Σάββατο 28 Μαίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 06° 53' 59" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 11° 57' 43" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 22' 40" ΤΑΥΡΟΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 29° 33' 22" ΚΡΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 02° 25' 55" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 03° 07' 36" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 12' 16" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 05' 54" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 10' 56" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 24' 49" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 22° 32' 59" ΤΑΥΡΟΣ

Στα μονοπάτια του σεξ: Ανακαλύψτε τον 8ο οίκο σας

Τι μας κάνει εφέ στο κρεβάτι; Ποιό είναι το κλικ του εγκεφάλου για να εκκρίνει τεστοστερόνη για τους άντρες, οιστρογόνα για τις γυναίκες;

Στα μονοπάτια του σεξ: Ανακαλύψτε τον 8ο οίκο σας
Απόλαυση είναι μια λέξη κλειδί για τον 2ο οίκο του ωροσκοπίου μας, σεξ είναι μια λέξη επίσης κλειδί για τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου μας.

Πως λέτε να συνδέονται μεταξύ τους και πως εύκολα μπορούμε να αποκαλύψουμε την σεξουαλική ταυτότητα κάποιου ερμηνεύοντας απλά τον άξονα 2ου-8ου σαν άξονα των πιο απόκρυφων, βαθιών επιθυμιών μας.

Οι οίκοι 2 και 8 παραδοσιακά αναφέρονται σαν οίκοι που αφορούν οικονομικές υποθέσεις.

Ο 2ος αφορά τα δικά μας εισοδήματα, από δικές μας προσωπικές πηγές, ενώ ο 8ος από πηγές τρίτων προσώπων, όπως πχ του συζύγου μας ή από κληροδοτήματα. 

Στην πραγματικότητα όμως αν πάμε λίγο πιο βαθιά τη μελέτη μας θα έπρεπε να έχει μια πιο πλατιά έννοια πέραν των οικονομικών η οποία πρέπει να αποδίδεται περισσότερο σε επιθυμίες απόκτησης πραγμάτων υλικά ή συναισθηματικά, ανάλογα κάθε φορά με την προσδοκία του ατόμου για να τα αποκτήσει.

Άξονας επιθυμιών θα ήταν πιο σωστή η έκφραση που του ταιριάζει αν αναλογιστούμε και τη στενή σύνδεση του 8ου με τη σεξουαλικότητα και σαφέστατα με το ζώδιο του Σκορπιού.

Η ακμή του 8ου οίκου ψυχολογικά δηλώνει ποιές είναι οι ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου από τον οίκο του Σκορπιού, τι επιθυμεί να πάρει από το ταίρι του μέσα από αυτό προκειμένου να εισπράξει «εξασφαλίσεις» που εκφράζονται μέσα από τον 2ο οίκο του και το ζώδιο που του αντιστοιχεί, τον Ταύρο. 

Επίσης ο  8ος οίκος σαν ερωτική πράξη μεμονωμένα, αποτελεί και μια πράξη εμπιστοσύνης και αντικατοπτρίζεται στον 2ο οίκο των ασφαλειών μας και του πως ακριβώς επιθυμούμε να «εισπράττουμε» απ’ τα συναισθήματα (μέσω του 8ου). Παρατηρώντας λοιπόν και μελετώντας αφ’ ενός τον δικό σας προσωπικό χάρτη αλλά και του προσώπου που σας ενδιαφέρει μπορείτε να σχηματίσετε άποψη για το τι είναι αυτό που πραγματικά αποκαλύπτει σαν επιθυμία(σεξουαλική) ο 8ος σας και τι αντικατοπτρίζει στον αντίστοιχο οίκο του ενδεχόμενου ερωτικού σας συντρόφου! 

Που βρίσκεται ο 8ος οίκος σας;

Αν δεν γνωρίζετε, μπορείτε να το μάθετε εύκολα και γρήγορα δίνοντας τα στοιχεία σας στο Natal Charts και εντοπίζοντας στο ωροσκόπιο την ακμή του οίκου.

Καλό είναι μάλιστα να δοκιμάσετε 2-3 συστήματα οικοθεσίας (πχ Placidus, Koch, Equal κλπ) μήπως και η ακμή του 8ου αλλάζει ζώδιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να κρίνετε τι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο, θεωρώντας ταυτόχρονα και το συγκεκριμένο σύστημα οικοθεσίας, ως αυτό που σας αντιπροσωπεύει πλήρως.

8ος οίκος στον Κριό - 2ος στον Ζυγό

Παίρνει ρίσκα, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, μάχεται για την ειλικρίνεια αλλά δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να του εμπιστευτούν μυστικά. Εκφράζεται παρορμητικά και επιθετικά για να εισπράξει αποδοχή και εκτίμηση για το δυναμισμό του.

Σεξουαλικότητα: Άμεση, φλογερή, που ξεθυμαίνει γρήγορα ύστερα από την «κατάκτηση». Η διεκδίκηση και ο ανταγωνισμός την ενεργοποιούν, ενώ η ρουτίνα τη «σκοτώνει». Έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο target group και ο «οδηγός» της είναι οι επιθυμίες της στιγμής.

8ος οίκος στον Ταύρο - 2ος στον Σκορπιό

Δίνει μεγάλη σημασία στις αισθήσεις. Όσφρηση, γεύση, αφή πρέπει να συμφωνούν για να αφεθεί και να δημιουργήσει στενή σχέση. Δεν εμπιστεύεται καθόλου, δηλώνει ζηλοτυπία και μοιράζεται μυστικά μόνο αν πάρει αποδείξεις πίστης και νομιμότητας.

Σεξουαλικότητα: Αισθησιακή, ηδυπαθής, όχι όμως ακόρεστη. Συνήθως ενισχύεται όταν υπάρχει όλο το «πακέτο» των απολαύσεων. Έλκει άτομα ευκατάστατα ή με σταθερές αξίες.

8ος οίκος στους Διδύμους - 2ος στον Τοξότη

Για να εμπιστευθεί πρέπει να επικοινωνήσει. Απαιτεί να του καλύπτουν όλες τις απορίες αλλά και την φυσική περιέργεια που τον διακατέχει προκειμένου να νιώσει ότι διευρύνεται και προάγεται μέσα από μια πολύ στενή σχέση. Για μυστικά ούτε λόγος!

Σεξουαλικότητα: Curiosity killed the cat... Σε μεγάλο βαθμό εγκεφαλική, χωρίς ταμπού και μάλλον δισυπόστατη, απευθύνεται σε όλες και σε όλους με μια προϋπόθεση, την απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων. Σαφής τάση προς τις νεαρότερες ηλικίες.

8ος οίκος στον Καρκίνο - 2ος στον Αιγόκερω 

 

Βαθιά συναισθηματική σύνδεση και πραγματικά στενή και αποκλειστική σχέση αφοσίωσης προκειμένου να αισθανθεί ασφάλεια και καταξίωση. Τα μυστικά εδώ κρατιούνται καλά φυλαγμένα μια και υπάρχει έντονος φόβος συναισθηματικής εγκατάλειψης.

Σεξουαλικότητα: Υγρή, προστατευτική, μητρική. Η εξοικείωση είναι το κλειδί της απελευθέρωσης της και η τρυφερότητα ένα από τα μεγάλα της ατού. Γνωστά και οικεία πρόσωπα είναι το βασικό target group.

8ος οίκος στον Λέοντα - 2ος στον Υδροχόο

Γενναιοδωρία και λάμψη για να νιώσει ότι εισπράττει μοναδική αποδοχή από τον 2ο οίκο του Υδροχόου. Θέλουν να ξέρουν αν αγαπιούνται με πάθος για να μοιραστούν προσωπικά τους πράγματα και εμπειρίες.

Μοιράζονται μυστικά και εμπιστεύονται αλλά αλίμονο αν υποστούν προδοσία.

Σεξουαλικότητα: Τελετουργική, μεγαλειώδης όσο και ναρκισσευόμενη. Το πολυτελές περιβάλλον συμβάλλει στην πλήρη απελευθέρωση της. Ειδικότητα στις σχέσεις με «επώνυμους» ή «γκλάμουρους».

8ος οίκος στην Παρθένο - 2ος στους Ιχθύες

Βλέπουν τις πολύ στενές σχέσεις του 8ου τους θεραπευτικά για την ψυχή και το πνεύμα τους. Δίνουν πρακτική εφαρμογή στα ζητούμενα του συντρόφου τους για να πάρουν ρομαντισμό, όραμα και ειδύλλιο!

Σεξουαλικότητα: Συχνά εντάσσεται στα πλαίσια της «παροχής υπηρεσιών». Ο πουριτανισμός εναλλάσσεται με εγκεφαλικά εκπορευόμενες ακρότητες. Ερωτικοί σύντροφοι προερχόμενοι από το χώρο εργασίας ή ανταποκρινόμενοι στο δίπολο «ασθενούς» και «νοσοκόμας»

8ος οίκος στον Ζυγό - 2ος στον Κριό

Προϋποθέτει  ισότητα για να εισπράξει δυναμισμό

Εκφράζεται με χάρη, μοιράζεται μυστικά που ξέρει όμως ότι ο άλλος θέλει ν’ ακούσει, εκφράζεται ρομαντικά και αισθησιακά θυσιάζοντας τις προσωπικές του ανάγκες χάριν της σύμπνοιας και της ειρήνης των δύο φύλων.

Σεξουαλικότητα: Ο αρσενικός και ο θηλυκός «ρόλος» εναλλάσσονται αδιαλείπτως. Για να λειτουργήσει στο φουλ απαιτείται αρμονικό ή αισθητικά άρτιο περιβάλλον. Συχνά «μπλεξίματα» σε διπλές και τριπλές σχέσεις, με την ευόδωση να τελεί υπό ...διαπραγμάτευση.

8ος οίκος στον Σκορπιό - 2ος οίκος στον Ταύρο

Απαιτεί εμπιστοσύνη για να εισπράξει ασφάλεια.

Δεν εμπιστεύεται με τίποτα εκτός κι αν έχει πολλές έμπρακτες αποδείξεις! Θέλει να ξέρει τα μυστικά των άλλων και τα φυλάει με πάθος ενώ εκφράζεται άκρως σεξουαλικά όταν νιώσει βαθιά συναισθήματα.

Σεξουαλικότητα: Απόλυτη, στα δύο άκρα του φάσματος: Το μηδέν και το ...άπειρο. «Βασικό ένστικτο» ή «φονικό όπλο» συνδυάζεται συχνά με παιχνίδια εξουσίας. Οι ερωτικοί σύντροφοι επιλέγονται με βασικό κριτήριο το πάθος τους, την καλή οικονομική τους κατάσταση  αλλά και το αν «ανήκουν» σε κάποιον άλλον.

8ος οίκος στον Τοξότη - 2ος οίκος στους Διδύμους

Φιλοσοφεί ερωτικά για να εισπράξει επικοινωνιακά.

Χρειάζεται κίνηση, ενέργεια, αλλαγή και εμπειρίες αλλά μιλάει ειλικρινά και χωρίς περιστροφές τη γλώσσα της αληθείας. Εκτίθεται με υπερβολή και σε βαθμό ...παρεξήγησης, ενώ η εγκεφαλικότητα εναλλάσσεται με αμετροεπείς ηδονικές «σφυριές».

Σεξουαλικότητα: Πηγαία, ζωώδης αλλά και παιχνιδιάρικη. «Ταλέντο» στην ανεύρεση νεαρών ερωτικών συντρόφων.

8ος οίκος στον Αιγόκερω - 2ος στον Καρκίνο

Επιλεκτικές καταστάσεις και αυστηρότητα στις επιλογές προκειμένου να εισπράξει συναισθηματική κάλυψη από τον απέναντι οίκο του Καρκίνου. Δεν εμπιστεύεται εύκολα, άρα δεν αποκαλύπτει μυστικά ενώ προσπαθεί να έχει τον έλεγχο ακόμα και στην ερωτική έκφραση και αν δεν τον έχει απομονώνεται.

Σεξουαλικότητα: Αρχικά ανεκδήλωτη, μετατρέπεται σταδιακά σε «ηφαιστειακού τύπου» με τις σαδο-μαζοχιστικές τάσεις να υποβόσκουν. Ερωτικοί σύντροφοι με ...ευδιάκριτη διαφορά ηλικίας ή αξιώματα.

8ος οίκος στον Υδροχόο - 2ος οίκος στον Λέοντα

Απαιτεί ελεύθερη ένωση και κάπως εκκεντρική για να εισπράξει μια διαφορετική λάμψη. Εμπιστεύεται και ανοίγει την καρδιά του προκειμένου να κερδίσει με τη σειρά του την εμπιστοσύνη του άλλου προσώπου στα πλαίσια της ελευθερίας της σκέψης και της συνειδήσεως.

Σεξουαλικότητα: Πειραματική, απρόβλεπτη, εγκεφαλική. Η έλλειψη ταμπού οδηγεί συχνά σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, ενώ ένας «απροσδόκητος» ή «ιδιαίτερος» ερωτικός σύντροφος συμβάλλει στην απελευθέρωση της.

8ος οίκος στους Ιχθείς - 2ος οίκος στην Παρθένο

Ψάχνει το ιδεατό και το απόλυτα ρομαντικό προκειμένου να λύσει και τις πρακτικές μορφές της κάθε στενής του σχέσης. Εμπιστεύεται υπερβολικά εύκολα και απογοητεύεται αν διαπιστώσει ότι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί μαζί του. Κρατάει μυστικά μόνο αν του το ζητήσουν.

Σεξουαλικότητα: Υγρή, αισθησιακή, μυστηριώδης. Βίτσια και ρομαντισμός συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρμάνι. Ανεξαρτήτως προθέσεων, «τραβάει» τη μυστικότητα και την «παρανομία».

Ο 8ος οίκος είναι βέβαια ένας από τους δείκτες σεξουαλικότητας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η θέση και οι όψεις της Αφροδίτης ή του Άρη, καθώς και η ποιότητα του 5ου οίκου, ορίζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τα προσωπικά default μας. Και στην πράξη το τελικό αποτέλεσμα βγαίνει συχνά από τον συγκερασμό όλων των συνισταμένων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών μας συμβάλλει ουσιαστικά στο να περνάμε καλύτερα και να απολαμβάνουμε τον έρωτα όχι με δεκανίκια αλλά με την ψυχή μας.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved