Αστροχαρτογραφία-Οι διασταυρούμενες γραμμές του Ήλιου

Η κατοίκηση σε μέρη όπου δύο ή περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε γωνιακή θέση είναι διπλή σιγουριά
Παπασταύρου Λίντα
Αστροχαρτογραφία-Οι διασταυρούμενες γραμμές του Ήλιου

από τον Urania Lab

Ακολουθούν ερμηνείες για τις επιδράσεις των ζευγαριών που σχηματίζουν οι πλανήτες και τα οποία σημειώνονται πάνω στο χάρτη σας με τη διασταύρωση δύο χρωματιστών γραμμών.

Η κατοίκηση σε μέρη όπου δύο ή περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε γωνιακή θέση είναι διπλή σιγουριά για μια μοναδική και έντονη ζωή. Φυσικά υπάρχουν συνδυασμοί που πρέπει να αποφεύγονται καθώς και συνδυασμοί που πρέπει να επιζητούνται.

Το νόημα της διασταύρωσης θα εκδηλωθεί μέσα σε ένα κύκλο διαμέτρου 400 km με κέντρο το σημείο που τέμνονται οι πλανήτες

Ήλιος * Σελήνη

Εκεί που συναντιόνται οι γραμμές του Ήλιου και της Σελήνης στον χάρτη σας, εντείνονται οι ερωτικές και προσωπικές πολικότητες και σας είναι εύκολο να συνδεθείτε με το αντίθετο φύλο σε μια ερωτική η συζυγική σχέση. Γενικά, όσον αφορά την ερωτική και κοινωνική σας ταυτότητα φτάνετε σε ένα σταυροδρόμι και είναι πολύ πιθανό να γίνετε γονείς.

Μπορείτε να φέρετε κοντά σας τους ανθρώπους και τα καταστάσεις που θέλετε, αν και νιώθετε σα να μην έχετε τον έλεγχο καθώς χρειάζεστε την επιδοκιμασία των άλλων. Η ατομικότητα καταπιέζεται και πιστεύετε πως πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας ως ανώτερο για να αποκτήσετε επίγνωση του ρόλου που προσδιορίζεται για εσάς και που συχνά αποφασίζετε να μη δεχθείτε.

Συχνά, επαναστατείτε απέναντι στην εξουσία και παρουσιάζετε ένα ρηχό εγωισμό που συχνά πρόκειται για την υπέρμετρη προσπάθεια που καταβάλλετε για να καλύψετε αισθήματα κατωτερότητας. Εκδηλώνετε ακόμα μια μεγάλη εξάρτηση από τους άλλους, είτε για να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας είτε για να δικαιώσετε τον εγωισμό σας, καθώς και ανάπτυξη της σπουδαιότητας τους εαυτού και της συνειδητότητας σε σχέση με το αντίθετο φύλο.

Ηλιος * Ερμής

Εδώ, εκθειάζεται η δουλειά σας, ενώ το επάγγελμα , η συγγραφή και ο διάλογος τραβούν την προσοχή και η κλίση, τα ταλέντα και οι ικανότητες αναπτύσσονται και θαυμάζονται.

Κυριαρχεί η πρακτική, λογική και ώριμη σκέψη, όπως οι επιστήμες ή τα μαθηματικά και η αναγνώριση έρχεται από καινοτομίες στο χώρο της δουλειάς. Σας γοητεύουν οι τέχνες και η απασχόληση με τα βιβλία και δείχνετε εξυπνότεροι από άλλους.

Η θέληση και το εγώ ενώνονται με τη σκέψη κι έχετε την τάση να βασίζεστε σε ένα ρεπερτόριο – σκέφτεστε και ενεργείτε σύμφωνα με κάποιο σενάριο ή κάποια συνήθεια παρά με αληθινή δημιουργικότητα. Μπορείτε όμως να λέτε αυτό που σκέφτεστε, να κάνετε πράξη τις ιδέες σας και να εκφράζετε με λόγια δημιουργικές έννοιες. Μερικές φορές οι προκαταλήψεις αυξάνονται, με αποτέλεσμα να χάνετε σε ελαστικότητα και αμεροληψία, όλοι όμως σας βλέπουν σαν λαμπρά και γεμάτα ζωντάνια άτομα που συνεισφέρουν στην κοινωνία.

Ήλιος * Αφροδίτη

Κάτω από αυτό τον συνδυασμό, γοητεύετε τους άλλους, προβάλλετε αγάπη, φως και ομορφιά, είστε πιο ευαίσθητοι στις τέχνες και τη μόδα και ίσως πετύχετε σε κάποιο καλλιτεχνικό επάγγελμα.

Ο συνδυασμός αυτός αγαπά την ...αγάπη, λαχταρά τη φιλία με άτομα της υψηλής κοινωνίας και είναι αισιόδοξος, σκέφτεται τους άλλους, μοντέρνα ματαιόδοξος και ευγενής, έχοντας έναν αέρα κομψότητας και ανωτερότητας.

Στο μέρος αυτό μπορεί να κερδίσετε βραβεία και επαίνους, να εγκωμιαστεί η δουλειά σας και να γίνετε κριτές γούστου. Οι άλλοι θέλουν να σας χαρίζουν πράγματα και να σας καλούν έξω. Αποκτάτε καινούργιους φίλους, υπάρχει όμως ένας κίνδυνος με αυτό το συνδυασμό, να γίνετε ερωτικό αντικείμενο, κάποιος που θαυμάζεται για την ομορφιά του και όχι για την προσωπικότητά του.

Ιστορίες τύπου Σταχτοπούτα ξετυλίγονται εδώ και ένας πασιφανής καταναλωτισμός ακολουθείται με στυλ.

Ήλιος * Άρης

Το πλεόνασμα ενέργειας και σεξουαλικότητας μπορεί να σας κάμψει εδώ. Είστε υπερκινητικοί και μπορείτε να φέρετε εις πέρας τρομερές ποσότητες δουλειάς. Θαυμάζονται και προβάλλονται οι αρσενικές ιδέες και γίνεστε τολμηροί, υπερόπτες, θυελλώδεις και φλογεροί.

Προβάλλετε με περηφάνια τα σημάδια από άλλες μάχες και άλλοι σας βλέπουν με δέος και κάποιο φόβο, αφού μπορείτε να γίνετε ανελέητοι, ωμοί, ακόμα και απάνθρωποι. Προκαλείτε επιθέσεις από άλλους και μπαίνουν στη ζωή σας οι μάχες και ο πόλεμος μαζί με την αγάπη για περιπέτεια, σωματική εργασία, έρωτα και κυριαρχία. Το ρίχνετε στη διασκέδαση και ο θυμός γίνεται το πάθος που κυριαρχεί.

Αποκλείονται οι θηλυκές πλευρές της ζωής, η οποία γίνεται νευρώδης, γεμάτη ζωντάνια και αποφασιστικότητα. Όλες αυτές οι υπερβολές όμως, οδηγούν στην τάση για ατυχήματα και η συνεχής ένταση μπορεί να κουράσει την καρδιά ή άλλα όργανα ζωτικής σημασίας. Οι τρόποι γίνονται πιο χοντροκομμένοι και αρρενωποί και μεγάλο μέρος της ενέργειας αφιερώνεται σε αρσενικές επιδιώξεις και ιδανικά. Το ερωτικό πάθος είναι έντονο, χωρίς όμως αγάπη και στοργή και κυβερνάται αυστηρά από ερωτικούς ρόλους και στερεότυπα.

Ήλιος * Δίας

Στην περιοχή αυτή αναζητάτε, εκτιμάτε βαθειά και πιθανότατα αποκτάτε μια μικροαστική επιτυχία και ευημερία και γίνεστε πιο συντηρητικοί πολιτικά. Ο συνδυασμός αυτός εκθειάζει και αντιγράφει την υπάρχουσα εξουσία.

Αναπτύσσεται μια γενναιόδωρη προδιάθεση μαζί με την πίστα και την αισιοδοξία, ενώ οι ερωτικές και δημιουργικές ορέξεις είναι χαμηλές και έχουν αντικατασταθεί από την παρόρμηση για τιμές και μια πνευματώδη, ευχάριστη άνεση. Ίσως εκδηλωθεί η απερισκεψία, η τυφλή πίστη και οι υπερβολές στις απολαύσεις και στις επενδύσεις, αν και πρόκειται για ένα ασυνήθιστα τυχερό μέρος όπου το άτομο επιζητά και αποκτά μεγάλη κοινωνική θέση και του παρουσιάζονται καταπληκτικές ευκαιρίες.

Ο πωλητής, ο διευθυντής ή ο επιχειρηματίας γνωρίζουν την επιτυχία στον εμπορικό τομέα, χάρη στην ταύτιση με τους σημαντικούς ανθρώπους και την γοητεία που ασκούν σε αυτούς. Πολύ πιθανή είναι επίσης η επιτυχία σε αυτό το τυχερό πλανητικό ζευγάρι για τα νομικά επαγγέλματα, τις εκδόσεις, την πολιτική και τη θρησκεία μέσα από τις κοινωνικές διασυνδέσεις.

Ήλιος * Κρόνος

Προβάλλετε σοβαρότητα και σας τραβούν οι σοβαρές ιδέες και μελέτες.

Βλέπετε τη ζωή σα μια παρατεταμένη και κουραστική δουλειά, η οποία όμως αξίζει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Είναι δύσκολο να δημιουργήσετε καλή εικόνα εδώ και μπορεί να σας παραβλέπουν συνεχώς και να μη σας σέβονται και θαυμάζουν. Η προσωπική αναγνώριση αγοράζεται ακριβά και χάνονται σιγά-σιγά ο αυθορμητισμός, η στοργή και η δημιουργικότητα. Οι στόχοι πραγματοποιούνται μόνο εάν υπηρετούν την ανθρωπότητα. Η ενοχή και η σεμνοτυφία ανθίζουν και ο σκεπτικισμός και η εγκράτεια μικραίνουν τις προσδοκίες και σας οπλίζουν εσωτερικά για να αντέξετε τις δυσκολίες οι οποίες και έρχονται.

Το χρόνο σας απορροφούν υλικές έγνοιες, παρόλα αυτά όμως, η σκληρή δουλειά αποφέρει ελάχιστα κέρδη. Η ζωτική ενέργεια όμως διατηρείται κι έτσι εξασφαλίζεται η μακροζωία. Κάνετε μια τακτοποιημένη ηθική ζωή, δεν είστε ιδιαίτερα γοητευτικοί και διακρίνεστε για την υπομονή και τις βικτωριανές αρετές σας. Εδώ, οι φιλοδοξίες γυρνάνε πίσω σε εσάς και παίρνετε από τη ζωή ακριβώς αυτά που έχετε κερδίσει.

Ήλιος * Ουρανός

Ένα υπέροχα συναρπαστικό μέρος όπου η αλλαγή, η δημιουργικότητα και η ατομικότητα δίνουν στη ζωή μια πολύχρωμη και γοητευτική χροιά, γεμάτη από απρόσμενες, απροσδόκητες επιτυχίες και ασταμάτητη ποικιλία. Σύντομα όλοι μαθαίνουν ποιοι είστε, φαίνεστε εκκεντρικοί, χαρισματικοί, υπερόπτες, ανεξάρτητοι και κάτοχοι μιας θείας δυσαρέσκειας που σας σπρώχνει να εκφράζετε συνεχώς τα ιδανικά σας και να πειραματίζεστε με το ακατόρθωτο.

Εδώ μπορείτε να «βρείτε τον εαυτό σας» και να εκφράσετε ή να ζήσετε αυτά που πιστεύετε. Λείπουν όμως η συνοχή και η επιμονή και τα γεγονότα απαιτούν την αναγνώριση της ατομικότητας σα διαδικασία και όχι σα μια οντότητα ικανή να ορισθεί.

Παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά, δείχνετε προικισμένοι, δεσποτικοί και ενδιαφέροντες, αν και απορρίπτετε τους δεσμούς, και είστε νευρικοί, παρορμητικοί και ανήσυχοι. Ο συγχρονισμός στη ζωή σας είναι καταπληκτικός και ζείτε μια φανταστική ζωή.

Η επιτυχία έρχεται ακριβώς επειδή δε νοιάζεστε γι’ αυτή και ο «χίπικος» τρόπος ζωής σας οδηγεί σε πρωτότυπα κατορθώματα τα οποία και πετιούνται στην άκρη μόλις τα χαρείτε. Το κατεστημένο γνωρίζει πως υπάρχει κάτι το επικίνδυνο πάνω σας, αλλά αυτό το κάτι αλλάζει τόσο γρήγορα που δε μπορεί να το εντοπίσει.

Ήλιος * Ποσειδώνας

Ίσως δείχνετε λίγο τρελοί, οι άλλοι αδιαφορούν για εσάς, εσείς όμως ζείτε τα ονειρικά σας κάτω από αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό.

Κάποιοι καλλιτέχνες, μουσικοί, ποιητές και ρομαντικοί θα βρουν στο αστρολογικό αυτό κλίμα εξαιρετική έμπνευση, ενώ άλλοι θα κοροϊδεύουν και θα τρέφουν τον εαυτό τους με ψευδαισθήσεις ενώ θα αφήσουν την υπερβολικά ζωντανή φαντασία τους να τους οδηγήσει σε αιρέσεις, στη μη ρεαλιστική πνευματικότητα, σε κοινοβιακές συνθήκες ζωής που σκοτώνουν την πρωτοβουλία, στα ναρκωτικά και σε τρόπους ζωής που υπονομεύουν τη δημιουργικότητα και την υγεία. Σας αρέσουν τα χαμηλά στρώματα της ζωής και αυτό φέρνει κοντά σας ακατάλληλους φίλους.

Φαντάζεστε τον εαυτό σας στο κέντρο ενός ανύπαρκτου σύμπαντος που συνορεύει με την ανώτερη πνευματικότητα από τη μία και το σκάνδαλο και την ατίμωση από την άλλη. Μπορεί να πρόκειται για το ιδιαίτερα φωτισμένο μέρος όπου βρίσκετε τον γκουρού σας και όπου οράματα που αλλάζουν τη ζωή σας και εμπειρίες που σας εμπνέουν σας ανυψώνουν σε μια εκπληκτική αντίληψη.

Το εγώ είναι ασθενές με αποτέλεσμα στις διαπροσωπικές σχέσεις να παίζετε το ρόλο του θύματος και να υπάρχει και αμοιβαία εξάρτηση. Για να δαμάσετε αυτή την επιρροή χρειάζεται μεγάλος αυτοέλεγχος, μετά όμως έχουμε τη γέννηση της διάνοιας.

Ήλιος * Πλούτωνας

Εδώ η μοναδική διάνοια κάνει θαύματα, εσωτερικής ή εξωτερικής φύσης, που μπορεί να μην εκτιμηθούν για χρόνια.

Εξωτερικά αυτή η δημιουργικότητα είναι καθαρτική και καταστρεπτική, ή έχει ελάχιστη εποικοδομητική φύση, και υπάρχει δίψα για ακραίο ατομικισμό ο οποίος συχνά εκφράζεται με παραβατική συμπεριφορά, άρνηση της εξουσίας, πάθη, φθόνο και μια συντριπτική ανάγκη για αναγνώριση και ερωτισμό που υπονοεί αποξένωση και απόγνωση.

Εσωτερικά, έχουμε την τέλεια αλλαγή του εαυτού, μια καινούργια αρχή και υπέρβαση της ανάγκης για ανθρώπινη συντροφιά, έτσι ώστε κάτω από αυτόν το συνδυασμό, είστε ανεξάρτητοι, απόμακροι, ανυπότακτοι και αδάμαστοι.

Η ζωή ίσως δείξει μια σκληρή αποφασιστικότητα που θα σας παίρνει ό, τι φτιάχνετε ή κερδίζετε, μέχρι να αναγνωρίσετε πως ο εαυτός σας είναι η μοναδική μονιμότητα. Η συνηθισμένη ματαιοδοξία που μας επιτρέπει να αγνοούμε το ότι είμαστε θνητοί, εξαφανίζεται εδώ, με αποτέλεσμα να είστε γεμάτοι υπερένταση, σοβαροί και η ζωή σας να είναι όλο μάχες και απόλυτα.

Κάτω από αυτόν το συνδυασμό γεννιέται ένας δημιουργικός εαυτός, πρέπει όμως πρώτα να πεθάνει ο παλιός.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved