Χείρων-Εκεί όπου τα θαύματα μπορούν να συμβούν!

Μισός άνθρωπος και μισός άλογο

Παπασταύρου Λίντα
Χείρων-Εκεί όπου τα θαύματα μπορούν να συμβούν!

από την Βασιλική Κόντη



konth


Η θέση του Χείρωνα στο χάρτη μας είναι η περιοχή εκείνη που δίνουμε και παίρνουμε γνώση, περίθαλψη, βοήθεια. Μαθαίνοντας οι ίδιοι μέσα από το προσωπικό μας τραύμα, μετατρέπουμε την εμπειρία μας σε γνώση προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας.



Πως άλλωστε θα καταλάβουμε τον πόνο των άλλων, αν δεν πονέσουμε εμείς οι ίδιοι;

Ο Χείρων εντάχθηκε στον κορμό της μοντέρνας Αστρολογίας πρώτη φορά το 1977. Ως πλανητοειδής κινείται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό και αστρονομικά συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «Κενταύρων», των ουράνιων σωμάτων δηλαδή που συμπεριφέρονται κατά το ήμισυ ως αστεροειδείς ή ως κομήτες.

Ο Χείρων παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον στην μελέτη ενός αστρολογικού χάρτη και βεβαίως υπάρχει ισχυρός παραλληλισμός με την μυθική παρουσία του Κένταυρου Χείρωνα στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία.

Μισός άνθρωπος και μισός άλογο είχε τη φήμη ένδοξου δάσκαλου των πολεμικών τεχνών, της τοξοβολίας και της μουσικής. Το μεγαλύτερο του χάρισμα όμως ήταν η πρακτική ιατρική την οποία εξασκούσε με μεγάλη δεξιοτεχνία προς ανακούφιση των συντρόφων αλλά και των μαθητών του, στην άγρια φύση του Πηλίου, όπου και κατοικούσε.

Κατά την διάρκεια μιας μάχης τραυματίστηκε από βέλος που έριξε ο Ηρακλής και υπέφερε τραγικά χωρίς να μπορεί να θεραπεύσει το τραύμα του. Απελπισμένος από την οδύνη και την εξάντληση ικέτευε τους θεούς να του επιτρέψουν να πεθάνει προκειμένου να γλυτώσει από το μαρτύριο αυτό αλλά επειδή ήταν αθάνατος, αυτό ήταν αδύνατο.

Ευτυχώς, ο Προμηθέας κάποια στιγμή δέχθηκε να ανταλλάξει μαζί του θέση και να γίνει ο ίδιος αθάνατος επιτρέποντας έτσι στον Χείρωνα να αναπαυθεί και να αποχωρήσει για τον Κάτω Κόσμο. Έκτοτε αποκαλείται Χείρων ο πληγωμένος θεραπευτής και οι θεοί για την προσφορά του, του προσέφεραν μια άλλη μορφή αθανασίας κάνοντας τον λαμπερό αστέρι στον ουρανό.

Ταυτόχρονα με την ένταξη του Χείρωνα στη μελέτη των αστρολογικών χαρτών συνειδητοποιήσαμε την σπουδαιότητα των «Χειρώνιων θεμάτων» στην απλή καθημερινή μας ζωή, όπως παραδείγματος χάριν ότι η πρόοδος των ιατρικών δεξιοτήτων έχει πλέον τη δυνατότητα να παρατείνει τη δυνατότητα να μείνει κάποιος εν ζωή καταδικάζοντας τον όμως σε πολλά χρόνια υποφοράς... Μην ξεχνάμε πως από τον Κένταυρο Χείρωνα (Chiron)... περάσαμε στη λέξη Χειρουργεία, χειρουργώ κλπ κλπ.

Αστροχαρτογραφία- Οι γραμμές (θεραπευτικές ζώνες) του Χείρωνα

Γενικότερα στην Αστροχαρτογεωγραφία η εγκατάσταση σε μια περιοχή δυτικά της γραμμής του πλανήτη θεωρείται καλύτερη επιλογή λόγω του ότι οι επιλογές είναι πιο συνειδητές από τα άτομα αλλά και σαφέστατα πιο εμφανείς ή άμεσα λειτουργικές. Στην περίπτωση του Χείρωνα όμως μάλλον ισχύει το αντίθετο. Δυτικά της γραμμής οι προκλήσεις και τα προβλήματα επιζητούν τη λύση τους μέσα από μια πιο σκληρή διαδικασία η οποία απαιτεί θεραπεία μέσα από εμπειρία, μάθηση και αυτοκριτική. Για να δοθούν λύσεις χρειάζεται ο μέγιστος δυνατός βαθμός συνειδητότητας και ισχυρή θέληση. Εγκατάσταση δυτικά της γραμμής σημαίνει ότι το άτομο «πρέπει» να περάσει από μάθηση και να «πολεμήσει» τα συμπλέγματα και τις εμμονές του, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Αντίθετα, ανατολικά της γραμμής η ζωή γίνεται απλούστερη και ευκολότερη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι λύσεις προκύπτουν από μόνες τους ως ...δια μαγείας!

Ο Χείρων στον Ωροσκόπο- εδώ όπου τα θαύματα συμβαίνουν...

Μια πολύ ισχυρή παρουσία του Χείρωνα σε αυτού του είδους τις τοποθεσίες δίνουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης και συγκέντρωσης του ατόμου σαν προσωπικότητα στο κέντρο του εαυτού του. Η διαδικασία βεβαίως αυτή δεν είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς να έχει το άτομο προσωπική εμπειρία από ασθένειες ακόμα και αν πρόκειται για την πιο ελαφριά περίπτωση –για παράδειγμα μιας αλλεργίας. Συχνά εδώ, υπάρχει ενδεχόμενο να βοηθάμε άλλους να ξεπεράσουν τις ασθένειες τους αλλά με μια διαδικασία τέτοια που να θεραπευόμαστε και εμείς οι ίδιοι!

Συνήθως βέβαια όταν ο Χείρωνας ανατέλλει στην τοποθεσία εγκατάστασης μας, ταυτιζόμαστε συναισθηματικά πολύ περισσότερο με τους ανθρώπους που υποφέρουν και νιώθουμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε συμπονετικά και βοηθητικά στα προβλήματά τους. Επίσης, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ανίατη ή χρόνια πάθηση που μας ταλαιπωρεί, η εγκατάσταση εδώ έχει μάλλον θεαματικά αποτελέσματα. Ναι, θαύματα καμιά φορά συμβαίνουν!

Ανατολικά της γραμμής: Άμεση αντίδραση από εξωτερικούς παράγοντες.

Δυτικά της γραμμής: Εσωτερική παρακίνηση και εκκεντρική εμφάνιση.

Ο Χείρων στον 7ο οίκο-εδώ που ο θεραπευτής βρίσκεται κάπου πολύ κοντά μας

Ίσως είναι κάπως δύσκολο να βλέπουμε τα ελαττώματα μας στον καθρέπτη αλλά σκεφτείτε ότι ίσως να είναι και καλύτερη λύση στο να τα λύσουμε ή να τα αποδεχθούμε αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αν ανήκετε στην μερίδα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διαρκώς το φαινόμενο να επαναλαμβάνουν «τοξικές» σχέσεις τότε σε αυτές τις τοποθεσίες μπορούν να μπουν στην καρδιά του προβλήματός τους και να αντιμετωπίσουν την αλήθεια με απόλυτη ειλικρίνεια. Εξαιρετική πρόοδος παρουσιάζεται μέσα από έναν σύντροφο που είναι ο ίδιος θεραπευτής ή απλά γίνεται για χάρη του ατόμου που συνδέεται συναισθηματικά.

Δυτικά της γραμμής: Κανένα κέρδος χωρίς την αντιμετώπιση της οπτικής του θεραπευτή. Είναι η τοποθεσία όπου ο κατάλληλος γιατρός ή θεραπευτής θα βρεθεί και θα ανοίξει την πόρτα του στο πρόβλημά σας αλλά σίγουρα όχι χωρίς δάκρυα!

Ανατολικά της γραμμής: Κάθε μαργαριτάρι εμπεριέχει και κάποιο μικρό κόκκο άμμου: Εδώ τα άτομα δεν βολεύονται με το πρόβλημα τους, ούτε απλά μαθαίνουν να ζουν μ’ αυτό, υπάρχει δράση, υπάρχει δυσφορία και «ξεβόλεμα» αλλά υπάρχει και αξιοποίηση δυνατοτήτων στο έπακρο.

Ο Χείρων στο Μεσουράνημα-εδώ όπου μπορεί να γίνεις Μεγάλος Διδάσκαλος

Και μόνο σαν επισκέπτες αν έρθετε σε αυτές τις περιοχές όπου ο Χείρωνας ακουμπά πάνω στο Μεσουράνημα του χάρτη σας, θα αντιληφθείτε αμέσως πόσο ανικανοποίητοι είστε με την μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία και εξέλιξη. Αν δε, έχετε έρθει για να εργαστείτε προσωρινά, θα διαπιστώσετε πως μάλλον είστε μακριά από τους στόχους που είχατε θέσει όταν πρωτοξεκινήσατε και ακόμα μακρύτερα από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νεότητας σας!

Θεωρείται ιδανική περιοχή μόνιμης διαμονής σε προσωπικότητες που έχουν επαγγελματική σχέση με την διδασκαλία και τις θεραπείες παντός είδους-κλασσικές και εναλλακτικές. Ακόμα όμως και αν δεν είναι η επαγγελματική σας ενασχόληση και αποφασίσετε να μείνετε εδώ, σίγουρα η εξέλιξή σας θα είναι διαφορετική με την έννοια ότι οι άλλοι θα σας αντιμετωπίζουν σαν εξαιρετικά ειδικούς και θα ζητούν καθοδήγηση και βοήθεια για την οποία θα σας αναγνωρίζουν και θα σας επιβραβεύουν τα μέγιστα.

Μια τέτοια επιλογή όμως, αν τελικά την αποφασίσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συχνά υπενθυμίζει και κάποιες δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος που προέρχονται μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον και συνήθως από τον πατέρα.

Ίσως λοιπόν είναι ευκαιρία να δουλέψετε πάνω σ’ αυτές και να λύσετε κάθε τυχόν πρόβλημα ή να ξεπεράσετε διαπαντός κάθε μορφή ενοχής που ίσως κουβαλάτε για χρόνια και δεν μπορείτε να εξηγήσετε με τη συνήθη λογική.

Δυτικά της γραμμής η διαδικασία είναι περισσότερο εκπαιδευτική-μαθησιακή ενώ

ανατολικά της γραμμής δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στον επαναπροσδιορισμό της καριέρας και στην ανάδειξη όλων των ταλέντων σας.

Ο Χείρων στην ακμή του 4ου οίκου-θεραπεύοντας τις ρίζες μας, θεραπεύουμε τον εαυτό μας

Είναι σίγουρα μια τοποθεσία που τα ψυχικά και συναισθηματικά τραύματα βρίσκουν τη λύση τους μέσα στον οικείο χώρο του σπιτιού μας. Το feng shui αλλά και οποιαδήποτε άλλη μεταφυσικού τύπου αρχιτεκτονική μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ασκώντας τα επαγγελματικά, βοηθώντας άλλους ανθρώπους να βρουν χαρά και αρμονία στη ζωή τους.

Η οικογένεια και τα παιδικά μας χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενήλικη ζωή μας και κάθε προσπάθεια που κάνουμε να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τους γονείς μας είναι σε θέση να μας αποκαλύπτει μυστικά μονοπάτια για να τους πλησιάσουμε και να τους κατανοήσουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος κι αν κάποτε απαιτούσαμε από αυτούς να είναι ιδανικοί στα παιδικά μας μάτια, τώρα αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να δεχθούμε τις αδυναμίες τους και τα ελαττώματα τους και να τα συγχωρήσουμε προσπαθώντας να ξεφύγουμε από την αναπαραγωγή των ίδιων λαθών στη δική μας οικογένεια!

Ανατολικά της γραμμής είναι πιο εφικτή η κατανόηση των συμπλεγμάτων που αναπτύσσουμε σαν άτομα.

Δυτικά της γραμμής μια ακατανίκητη δύναμη μας σπρώχνει να ξεδιαλύνουμε τις τραυματικές σχέσεις με την οικογένεια και να ισορροπήσουμε πνευματικά μαζί τους.

chironmonroe

Στο αστροχαρτογράφημα της Mairylin Monroe η γραμμή του Μεσουρανήματος του Χείρωνα περνά πάνω από την Καλιφόρνια και το Λος Άντζελες, όπου γεννήθηκε, πληγώθηκε, έφτιαξε μια λαμπρή καριέρα και τελικά έφυγε από τη ζωή, νικημένη από τις βαθιές πληγές της. Mια τουλάχιστον κατά το ήμισυ αποτυχημένη αναζήτηση του κοσμικού «θεραπευτή» που δεν βρέθηκε ποτέ στο glamorus αλλά και «κενό» περιβάλλον της Καλιφορνέζικης showbiz.

Βιβλιογραφία

Where in the world (David Meadows)

Astrology on the move( Sasha Fenton)

Astrolocality (Martin Davis)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved