Αστροχαρτογραφία-Οι ερμηνείες των πλανητικών γραμμών του Κρόνου

Παπασταύρου Λίντα
Αστροχαρτογραφία-Οι ερμηνείες των πλανητικών γραμμών του Κρόνου

από τον Urania Lab

Η τεχνική της Αστροχαρτογραφίας μας βοηθά να εντοπίσουμε τόπους που μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για μας και η παρουσία μας εκεί να συνοδευθεί από ξεχωριστά επιτεύγματα. Φυσικά μπορούμε παράλληλα να εντοπίσουμε και τους τόπους που «δεν μας πάνε», αποφεύγοντας έτσι μια ταλαιπωρία που ενδέχεται να μας κοστίσει ακριβά.

Όμως δεν είναι απαραίτητο να βρεθούμε δια ζώσης στον τόπο της αρεσκείας μας. Άνθρωποι, υπηρεσίες και προϊόντα που προέρχονται από εκεί, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο και την καθημερινή μας ευτυχία ή αντίθετα να μας χαντακώσουν.

Και πως τα βρίσκουμε όλα αυτά;

Ο καθένας μας έχει το δικό του αστροχαρτογραφικό αποτύπωμα, που δεν είναι άλλο από την προβολή πάνω στη γήινη σφαίρα της θέσης των ουράνιων σωμάτων η σημείων κατά την ώρα της γέννησης μας.

Οι πλανητικές γραμμές μας δείχνουν τις περιοχές όπου ένας πλανήτης ανατέλλει, δύει, μεσουρανεί ή βρίσκεται στο ναδίρ. Για κάθε ουράνιο σώμα δηλαδή υπάρχουν τέσσερις γραμμές που διασχίζουν κάθετα η καμπυλωτά τη γήινη σφαίρα επισημαίνοντας τους τόπους όπου διοχετεύουν την ενέργεια τους. Και βέβαια, η κάθε μια έχει τη σημασία και την ερμηνεία της, κάτι που είναι και το αντικείμενο αυτής της σειράς των άρθρων.


globe 3

Οι γραμμές του Κρόνου

Ο Κρόνος στο Μεσουράνημα (SA MC)-κάθετη

Είναι ο καλύτερος από τους τέσσερις συνδυασμούς, γιατί η πειθαρχία και η ανάγκη του Κρόνου για δύναμη κατευθύνονται προς τα έξω και αναζητείτε πραγματοποίηση των φιλοδοξιών, προσωπική και πολιτική ισχύ και επιτυχία με τίμημα τη σκληρή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια. Ίσως δείχνετε κάπως μοναχικοί και μίζεροι εδώ, κινούμενοι από θαμμένες αντιλήψεις κοινωνικής κατωτερότητας να τα καταφέρετε με οποιοδήποτε τρόπο-δε μπορείτε μάλιστα να δουλέψετε υπό τις διαταγές κάποιου άλλου-και από τη βαθειά ανάγκη να ελέγχετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας απειλήσει. Δεν είναι πολύ εύκολο μέρος, η επιτυχία όμως έρχεται μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και είναι όλη δική σας. Εδώ είναι που αναφωνείτε «Θα τους δείξω εγώ» και σχεδιάζετε τη στιγμή που θα πατσίσετε. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι πολλές φιλοδοξίες. Η ενέργεια πρέπει να αφιερώνεται στην τελειοποίηση του εαυτού και στην κατανόηση των ορίων, για να μη γίνετε μισητοί τύραννοι όταν έρθει η σειρά σας στην αρχηγία. Ίσως αφήσετε σκόπιμα την κοινωνική σας θέση να μειωθεί προκειμένου να ανυψωθείτε με τις δικές σας δυνάμεις.

Ο Κρόνος στον Ωροσκόπο (SA ASC)-καμπύλη

Αποκτάτε τον έλεγχο της ζωής σας και των συνηθειών, φαίνεστε μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί στους άλλους, πληρώνετε όμως το τίμημα με σωματική γήρανση, κακή υγεία κι ένα βαθύ συναίσθημα κατωτερότητας. Νιώθετε άσχημοι, φοράτε μαύρα, τείνετε προς την υποχονδρία, ίσως χάνετε βάρος, νιώθετε ανησυχία ανάμεσα σε αγνώστους, χάνετε-με τον καιρό-σε προτερήματα και όμως αναπτύσσετε ένα κύρος και μια δύναμη που οι άλλοι αναγνωρίζουν και φοβούνται. Απεχθάνεστε να βασίζεστε στους άλλους και παίζετε το ρόλο του Θύματος. Τείνετε επίσης προς τον πουριτανισμό και τη σπαρτιάτικη ζωή. Η τελευταία σας λέξη σε κάθε κριτική είναι πως κάνατε αυτό που θέλατε, διαφημίζοντας το παρελθόν και τις αποτυχίες σας, πράγμα που σας φέρνει κι άλλα εμπόδια στο δρόμο σας. Αριστερά από τη γραμμή ίσως είναι λιγότερο αυστηρά.

Ο Κρόνος στο Ναδίρ (SA IC)-κάθετη

Από τα λιγότερο ευεργετικά μέρη. Αιχμαλωτίζεστε από οικογενειακές παραδόσεις, αρρώστους, ευθύνες και άλλες απαγορεύσεις και ενώ μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας, αυτό γίνεται με πικρία για όλα όσα έχετε χάσει στη ζωή. Τα οικογενειακά ζητήματα είναι σκοτεινά και έχουμε την τυφλή ή επιβαλλόμενη αποδοχή παραδόσεων και απαρχαιωμένων ηθών. Ενώ πρόκειται για πολύ καλό μέρος για να δεχτείτε το παρελθόν, να φροντίσετε την ακίνητη περιουσία, να ασχοληθείτε με τα προβλήματα της προχωρημένης ηλικίας, τους συγγενείς και το σπιτικό σας, όλα παλεύουν με τρομακτικές πιέσεις. Είναι καλό μέρος για να αποσυρθείτε και αν ζήσετε εδώ , θα αποτραβιέστε όλο και περισσότερο από τους άλλους και θα γίνετε κάτι σαν ερημίτης. Το μέρος, βέβαια, είναι καλό για συλλογισμό και αυτογνωσία. Η γεωργία μάλλον δεν θα τα πάει καλά, αφού δεν βρέχει πολύ όταν είστε κοντά, η αξία όμως της γης μπορεί να αυξηθεί και τα ορυκτά και η εξόρυξη είναι ανάμεσα στα λίγα που πάνε καλά εδώ.

Ο Κρόνος στη Δύση (SA DSC)-καμπύλη

Η ατυχία εδώ μπορεί να έρθει μέσα από κάποια συνεργασία ή από νομικά θέματα. Ο γάμος και οποιαδήποτε σχέση δημιουργεί ευθύνες και δυσκολίες και γίνεται για λόγους κοινωνικούς η δύναμης παρά για συναισθηματικούς. Μπορείτε να γίνετε ο ήρωας των παρασκηνίων, είστε κάπως σνομπ, εκλεκτικοί, όχι ιδιαίτερα αγαπητοί και σας φέρονται σα να είστε ο κακός της υπόθεσης, εξαιτίας της ανάγκης για απόρριψη που προβάλλετε προς τα έξω. Η αδυναμία και το μίσος που κουβαλάτε μέσα σας για κομμάτια του εαυτού σας προβάλλονται στους άλλους οι οποίοι σας ανταποδίδουν με τη σειρά τους το αρρωστημένο συναίσθημα. Όπως σε κάθε περιοχή του Κρόνου, έτσι κι εδώ, τα πράγματα καλυτερεύουν με τον καιρό και ίσως μπορέσετε να μάθετε να είστε συνετοί, αμερόληπτοι και ειλικρινείς. Βέβαια, στις σχέσεις είστε υπερβολικά επιφυλακτικοί και μπορεί να χάσετε ευκαιρίες. Καλύτερα δυτικά από τη γραμμή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved