Αστρολογική Εφημερία, από 5 έως 9 Ιουλίου

Στα άκρα...
Αστρολογική Εφημερία, από 5 έως 9 Ιουλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG




















Party time!
Αν περνούσε αποκλειστικά από το χέρι του Δία, η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά προσοδοφόρες ή τυχερές, ιδιαίτερα για όσες και όσους δεν διστάζουν να αρπάζουν τις ευκαιρίες, χωρίς πολύ «ψείρισμα». Ανάλογα θετικό είναι το κλίμα και όσον αφορά απολαύσεις και διασκεδάσεις ανεξάρτητα με τις όποιες υπερβολές. Αυτά είναι τα ...καλά νέα και τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) είναι εκείνα που μπορούν ευκολότερα να αξιοποιήσουν τα δώρα του «ευεργέτη πλανήτη». Μαζί τους και μια μερίδα των παρορμητικών (οι γεννημένες/οι στην αρχή του β΄ δεκαημέρου), που αποκτούν το δικαίωμα, παράλληλα με τις ισχυρές και ενοχλητικές πιέσεις-στερήσεις του Κρόνου, να βιώσουν και ένα φωτεινό διάλειμμα, μια όαση στην δύσβατη έρημο των αναγκαιοτήτων της ζωής.


Αστροπελέκια
Αντίθετα, τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια βρίσκονται κάτω από ...καταιγιστικά πυρά, αφού ο Άρης που βρίσκεται στους Διδύμους σχηματίζει τρεις δύσκολες -για διαφορετικούς λόγους- όψεις με αργούς πλανήτες. Και αν τα ζητήματα που θέτει το τρίγωνο του με τον Κρόνο μπορεί να επιλυθούν με την υιοθέτηση μιας συμβιβαστικής πολιτικής ή την απλή προσοχή μας στον τρόπο που οδηγούμε και κινούμαστε, το «κρυφό» τετράγωνο του με τον Ουρανό δεν είναι ...παίξε γέλασε! Απρόβλεπτες ανατροπές, ρήξεις, ανταρσίες και «ασύμμετρες» απειλές, συνιστούν ένα μενού το οποίο ενδέχεται να πέσει βαρύ σε πολλούς Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες ή Ιχθύες.

Όμως το πράγμα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει και η επίσης κρυφή αντίθεση του τροπικού Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα, μια όψη με αναμφισβήτητα καταστρεπτικά χαρακτηριστικά, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην πράξη είτε μέσω των φυσικών δυνάμεων, είτε ως εγκληματική-τρομοκρατική δραστηριότητα.

Συνολικά και σε συλλογικό επίπεδο, οι τρεις πλανήτες θέτουν ζητήματα στις μεταφορές, τις επικοινωνίες και την ενημέρωση, ενώ εξ αιτίας του εκρηκτικού μίγματος της ενέργειας τους, ενδέχεται να δημιουργηθούν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα στους αιθέρες, από το FIR Αθηνών μέχρι το Cape Canaveral.

7_jul

Επί προσωπικού ωστόσο, παρ' όλες τις δυσκολίες ή τις αναποδιές, μπορεί να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, εφ' όσον βεβαίως είμαστε πρόθυμοι να γκρεμίσουμε ότι μας κρατά δέσμιους, από πεποιθήσεις μέχρι αδιέξοδες καταστάσεις, γνωρίζοντας πάντα με ποιούς και γιατί πολεμάμε. Οι πιο τυχεροί μάλιστα θα συνειδητοποιήσουν ότι η νέα τους θέση, που θα προκύψει από όλες τις ανακατατάξεις, τελικά συγκεντρώνει ουσιαστικά πλεονεκτήματα.


Ο έρως χρόνια δεν κοιτά
Την Πέμπτη, ο Ουρανός «συλλαμβάνει» και την Αφροδίτη, ορίζοντας πρακτικά την έναρξη μιας μάλλον ανατρεπτικής αλλά και άκρως ενδιαφέρουσας περιόδου στα ερωτικά-προσωπικά θέματα. Τετράγωνο σχηματίζουν οι δύο πλανήτες και βέβαια η θέση της Αφροδίτης στον Καρκίνο, βάζει στην ...πρίζα και τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, που θα πρέπει να περιμένουν το ...απροσδόκητο. Το κυνήγι της διαφορετικότητας και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα είναι οι δύο κεντρικοί άξονες που θέτει ο πλανήτης των αλλαγών και γύρω τους αναμένεται να πλεχτούν πολλές ιστορίες έρωτα και ...επανάστασης!
Σε αυτήν την φάση πάντως κάθε ισορροπία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού μετά τον «μουρλό», την Ωραία του ζωδιακού εναγκαλίζονται διαδοχικά ο Δίας (εξάγωνο), ο Πλούτωνας (αντίθεση) αλλά και ο Άρης ως «κρυφός» παρτενέρ (κάνει σύνοδο με την αστρική Αφροδίτη. Φωτιά στις καρδιές μας δηλαδή και από αυτήν την άποψη οι ημέρες που διανύουμε μπορούν να χαρακτηριστούν από τις πλέον ερωτικές-σεξουαλικές του καλοκαιριού!
Όλα τα ζώδια έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο «πάρτι», σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο θα προκύψουν ζευγαρώματα ή «θέματα» ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρορμητικών από την μια πλευρά και των μεταβλητών από την άλλη. Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι με τους Διδύμους ή τους Τοξότες, οι Κριοί και οι Ζυγοί με τους Ιχθύες ή τους Παρθένους, κλπ θα είναι πιο εύκολο να συγκροτήσουν δυνατά ζευγάρια είτε πρόκειται για μια απλή καλοκαιρινή αγάπη, είτε για κάτι πιο μακροχρόνιο.


Φυσικά, ο έρωτας έχει και τις «στραβές» του και κάποιες ψυχές ενδέχεται να υποφέρουν, κυρίως από τον Πλούτωνα, ο οποίος δεν το ‘χει σε τίποτα να μηδενίσει προοπτικές που μέχρι σήμερα έδειχναν ακμαιότατες. Η απάντηση μας στην καταθλιπτική επιδρομή του πλανήτη μπορεί να είναι είτε η εργασιοθεραπεία (κυρίως καθαριότητες), είτε το σεξ ...αυτοπροσώπως! Και εννοώ βέβαια την ηδονή που προσφέρει μια σεξουαλική επαφή, χωρίς να εμπλέκονται προσδοκίες και προκατασκευασμένα σενάρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι κυνηγοί των απολαύσεων θα μείνουν μάλλον ευχαριστημένοι, αφού ο Πλούτωνας δεν έχει αντιρρήσεις επί του προκειμένου, τουναντίον, θα έλεγε κανείς αναζωπυρώνει τα πάθη, οδηγώντας τα στα άκρα.


Το Σάββατο ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Ερμή, κάτι που αναμένεται να προωθήσει, μετακινήσεις, επαφές, γραπτά και συζητήσεις επί παντός επιστητού και με αιχμή του δόρατος τα σταθερά και τα παρορμητικά ζώδια. Παρά όμως αυτήν την «σφήνα» πρακτικών ζητημάτων που επιζητούν τις λύσεις τους, ο έρωτας θα εξακολουθήσει να κρατά ψηλά την σημαία, προς μεγάλη τέρψη των ...πιστών του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved