Αστροχαρτογραφία-Οι ερμηνείες των πλανητικών γραμμών της Σελήνης

Η τεχνική της Αστροχαρτογραφίας μας βοηθά να εντοπίσουμε τόπους που μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σημασία
Παπασταύρου Λίντα

από τον Urania Lab

Η τεχνική της Αστροχαρτογραφίας μας βοηθά να εντοπίσουμε τόπους που μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για μας και η παρουσία μας εκεί να συνοδευθεί από ξεχωριστά επιτεύγματα. Φυσικά μπορούμε παράλληλα να εντοπίσουμε και τους τόπους που «δεν μας πάνε», αποφεύγοντας έτσι μια ταλαιπωρία που ενδέχεται να μας κοστίσει ακριβά.
Όμως δεν είναι απαραίτητο να βρεθούμε δια ζώσης στον τόπο της αρεσκείας μας. Άνθρωποι, υπηρεσίες και προϊόντα που προέρχονται από εκεί, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο και την καθημερινή μας ευτυχία η αντίθετα να μας ...χαντακώσουν.

Και πως τα βρίσκουμε όλα αυτά;

Ο καθένας μας έχει το δικό του αστροχαρτογραφικό αποτύπωμα, που δεν είναι άλλο από την προβολή πάνω στη γήινη σφαίρα της θέσης των ουράνιων σωμάτων η σημείων κατά την ώρα της γέννησης μας.
Οι πλανητικές γραμμές μας δείχνουν τις περιοχές όπου ένας πλανήτης ανατέλλει, δύει, μεσουρανεί η βρίσκεται στο ναδίρ. Για κάθε ουράνιο σώμα δηλαδή υπάρχουν τέσσερις γραμμές που διασχίζουν κάθετα η καμπυλωτά τη γήινη σφαίρα επισημαίνοντας τους τόπους όπου διοχετεύουν την ενέργεια τους. Και βέβαια, η κάθε μια έχει τη σημασία και την ερμηνεία της, κάτι που είναι και το αντικείμενο αυτής της σειράς των άρθρων.



Οι γραμμές της Σελήνης

Η Σελήνη στο Μεσουράνημα (MOON MH)-κάθετη γραμμή
Εδώ υπάρχει η συναισθηματική σχέση με τη θέση σας στην κοινωνία και η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρεστε βαθειά για τα αισθήματα του λαού, ίσως και για τα πολιτικά ζητήματα. Όλα αυτά σας κάνουν καλούς για εργασία στις δημόσιες υπηρεσίες ή σε εκείνες που βοηθούν γενικά (π.χ. νοσοκόμοι, σύμβουλοι). Νιώθετε την ανάγκη να είστε χρήσιμοι, ιδιαίτερα στη δουλειά σας η οποία θα μπορούσε επίσης να έχει να κάνει με τα οικιακά θέματα. Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με τη μητέρα. Εκείνοι που βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις, όπως το αφεντικό, δείχνουν να παρατηρούν συνεχώς τις σχέσεις. Επηρεάζεστε πάρα πολύ από την κοινωνική θέση, τη λαχταράτε όλο και περισσότερο και τείνετε να καθορίζετε τον εαυτό σας από τις κοινωνικές ανάγκες και την ανάγκη σας για προσοχή. Ωστόσο, όλες αυτές οι ανάγκες και τα συναισθήματα ταλαντεύονται, γιʼ αυτό και η συνεχής προσπάθεια προς κάποιο στόχο εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες.
Ίσως είναι καλύτερα αριστερά από τη γραμμή.

Η Σελήνη στον Ωροσκόπο (MOON ASC)-καμπύλη
Σε αυτή τη θέση, ενδίδετε σε κάθε πειρασμό. Μπορεί να παίρνετε βάρος και οι επιθυμίες και οι λαχτάρες σας να σας κάνουν ό, τι θέλουν. Ταυτίζεστε με τη μητέρα σας, ή γίνεστε η ίδια μητέρα και προσπαθείτε να ευχαριστείτε ή να εντυπωσιάζετε τους άλλους. Φέρεστε ντροπαλά, υποχωρητικά, συμπαθητικά, συναισθηματικά και σα να είστε απαραίτητοι. Ταυτίζεστε με τις ανάγκες τις δικές σας και των άλλων, με αποτέλεσμα να ανακατεύεστε στις υποθέσεις τους. Το παρόν προκαλεί μια άτολμη αλλά συναισθηματική αντίδραση και σας αγγίζουν βαθειά οι σκέψεις του περιβάλλοντός σας. Αναπτύσσετε ικανότητες προσαρμογής και νοιάζεστε για τους άλλους. Προσπαθείτε να γίνετε αυτό που πιστεύετε πως θέλουν οι άλλοι να είστε και σας νοιάζει πάρα πολύ η γνώμη των άλλων. Ο προσδιορισμός της ταυτότητας λοιπόν βασίζεται κυρίως στην ανάκλαση, τη διαίσθηση και το συναίσθημα.
Είναι καλύτερα αριστερά από τη γραμμή.

Η Σελήνη στο Ναδίρ (MOON IC)-κάθετη
Εδώ, όλη την ενέργεια και το χρόνο σας απορροφούν τα οικογενειακά ζητήματα και οι έγνοιες με το σπίτι και την περιουσία. Έχετε την όμορφη αίσθηση του να ανήκετε κάπου και προσπαθείτε να εξασφαλίσετε σιγουριά. Συγχρόνως όμως, έχετε και την τάση να μετακινείστε συνεχώς, εξαιτίας της ανάγκης σας να ελέγχετε πλήρως το περιβάλλον και να εξασφαλίζετε την προσωπική σας ησυχία. Θέλετε να νιώθετε άνετα και ασφαλείς, συνεχώς όμως συμβαίνουν πράγματα που δε μπορείτε να ελέγξετε, ιδιαίτερα δυτικά της γραμμής, και συνεχώς μπαίνουν στη ζωή σας άτομα που σας χρειάζονται. Το «εγώ» και το «δικό μου» είναι πολύ έντονα εδώ και είστε ικανοί να ανακατευτείτε σε κάθε περιβάλλον, μοιάζετε να ανήκετε όπου κι αν βρίσκεστε, άσχετα από τη συνεχή αλλαγή και το συναισθηματισμό με τα οποία είναι φορτισμένα το σπίτι και τα προσωπικά ζητήματα.

Η Σελήνη στη Δύση (MOON DSC)-καμπύλη
Εδώ μιλούν για εσάς και οι άλλοι μπλέκονται στις υποθέσεις σας, ιδιαίτερα σε θέματα νομικά ή συζυγικά. Λαχταράτε μια σχέση και μπορεί να βασιστείτε στο/στη σύζυγό σας για συναισθηματικό στήριγμα, έλκοντας με αυτό τον τρόπο περίπλοκους δεσμούς και καταστάσεις που επηρεάζουν βαθειά τα συναισθήματά σας. Μοιάζετε να χάνετε τον έλεγχο σε κάθε διαπροσωπική σχέση. Μπορεί να παντρευτείτε μετά από πρωτοβουλία του άλλου. Νιώθετε την ανάγκη να σας χρειάζονται και ίσως τραβάτε κοντά σας παρασιτικούς ανθρώπους αφού συμβιβάζεστε εύκολα και προβάλλετε τις ανάγκες σας στους άλλους. Μπορείτε να βρείτε την επιτυχία σε ένα από τα επαγγέλματα σε βοηθητικές υπηρεσίες ή αυτές που έχουν να κάνουν με το κοινό, γιατί μπλέκετε τις ανάγκες σας με των άλλων. Αυτό εξασφαλίζει μια ενδιαφέρουσα, αν όχι σταθερή κατάσταση σε κάθε μορφή προσωπικής ή νομικής σχέσης. Μαθαίνετε τελικά να αναζητείτε οφέλη για τον εαυτό σας και είναι προτιμότερη η δυτική πλευρά της γραμμής.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved