Αστροχαρτογραφία-Οι ερμηνείες των πλανητικών γραμμών του Πλούτωνα

Οι πλανητικές γραμμές μας δείχνουν τις περιοχές όπου ένας πλανήτης ανατέλλει, δύει, μεσουρανεί ή βρίσκεται στο ναδίρ
Παπασταύρου Λίντα
Αστροχαρτογραφία-Οι ερμηνείες των πλανητικών γραμμών του Πλούτωνα

από τον Urania Lab

Η τεχνική της Αστροχαρτογραφίας μας βοηθά να εντοπίσουμε τόπους που μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για μας και η παρουσία μας εκεί να συνοδευθεί από ξεχωριστά επιτεύγματα. Φυσικά μπορούμε παράλληλα να εντοπίσουμε και τους τόπους που «δεν μας πάνε», αποφεύγοντας έτσι μια ταλαιπωρία που ενδέχεται να μας κοστίσει ακριβά.

Όμως δεν είναι απαραίτητο να βρεθούμε δια ζώσης στον τόπο της αρεσκείας μας. Άνθρωποι, υπηρεσίες και προϊόντα που προέρχονται από εκεί, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο και την καθημερινή μας ευτυχία η αντίθετα να μας ...χαντακώσουν.

Και πως τα βρίσκουμε όλα αυτά;

Ο καθένας μας έχει το δικό του αστροχαρτογραφικό αποτύπωμα, που δεν είναι άλλο από την προβολή πάνω στη γήινη σφαίρα της θέσης των ουράνιων σωμάτων η σημείων κατά την ώρα της γέννησης μας.

Οι πλανητικές γραμμές μας δείχνουν τις περιοχές όπου ένας πλανήτης ανατέλλει, δύει, μεσουρανεί ή βρίσκεται στο ναδίρ. Για κάθε ουράνιο σώμα δηλαδή υπάρχουν τέσσερις γραμμές που διασχίζουν κάθετα η καμπυλωτά τη γήινη σφαίρα επισημαίνοντας τους τόπους όπου διοχετεύουν την ενέργεια τους. Και βέβαια, η κάθε μια έχει τη σημασία και την ερμηνεία της, κάτι που είναι και το αντικείμενο αυτής της σειράς των άρθρων.

GORGOPOTAMOS ASTROCARTOGRAPHY

Οι γραμμές του Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας στο Μεσουράνημα (PL MC)-κάθετη γραμμή

Η αποξένωση από την κοινωνία προξενεί μια έντονη δίψα για δύναμη, την οποία και αρπάζετε με κάθε τίμημα, μαζί με τον ενυπάρχοντα κίνδυνο για τυραννία. Μισείτε την εξουσία, αλλά τη λαχταράτε για τον εαυτό σας και προσπαθείτε να γίνετε με κάθε τρόπο το νούμερο ένα. Κάποιες φορές λατρεύετε τους ήρωες και κάποιες άλλες επιθυμείτε τη δύναμη. Ο Πλούτωνας είναι πάντα υπερβολικός και μπορεί να οδηγήσει είτε στο δεσποτισμό είτε στην ακραία αντικοινωνικότητα.

Σε αυτό το μέρος μπορεί να γίνετε διάσημοι, φυγάδες ή ηγέτες, ακόμα και να σας απειλήσουν θανάσιμα. Θα μιλάνε για σας, θα σας βλέπουν ως μοναδικούς, σχεδόν σαν κοινωνική ιδιαιτερότητα και μπορεί να συμβεί ριζική αλλαγή στην κοινωνική σας θέση. Η εικόνα σας φτάνει να αντιπροσωπεύει κάποιο αγαπητό ιδανικό ή το αντίθετο και η τελική μάχη της ζωής δίνεται σε κοινωνικό πλαίσιο με θανάσιμα υψηλούς κινδύνους. Μαθαίνετε το νόημα της φράσης «η εξουσία διαφθείρει» μέσα από την κατάχρηση που γίνεται πάνω σας ή από την κατάχρηση που κάνετε εσείς.

Δυτικά από τη γραμμή είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Ο Πλούτωνας στον Ωροσκόπο (PL ASC)-καμπύλη

Στη ζώνη αυτή κυριαρχεί η τάση να κρύβεστε, να έχετε μυστικά και να ζείτε μακριά από τους άλλους, μαζί με την τάση να συνδέεστε με όλους σε ερωτικό ή ανταγωνιστικό επίπεδο.

Συνδέεστε με πάθος με αυτά που σας συγκινούν, μόνο που δεν το λέτε. Οι άνθρωποι σας θυμούνται γιατί τους κάνετε να νιώθουν άβολα και τους θυμίζετε πράγματα που θα προτιμούσαν να ξεχάσουν. Μένετε λοιπόν αρκετό καιρό μόνοι, πράγμα που επιδεινώνει τις σεξουαλικές ανάγκες. Ταυτίζεστε με την προσωπική μεταμόρφωση και προσπαθείτε πάντα να καλυτερέψετε τον εαυτό σας. Οι άλλοι σας βλέπουν σαν ηγέτη ή απειλή, σχεδόν από ένστικτο, γιατί μέσα σας κρύβεται μια δύναμη που συχνά αλλάζει τη ζωή των άλλων μέσα από την απλή επαφή μαζί σας.

Κάτω από αυτή τη γραμμή μπορούν να συμβούν μεγάλες προσωπικές αλλαγές, μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να αντέξει το σώμα σας.

Δυτικά από τη γραμμή τα πράγματα είναι λιγότερο έντονα.

Ο Πλούτωνας στο Ναδίρ (PL IC)-κάθετη

Η τελική μάχη για την ταυτότητα και την ανακάλυψη του εαυτού δίνεται με την οικογένεια, το παρελθόν, τις παραδόσεις και τις ρίζες του εαυτού και ο εαυτός ξαναγεννιέται. Κάθε τι που αφορά το σπίτι, την περιουσία και χρήματα υπόκειται σε συνεχείς αναστατώσεις. Παρόλο που είναι δύσκολο να χτιστεί μια καινούρια ζωή, το παρελθόν μπορεί να μείνει πίσω.

Είναι κάπως επικίνδυνα για τους γηραιότερους και ίσως να γνωρίσετε το θάνατο εδώ, αν και μέσα από τη δύναμή του, μπορείτε να φτάσετε σε μια καινούρια αντίληψη για τον εαυτό και τη θνητότητα. Υπάρχει μια περίεργη πίστη στην οικογένεια, συγχρόνως όμως δε μπορείτε να νιώσετε κοντά τους. Εδώ, μπορεί να κληρονομήσετε ασθένειες ή να πέσετε θύματα του οικογενειακού κάρμα με ξαφνικό και επικίνδυνο τρόπο.

Η έλλειψη δεσμού που νιώθετε σας πιέζει να ξεπεράσετε τις ρίζες σας και χρησιμοποιείτε όλες τις δυνάμεις σας στην αναζήτηση ενός καινούριου εαυτού.

Ο Πλούτωνας στη Δύση (PL DSC)-καμπύλη

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάτω από αυτή τη γραμμή και η μάχη για την ταυτότητα δίνεται σε έναν εχθρικό κόσμο που μοιάζει να θέλει να σας εξολοθρέψει. Ο κόσμος φεύγει από κοντά σας και σας αφήνει να παλέψετε με τα πράγματα ή τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά σας. Αν νικήσετε αυτή τη μάχη, θα είστε ελεύθεροι από την εξάρτηση για όλη σας τη ζωή.

Υπάρχει αποξένωση και καταστροφή στις σχέσεις και όμως, αυτά είναι τα κλειδιά για μια καινούρια ζωή και συνιστούν συχνά μια δύσκολη κρίσιμη καμπή. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να αλλάξετε την άποψη του κόσμου, να βάλετε τη ζωή σας στη σειρά για ηρωικούς στόχους, αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για παρατεταμένη διαμονή. Σας γοητεύουν άνθρωποι με τους οποίους οι σχέσεις είναι έντονα ερωτικές και/ή μαχητικές και μέσα σας νιώθετε μια απόγνωση από το φόβο της μοναξιάς.

Ανατολικά από τη γραμμή είναι ίσως λίγο καλύτερα από δυτικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved