Lunar Dance: Αναδείξτε τη σέξι πλευρά σας χορεύοντας belly dance!

Ήλιος στον Σκορπιό - Σελήνη στο Λέοντα

Lunar Dance: Αναδείξτε τη σέξι πλευρά σας χορεύοντας belly dance!

Η διέλευση του Ήλιου από το Σκορπιό είναι η εποχή του χρόνου που αντιμετωπίζουμε τους σκοτεινούς δαίμονες του εσωτερικού κόσμου μας που είναι κρυμμένοι μέσα στις ψυχές μας αλλά πολλές φόρες μπλοκαρισμένοι και μέσα στο ίδιο μας το σώμα. Τα θέματα του σεξ, του θανάτου και της αναγέννησης είναι επαναλαμβανόμενα αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να μας οδηγήσουν στην επίτευξη της υψηλότερης συνείδησης. Όμως η μεταμόρφωση που αναζητείται δεν χρειάζεται πάντα να είναι απόλυτη και μέσα από πόνο.

ekfrash

Η Σελήνη στο Λέοντα μας καλεί να βάλουμε την ευδιάθετη, χαρούμενη και δημιουργική πλευρά μας, μέσα στο πλαίσιο των ήμερων. Προπαντός μας καλεί να γίνουμε δημιουργικοί και να εκφράσουμε το εγώ μας, μέσα από δραστηριότητες που μας διασκεδάζουν και μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και ο χορός.

Αυτές τις δυο ημέρες λοιπόν, καλέστε στο προσκήνιο αυτή την τολμηρή, «ανήθικη» και δημιουργική πλευρά της προσωπικότητάς σας μέσα από κινήσεις belly dance. Το σκεπτικό σε αυτό τον τύπο χορού είναι να ενεργοποιηθεί η Kundalini μας.

Η Kundalini, για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και βρίσκεται στο ιερό οστό (που συνδέεται με τον Σκορπιό), στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης και είναι η πιο αγνή ενέργεια που δεν καταστρέφεται ποτέ. Όταν αφυπνίζεται, ανεβαίνει μέσα από το κεντρικό ενεργειακό κανάλι κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης, διαπερνά το κέντρο του εγκεφάλου, μέσα από τις λειτουργίες του οποίου διαμορφώνονται και δημιουργούνται όλες μας οι σκέψεις και τέλος βρίσκει τη διέξοδό της από την κορυφή του κεφαλιού μας. Όταν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει την πραγματική ένωση του ανθρώπου με το πνεύμα και την πανταχού παρούσα δύναμη.

BELLY_DANCE

Μέσα από τον χορό ανακτάμε δημιουργικά την ψυχή μας. To belly dance είναι χορός μυστηριώδης και σαγηνευτικός, οι ρίζες του οποίου ανιχνεύονται πολλούς αιώνες πίσω. Υπάρχουν μάλιστα διάφορες θεωρίες οι οποίες τον αναφέρουν σαν χορό της γονιμότητας, αφού κατά τις θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της βόρειας και κεντρικής Αφρικής ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των Θεών της γονιμότητας της μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Γι' αυτό σας λέω προετοιμαστείτε για χορό...

farao_xryso

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένα και να έχει τις αποχρώσεις της Σελήνης στον Λέοντα, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα αστραφτερό χρυσό κοστούμι και περίτεχνα χρυσά κοσμήματα που θα υπογραμμίζουν την ζεστή πληθωρική φύση του Λέοντα.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα υπέροχο κομμάτι στο κεφάλι, να χρησιμοποιήσετε χρυσά φτερά με πιέτες ή ένα θεατρικό κοστούμι σε στυλ Φαραώ.

Στον χορό σας αυτές τις ημέρες βάλτε δραματικά στοιχεία, με θεατρικές κινήσεις, ίσως με μεγάλες και θεαματικές χειρονομίες, ενώ εκφράστε το παθός της μουσικής με ένθερμη συγκίνηση που θα αποτυπώνεται στο πρόσωπο σας.

Όπως και να έχει, είτε αποφασίσετε να γραφτείτε σε μια σχολή χορού, είτε να δοκιμάσετε μόνη σας μπροστά στον καθρέφτη, να θυμάστε ότι σήμερα θα βρείτε την παιχνιδιάρικη δημιουργικότητα σας να χαίρεται μέσα από τον σέξι χορό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved