Αστρολογική Εφημερία από 2 έως 6 Αυγούστου

Ορεξάτος μπήκε ο Αύγουστος και ειδικά σήμερα Τετάρτη στους ουρανούς επικρατεί αναβρασμός.
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 2 έως 6 Αυγούστου







από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Ανάδρομος ο Ερμής, Καρκινικός πλέον ο Άρης και οι ρυθμοί αλλάζουν βάζοντας κι άλλο «λάδι» στην φωτιά των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, τηρώντας ωστόσο το μέτρο ανάμεσα στις ακραίες επιθυμίες και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο -έτσι λειτουργεί συνήθως ο Άρης- αντικαθιστώντας τις περιόδους δράσης με εκείνες της απραξίας. Ηθελημένα ή όχι...

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα έτοιμους να μας αποδείξουν πως η προσκόλληση σε πεποιθήσεις και σχήματα είναι μάλλον μάταιη.

Αντιπαρέρχομαι τις δυσάρεστες και καταστροφικές διαστάσεις του τ-τετραγώνου ανάμεσα στους δύο αργούς πλανήτες και τον Άρη (η όψη γίνεται την άλλη εβδομάδα, ωστόσο θα «δείξει» από σήμερα), για να σταθώ περισσότερο στα θετικά που μπορούμε να αποκομίσουμε από το σπάνιο φαινόμενο της συγκεκριμένης τριπλής ενεργειακής όσμωσης.

Σε προσωπικό επίπεδο λοιπόν, οι λέξεις κλειδιά είναι ανατροπή και ρήξη με το παρελθόν. Όσες και όσοι συντονιστούν με τους κοσμικούς ρυθμούς, θα βρεθούν στην θέση του οδηγού, αντικαθιστώντας εκείνες ή εκείνους που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα.

Επιπλέον το ξεκαθάρισμα προθέσεων και στόχων θα μας βοηθήσει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις μας. Τα ημίμετρα δεν χωράνε, αντίθετα απαιτούνται ριζικές λύσεις. Και σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε ικανότητες που θεωρούσαμε ανύπαρκτες ή too much για τα δεδομένα μας.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια είναι επίσης ένας τύπος εξελίξεων που μπορούν να κριθούν ως θετικές, ακόμη και όταν σοκάρουν, αφού ξεχωρίζουν την ήρα από το σιτάρι.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το τετράγωνο του Άρη με την Δήμητρα για να βάλει κυριολεκτικά φωτιά στην καθημερινότητα μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι συμβιβαστικές προθέσεις δείχνουν να έχουν ελάχιστη τύχη κι εμείς ανεξάρτητα με το αν παρακολουθούμε ή όχι τις ακραίες συγκρούσεις -πολιτικές και κοινωνικές- σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην οδήγηση, στον χειρισμό εργαλείων αλλά και σε οτιδήποτε θα μπορούσε να ανάψει την σπίθα μιας μεγάλης φωτιάς (εδώ κυριολεκτώ...)

Όλες αυτές οι όψεις του Άρη είναι σχετικά μακράς διάρκειας και αυτό το επισημαίνω για να μην θεωρήσει κανείς ότι η ένταση θα παρέλθει ύστερα από λίγες ημέρες. Ουσιαστικά θα είμαστε στην πρίζα μέχρι το τέλος του μήνα και από αυτήν την άποψη είναι σκόπιμο να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα μας με πρωτοβουλίες ή δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορέσουν να απορροφήσουν ένα μεγάλο τμήμα της πλεονάζουσας ενέργειας. Τα σπορ και οι τεχνικές-κατασκευαστικές εργασίες είναι πάντα μια καλή λύση, αρκεί βέβαια να γνωρίζουμε τι κάνουμε και να μην ξεφεύγουμε από τα όρια μας.

Όσον αφορά την τρέχουσα εβδομάδα πάντως υπάρχουν και τα ...αμιγώς καλά νέα!

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία, το οποίο θα σχηματιστεί με ακρίβεια την Πέμπτη, παρά τις υπερβολές και τις ...τεμπελιές που το χαρακτηρίζουν -ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται των όποιων ανειλημμένων καθηκόντων μας- είναι μια κατ’ εξοχήν «καλοκαιρινή» όψη, με τα beach bar και τα club να κερδίζουν κατά κράτος στην μάχη εναντίον της μιζέριας και των νέων μέτρων. Κεράσματα, καλαμπούρια και χαριτωμένες επιπολαιότητες συμπληρώνουν την εικόνα μιας ευχάριστης καθημερινότητας, αρκεί βέβαια να αφήσουμε πίσω μας την σοβαροφάνεια και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που τριβελίζουν το μυαλό μας όλον τον υπόλοιπο χρόνο.

Ας διασκεδάσουμε, λοιπόν, μεταδίδοντας το κέφι ακόμη και στις πιο θλιμμένες καρδιές!

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ανήκουν στην ...φωτεινή πρωτοπορία των διασκεδαστών και των ψυχαγωγούμενων αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι αποκλεισμένος από το «πάρτι».

Μια ένσταση μόνον: Καλό θα ήταν οι ...επαγγελματίες «παρτάκηδες» να αφήσουν λίγο χώρο και για τους υπόλοιπους!

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφερθώ στην επανείσοδο του Ποσειδώνα στον Υδροχόο (την Παρασκευή) και την σχετικά μακρόβια αντίθεση του πλανήτη με τον Ερμή.

Γιατί η ζωή είναι ωραία όταν μοιάζει με Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή αλλά δεν θα πρέπει να την πιστέψουμε κιόλας...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved