Ένα ιατρικό θαύμα

Γνωρίζοντας το ιστορικό και τις πιθανότητες έμεινε άναυδος και τελικά αναφέρθηκε και αυτός σε κάποιο «θαύμα»
Ένα ιατρικό θαύμα

από τους Urania lab

και Γιάννη Ριζόπουλο

Πριν από δύο χρόνια, τα Χριστούγεννα του 2008, ένα αγοράκι πέντε χρονών παρουσίασε όλα τα τυπικά συμπτώματα μια μηνιγγίτιδας. Παρ’ ότι η κατάσταση του παιδιού χειροτέρεψε, στο νοσοκομείο δεν έγινε διάγνωση της ασθένειας αλλά ούτε και κάποιας εγκεφαλοπάθειας. Οι γιατροί έδωσαν κάποια αγωγή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το αγοράκι εξακολουθούσε να έχει απώλεια συνειδήσεως, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε κώμα. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και περίμεναν τον τέλος του.

Η νονά του παιδιού κάλεσε ένα παπά να το μεταλάβει. Και τότε έγινε κάτι σαν θαύμα. Μόλις το παιδί πήρε την Θεία κοινωνία άρχισε να κουνά το ένα ποδαράκι του. Η νοσοκόμα ...έπαθε και φώναξε το γιατρό.

Ο γιατρός του είπε να σηκώσει το χεράκι του και το σήκωσε. Του είπε να ανοίξει τα ματάκια του και τα άνοιξε. Γνωρίζοντας το ιστορικό και τις πιθανότητες έμεινε άναυδος και τελικά αναφέρθηκε και αυτός σε «κάποιο θαύμα». Το παιδάκι μεταφέρθηκε στην εντατική αλλά εκτός κινδύνου.

 

Ας δούμε τον χάρτη από ιατρικής πλευράς και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση στο περιστατικό. Ο χάρτης είναι για την στιγμή που το παιδάκι παίρνει την θεια κοινωνία, σύμφωνα με την μαρτυρία της νονάς του.

iatriki

Ο Ωροσκόπος στο μηδέν του Κριού (περιοχή του εγκεφάλου), κάνει τετράγωνο με τους Ήλιο, Άρη και Πλούτωνα. Παραδοσιακά ο 10ος οίκος είναι το φάρμακο της ασθένειας, παράλληλα όμως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα ή την κατάσταση που δεσπόζει τη συγκεκριμένη στιγμή. Στον οίκο αυτό έχουμε σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα, η οποία σε γενικές γραμμές επισημαίνει μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, όπου η ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο κρέμεται από μια κλωστή. Και το ερώτημα είναι αν η μεταμόρφωση και το πέρασμα από την μια κατάσταση στην άλλη θα έχει θετικό η αρνητικό πρόσημο.

Η σύνοδος του Άρη με το Μεσουράνημα είναι επίσης μια ένδειξη που φανερώνει την ένταση της στιγμής, πολύ περισσότερο που ο Άρης είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου, αναφέρεται δηλαδή στο ίδιο το παιδί που δίνει τη μάχη του. Η σύνοδος της Μαύρης Σελήνης με τον Άρη, μας δείχνει ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις «φωτεινές» και τις «σκοτεινές» δυνάμεις και επιπλέον ότι η πνευματική ενέργεια του Άρη στον Τοξότη, ανώτερη εκδήλωση του στοιχείου της φωτιάς, είναι ουσιαστικά η ύστατη ευκαιρία για την θεραπεία.

Ο κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι ο Κρόνος, που βρίσκεται στην Παρθένο και στον 6ο οίκο της υγείας, σε αντίθεση με τον Ουρανό -σημειοδότη των ακραίων καταστάσεων, που βρίσκεται στους Ιχθύες και το 12ο. Και είναι προφανές ότι το δίπολο Κρόνου-Ουρανού, αναφέρεται επίσης σε ένα πρόβλημα υγείας με την κατάσταση να βρίσκεται εντελώς έκτος ελέγχου. Είναι αξιοσημείωτο ότι η αντίθεση τους στην αστρική της εκδοχή έχει ως ενεργειακή διέξοδο τον τροπικό Άρη (σχηματίζουν ένα τρίγωνο και ένα εξάγωνο), τον δείκτη δηλαδή του ίδιου του παιδιού.

Ο μεσολαβητής-ιερέας Ερμής, που δέχεται την πίεση της αντίθεσης Κρόνου-Ουρανού (οι τρεις τους σχηματίζουν επίσης μια διευκολυνόμενη αντίθεση) κάνει μια πνευματική θεραπεία -διάβαζε θεια κοινωνία- που ως αστρική έρχεται και «κάθεται» πάνω στη σύνοδο του Άρη με τη Μαύρη Σελήνη. Η δράση του Ερμή δηλαδή, λειτουργεί καταλυτικά στην μάχη που έχει ξεσπάσει.

Το θέμα από εκεί και ύστερα είναι αν υπάρχει περίπτωση να προλάβει το «ιππικό» να παρέμβει πριν συμβεί το μοιραίο. Αν δηλαδή αναμένονται κάποιου είδους ψυχικές ενισχύσεις, που θα μπορούσαν να επιδράσουν αποφασιστικά στην έκβαση της «μάχης».

Και σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές οι ίδιο-συναστριακές ενδείξεις, που αναδεικνύουν το ρόλο τόσο του Δία, όσο και του Ποσειδώνα, των άμεσων σημειοδοτών δηλαδή ενός «θαύματος».

Ο πρώτος ώς αστρικός κάνει μια σύνοδο με το τροπικό Μεσουράνημα, τον τροπικό Ήλιο και τον Πλούτωνα στο 10ο οίκο, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη θεαματική παρέμβαση του ευεργέτη πλανήτη στο πρόβλημα και τη θεραπεία του.

Ο δεύτερος -κύριος υπεύθυνος για τις «αόρατες» η Θείες ενέργειες- βρίσκεται επιπλέον στο 12ο οίκο, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο το «αντίπαλο δέος» στην δύστροπη ενέργεια της αντίθεσης Κρόνου-Ουρανού. Το σημαντικό είναι πως η σύνοδος του με την Αφροδίτη, ένδειξη ελπίδας για τη φιλεύσπλαχνη παρουσία ενός φύλακα-άγγελου, ως αστρική πέφτει πάνω στον τροπικό Δία, μεγιστοποιώντας έτσι τη δυναμική της.

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved