Αστρολογικές ιστορίες του κρεβατιού

Η ερωτική ζωή των ζωδίων

Αστρολογικές ιστορίες του κρεβατιού

Η ερωτική ζωή και οι περιπέτειές της... Κατά τη διάρκειά της γνωρίζεις κόσμο. Βαθμολογείς σχέσεις σε «καλές», «κακές» ή «αξέχαστες» ακόμα και τις «έτσι κι έτσι»... Ερωτεύεσαι, πληγώνεσαι, ξαναερωτεύεσαι, πληγώνεις και πάει λέγοντας... Και κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου- η στιγμή αδυναμίας-που θες πλέον ν’ αράξεις με κάποιον και να κάνεις οικογένεια-παιδιά κλπ. Και κάπως έτσι ξεκινά ένας νέος μαραθώνιος για να βρεις πια τον έναν και μοναδικό, το σύντροφο της ζωής σου που θα σου εξασφαλίσει σεξ και συναίσθημα μαζί και θα αγαπήσεις και θα δεχθείς όλα του τα ελαττώματα. Και βεβαίως, αφού τον βρεις και τον καμαρώσεις για ένα διάστημα αμέσως μετά τον παντρεύεσαι! Κάνεις δηλαδή ίσως το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις στη ζωή σου εφόσον έχεις βρει τον τέλειο εραστή ή ερωμένη. Γιατί όλοι πια ξέρουμε πως ο γάμος με τις υποχρεώσεις, την ρουτίνα και το βόλεμα του σκοτώνει τον έρωτα ή καλύτερα ακόμα ο γάμος σκοτώνει το σεξ.

Οι έρευνες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε η Ελληνική Εταιρία Αγωγής και Σεξουαλικής Υγείας σε 1001 Έλληνες ηλικίας 18-50, με τυπικό ελληνικό ζευγάρι έχει κατά μέσο όρο δύο σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 12% έχει καθημερινή σεξουαλική επαφή. Το θέμα όμως δεν είναι στην ποσότητα (υπάρχουν προφανώς ζευγάρια που κάνουν σεξ καθημερινώς και είναι το πιο βαρετό σεξ του κόσμου) αλλά στην ποιότητα. Τα μισά παντρεμένα ζευγάρια (47%) δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή σεξουαλική επαφή, ενώ όσο περνούν τα χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει. Στις ηλικίες 41 με 50 το 20% δηλώνει ότι κάνει κακό σεξ και το 18% δηλώνει ότι δεν κάνει καθόλου πλέον. Τουλάχιστον οι τελευταίοι έπαψαν να ασχολούνται, με κάτι που «δεν το ‘χουν»!

Το Ηλιακό ζώδιο δεν φτάνει

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ερωτική ζωή των ζωδίων, για τις προτιμήσεις τους, για τις επιθυμίες τους, για την συμπεριφορά που συνηθίζουν να έχουν ή αυτή που περιμένουν από το σύντροφό τους. Η φιλολογία είναι μάλλον ανεξάντλητη αλλά συχνά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ...αποκαρδιωτικό! Κάποια στιγμή επέρχεται η ...βαρεμάρα και εμείς (οι αστρολόγοι) είμαστε «αναγκασμένοι» να πιστοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να ομαδοποιούμε μια περίπλοκη συμπεριφορά όπως η ερωτική σε δώδεκα ζώδια, χωρίς να συνυπολογίζουμε την ποιότητα της ενεργειακής συμβατότητας, η οποία προκύπτει από την σύγκριση των χαρτών των δύο εραστών. Κι ακόμη τα όσα μπορεί να προκύπτουν για τον καθένα μας από τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών στο δικό μας ωροσκόπιο. Αν είσαι Κριός υποτίθεται πως σου αρέσει να σε χαϊδεύουν στο κεφάλι, κάνεις γρήγορο σεξ κλπ αλλά αν παράλληλα έχεις τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου, όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν από την ...ανάποδη! Το ίδιο και μια τυπικά ευαίσθητη και μονογαμική Αφροδίτη στον Καρκίνο, αν δέχεται «περίεργες» όψεις μπορεί να υιοθετήσει την πολιτική της μη εξάρτησης, σε μια προσπάθεια να «ξορκίσει» την ευαισθησία της.

Αν, λοιπόν, υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος αποτελεί μια μικρογραφία του σύμπαντος κόσμου και επειδή στο σύμπαν όλα κινούνται κι εξελίσσονται με έναν πιο περίπλοκο τρόπο, ας δούμε κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις που αφορούν την ερωτική συμπεριφορά των ζωδίων που δεν ταυτίζεται τόσο με το Ηλιακό ζώδιο αλλά με άλλους πλανητικούς συνδυασμούς.

Οι αισθήσεις και τα 4 στοιχεία.

Η κατανομή των στοιχείων στο χάρτη μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και βέβαια σε σχέση με την ερωτική-σεξουαλική συμπεριφορά, ανεξάρτητα με το αν υπερέχει κάποιο από τα 4 στοιχεία -γη, νερό, φωτιά ή αέρας- μας ενδιαφέρει πολύ η κατανομή στους προσωπικούς δείκτες (των Φώτων, του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη και του Ωροσκόπου).

Όλα τα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) έχουν έναν ιδιαίτερο πρωτογονισμό που προσπαθούν να τον αναβιώσουν μέσα από διάφορα «τελετουργικά». Ένα από αυτά είναι η επαφή τους με τη μάνα-γη. Το γονάτισμα ή το σύρσιμο είναι η επαφή με τη γήινη πλευρά του χάρτη μας.

Από την άλλη πλευρά τα πύρινα (Κριός, Λέων και Τοξότης) έχουν άλλου είδους αρχέγονα ένστικτα που συχνά θυμίζουν την σεξουαλική συμπεριφορά των αιλουροειδών. Επίσης, αγαπούν τη φωτιά και τη ζέστη του λιωμένου ίσως κεριού στο σώμα τους ή οτιδήποτε άλλο τους δώσει αυτή την αίσθηση. Εκφράζονται με πάθος και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην προκλητική εμφάνιση ίσως και την κάπως πιο άγρια.

Τα αέρινα πάλι (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), προτιμούν πιο εκλεπτυσμένες παρουσίες καθότι είναι της αισθησιακής κυριαρχίας και του πολύ εγκεφαλικού ερεθίσματος, γι αυτό εξ άλλου πειραματίζονται πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Έτσι αν θέλετε να προκαλέσετε έναν αέρινο τύπο προσπαθήστε να διεγείρετε περισσότερο τη φαντασία του και μην τσιγκουνευτείτε τα λόγια σας γιατί παίζουν εξαιρετικά λογοπαίγνια και τα διανοητικά παιχνίδια είναι το χόμπι τους. Οι δε Δίδυμοι έχουν ιδιαίτερη έφεση στο «μάτι» και οτιδήποτε γίνεται εικόνα.

Αντίθετα, το πολύ νερό σε ένα χάρτη (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) δεν έχουν ανάγκη τόσο από διανοητικά ερεθίσματα όσο επιθυμούν την συναισθηματική τροφοδοσία που παρέχεται μόνο από ένα ...ανελέητο χαϊδολόγημα μέχρις εσχάτων, το οποίον όμως είναι άκρως απαραίτητο γι’ αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα αν ακούτε κάποιον να μιλά για οικογενειακή θαλπωρή και «φωλιά» μάλλον έχει πέσει «θύμα» των νερών του ή της τονισμένη Σελήνης του.

Αν πέσουν στην αντίληψή σας «υποτακτικές» συμπεριφορές γυναικών που επιθυμούν να παντρευτούν «τον Κύριο τους» τότε να σκέφτεστε χάρτες με πολύ τονισμένη τη Σελήνη, το ζώδιο του Καρκίνου, τον 4ο ή τον 7ο οίκο εξαιρετικά φορτωμένο. Ανάλογες τάσεις βέβαια μπορεί να προκύψουν και σε περιπτώσεις γυναικών που εξ αιτίας των Κρόνιων στοιχείων του χάρτη τους ανταποκρίνονται με προθυμία στο παραδοσιακό μοντέλο του τύπου «ο άνδρας είναι το αφεντικό».

Όσον αφορά καθαρά το σεξ, ένας έντονος Άρης σε γυναικείο ωροσκόπιο παραπέμπει σε πιο ...μπρουτάλ πρότυπα, ενώ αντίστοιχα ένας άνδρας με δυναμική Αφροδίτη ή Σελήνη (πχ στον Σκορπιό ή τον Κριό) μπορεί να προτιμά ερωμένες με «τσαγανό».

Μερικές βασικές προτεραιότητες

Η θέση του Άρη ή της Αφροδίτης ενδιαφέρει όχι μόνον σε ζώδιο αλλά και σε οίκο. Πέρα από το ότι μπορεί να «υποδεικνύουν» την περιοχή ή τον τομέα της ζωής από όπου «αντλούνται» ερωτικοί σύντροφοι, υποδηλώνουν παράλληλα και κάποιες ιδιαίτερες τάσεις. Για παράδειγμα στον 6ο οίκο μπορεί να διεγείρονται από την εικόνα του/της εργαζόμενου/ης και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν (γραμματείς, μπάτλερ, κηπουροί, υπηρέτριες κλπ).

Αντίστοιχα, στον 3ο ή τον 9ο οίκο οι προτιμήσεις μπορεί να κλίνουν προς ένα πιο «ταξιδιάρικο» μοντέλο ή πάλι η διέγερση να αγγίζει το μέγιστο της όταν υπάρχει μια συζήτηση-πνευματική ανταλλαγή.

Αν προτεραιότητα είναι η υλική άνεση και η ασφάλεια, συνοδευόμενη μάλιστα από ισχυρές πεποιθήσεις περί μονογαμικών σχέσεων, του τύπου «για πάντα μαζί» κλπ τότε να σκέφτεστε ζώδιο Ταύρου ή τονισμένο 2ο οίκο. Η κτητικότητα είναι καθαρά θέμα Ταύρου και δεν είναι τυχαίο που η ιδιοκτησία καθορίζεται από «λουράκι στο λαιμό» που σύμφωνα με τους νόμους της Αστρολογίας αφορά περιοχή Ταύρου.

Ανάλογες τάσεις εδρεύουν φυσικά στον Σκορπιό (να μην γράψω τις γνωστές εκφράσεις για το από που μπορεί να κρατά μια γυναίκα τον άνδρα ή αντίθετα να κρέμεται από εκεί...) αλλά και στον Καρκίνο, που είναι ο πρώτος διδάξας στις ...περιφράξεις.

Η εξουσία πάλι είναι θέμα Άρη, Κρόνου ή Πλούτωνα και ο καθένας έχει το στυλ του. Οι δύο πρώτοι παραπέμπουν άμεσα στο μοντέλο «θα σε σκίσω» ή «κάνε μου ό, τι θες», ενώ ο ένας τονισμένος Πλούτωνας θέλει ακόμη περισσότερα. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, της αναπνοής, του βηματισμού, του τρόπου ομιλίας ακόμα και του ήχου της φωνής, τα πάντα όλα δηλαδή!

Ο εξευτελισμός και ταπείνωση –που οδηγούν στην έξαψη βεβαίως- είναι σύνθετο θέμα, αφού μπορεί να εμπλέκονται διάφοροι πλανήτες. Από την άποψη της χαμηλής αυτοεκτίμησης, η οποία συνοδεύεται συνήθως και από δυνατά ενοχικά σύνδρομα, είναι καθαρά θέμα Κρόνου. Ο Πλούτωνας επίσης, από την στιγμή που κινείται στα πλαίσια της απόλυτης παράδοσης και της ταύτισης «δικαιολογεί» ανάλογες πρακτικές αλλά κυρίως στην κατεύθυνση του «θέλω να σε καταπιώ» ή «τελείωσε με».

Οι συγκεκριμένοι δύο πλανήτες σχετίζονται άμεσα και με τον έλεγχο της ερωτικής ικανοποίησης (διάρκεια, αντοχή), αφού αρέσκονται στο να θέτουν πλαίσια και στόχους ή προαποφασισμένους περιορισμούς.

Οι δυνατές φαντασιώσεις αναλογούν στον Ποσειδώνα όπως και η χρήση «ουσιών» επίσης. Ο πλανήτης της εξιδανίκευσης έχει μεγάλη συμμετοχή στο είδος και την ποιότητα της σεξουαλικότητας, αφού μπορεί να περιβάλλει με τον μανδύα του οτιδήποτε το αλλόκοτο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Συνήθως «δουλεύει» πάνω στον καμβά των άλλων πλανητών, γι αυτό και στην σεξουαλική του πρακτική έχει μια πολύ μεγάλη γκάμα, από τις επαφές πλατωνικού τύπου, μέχρι το μεθυστικό ...ξεσάλωμα.

Ο Δίας είναι ένας ακόμη πανσεξουαλιστής και από την στιγμή που εμπλέκεται στην σεξουαλικότητα, το θέμα είναι που και αν θα σταματήσει. Η σχέση του με την ποσότητα είναι δεδομένη, γι’ αυτό και ως δυσαρμονικός συμβάλλει σε κάθε είδους υπερβολές. Επίσης η υπερβολή στο μεγαλείο της η οποία πρέπει να έχει και πολλά ανεβαστικά στοιχεία-λογάκια τύπου «Θεά μου ή βασίλισσα μου!» ή «είσαι ανυπέρβλητος μωρό μου!» είναι θέμα ...Λέοντα, όπως και η θεατρικότητα. Το θέμα και το θέαμα πρέπει να έχει λάμψη, ιδανικό φόντο, γκλαμ, και πολλά εφέ.

Οι πειραματικές τάσεις είναι καθαρά «Ουράνιες» κι εδώ ίσως χρειάζεται προσοχή γιατί ο πλανήτης αν δεν υπάρχουν κάποια ηθικά ερείσματα, μπορεί να καταστρατηγήσει οτιδήποτε, φθάνοντας στα άκρα. Η εμπλοκή του σε πάσης φύσεως «ανωμαλίες» είναι δεδομένη και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν απαραίτητα κάποιες από τις «συνήθεις» αιτίες μιας διαταραγμένης σεξουαλικότητας (δύσκολες εμπειρίες σε μικρή ηλικία κλπ).

Κατά τα άλλα βέβαια έχει πάντα τον τρόπο να κάνει το σεξ μεταξύ δύο ενηλίκων πολύ πιο ...ενδιαφέρον, με όλες αυτές τις καινοτομίες που επιδιώκει.

Οι διαταγές είναι φυσικά δικαιοδοσία του έντονου Άρη. Στρατηγός με μαστίγιο που μοιράζει ποινές αν δεν γίνουν όλα σύμφωνα με τις εντολές του. Ο σαδομαζοχισμός ...χρωστάει πολλά στις όψεις του Άρη με τον Κρόνο ή του Κρόνου με την Αφροδίτη. Κι αν συνυπάρχουν αμφότερες, ακόμη ...καλύτερα!

Το παιχνίδι «σου παίρνω το μυαλό» είναι μια αγαπημένη τεχνική αποπλάνησης των ζωδίων του αέρα αλλά και της Παρθένου, η οποία επιπλέον μπορεί να «ειδικεύεται» και σε παιχνιδάκια με ζώνες αγνότητας, σχολικές ποδιές, κορδέλες στα μαλλιά κλπ. Όσο όμως μπορεί να «φτιάξουν» έναν εγκεφαλικό Παρθένο τα «παιχνίδια αγνότητας», άλλο τόσο ρέπει προς την «διαστροφή», ειδικά αν στο ζώδιο φιλοξενείται ο Άρης. Είναι παρατηρημένο ότι παρότι στο θέμα αυτό ο Σκορπιός έχει το όνομα, ο άξονας Ιχθύων-Παρθένου έχει την ...χάρη! Αρκετές φορές κάτω από την ομπρέλα της «παροχής υπηρεσιών» που χαρακτηρίζει και τα δύο ζώδια, το πράγμα όσον αφορά την σεξουαλικότητα παίρνει ...περίεργες διαστάσεις!

Σε πιο ...καθημερινή βάση η ποδολαγνεία -και τα παπούτσια- είναι αγαπημένο φετίχ των Ιχθύων, ενώ οι Παρθένοι αρέσκονται να παίζουν τις νοσοκόμες ή τους κυνικούς επιστήμονες.

Όσον αφορά τα «σχολικά» παιχνίδια, μια ανάλογη ροπή εμφανίζεται συχνά σε άνδρες Τοξότες ή Αιγόκερους, στους μεν ως απόρροια του νεανικού πνεύματος τους και στους δε ως επισφράγισμα της ισχύος τους.

Αν ακούσετε για υπόγεια, καταγώγια, σκοτεινά μέρη και μυστικά προφανώς αναφερόμαστε σε «Πλουτώνια» Σελήνη ή Αφροδίτη, ενώ ανάλογες τάσεις μπορεί να προκύψουν από έναν έντονο 12ο οίκο.

Για τα ερωτικά «βοηθήματα» και γενικότερα για τον εξοπλισμό ευθύνη έχουν ο Άρης και ο Ουρανός σε περίοπτες θέσεις που αντιστοιχούν στην τεχνολογία και την εξέλιξη των «συστημάτων ικανοποίησης».

Περιορισμένα λόγια και έκφραση έχουν να κάνουν με Ερμή-Κρόνο αλλά και Αφροδίτη-Κρόνο που υποβάλουν σε ένα μοντέλο περιορισμού και πειθαρχίας

Αντιθέτως ο Ουρανός με την Αφροδίτη επιζητά οτιδήποτε εναλλακτικό και ιδιαίτερα προχωρημένο μπορεί να συναντήσει στο διάβα του.

Τέλος, η κακοποίηση μπορεί να είναι θέμα ενός χτυπημένου Πλούτωνα σε εμπλοκές με τους ερωτικούς πλανήτες -Άρη και Αφροδίτη- ή το μεσοδιάστημα τους αλλά σίγουρα σε κάθε περίπτωση ένας δυσαρμονικός Άρης έχει τον πρώτο λόγο.

Βιβλιογραφία

Astrology and sex by Vivian Robson

Planets in love by John Townley

Cosmic coupling by Starsky and Cox

Ευχαριστώ επίσης, την φίλη-συνάδελφο Αστρολόγο Αναστασία Στράτου που μου διέθεσε μέρος των ερευνών της για τη σεξουαλική συμπεριφορά των ζωδίων.










©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved