Αστρολογική Εφημερία από 8 έως 11/10

Πάθη, ζήλειες, ακόμη και μια δραστική αίσθηση απώλειας

Αστρολογική Εφημερία από 8 έως 11/10

Οι περισσότεροι πλανήτες κάνουν ...coffee break, αναστέλλοντας το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει peace on Earth αλλά ...υπάρχει το αλλά! Γιατί πρώτον και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το γνωστό «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», με τον Πλούτωνα να έχει «ξεχαστεί» αγκαλιά με την Αφροδίτη (σχηματίζουν ένα «κρυφό» τετράγωνο), βάζοντας τις δικές του πινελιές στην ψυχολογία και την καθημερινότητα μας, ιδίως τις σχέσεις και τα οικονομικά.

Η επιρροή του Πλούτωνα, που συχνά βγάζει στην επιφάνεια απόλυτα συναισθήματα και μια αίσθηση ματαιότητας, απλώνεται μέχρι την Κυριακή και αφορά πρωτίστως τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) αλλά και όσες/ους εξ ημών έχουν μια αποδεδειγμένη ευαισθησία-ανταπόκριση σε όλα εκείνα που «προτείνει» ο πλανήτης του βάθους και των ενστίκτων-φόβων που εδρεύουν σε αυτό: Πάθη, ζήλειες, ακόμη και μια δραστική αίσθηση απώλειας, είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απομένει στον καθένα μας να αποφασίσει αν θα αφήσει πίσω του το παρελθόν ή αν θα επιτρέψει τελικά να παγιδευτεί με τα δεσμά των εμμονών του.

Θυμίζω ακόμη, πως μια δύσκολη όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, μπορεί να εκδηλωθεί και μέσα από άλλες σφαίρες της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα την -με οιονδήποτε τρόπο- αντιμετώπιση της «σκληρής βρωμιάς», είτε γύρω, είτε μέσα μας, όπως επίσης και με ...άφθονα σπυράκια ή δερματικά προβλήματα από την χρήση καλλυντικών.

Γενικότερα, οι κλίσεις προς τις μυστηριώδεις ή τις «σκοτεινές γωνιές» του κόσμου μας και την αισθητική-κουλτούρα που τις περιβάλλει, είναι στην ημερήσια διάταξη.

Στα οικονομικά θέματα, που ο Πλούτωνας συμπεριφέρεται πιο διαλλακτικά, η γκάμα των εξελίξεων είναι αρκετά πλατιά, ξεκινώντας από τις ...αυτονόητες απώλειες και φθάνοντας μέχρι την καταβολή αποζημιώσεων για τις όποιες καταστροφές προκάλεσε σε κάποιον άλλο τομέα. Το τι ακριβώς θα συμβεί είναι μάλλον θέμα που άπτεται των ιδιαίτερων αστρολογικών προδιαγραφών του κάθε ωροσκοπίου.

Και πέρα από τον Πλούτωνα όμως, μια ανακωχή στους ουρανούς δεν σημαίνει ότι οι επί προσωπικού πιέσεις δεν υφίστανται. Απλά έχουν να κάνουν περισσότερο με τις ιδιαίτερες επιρροές που δέχεται κάθε ατομικό ωροσκόπιο, κάτι όμως που αντικειμενικά δεν μπορεί να εντοπιστεί στα πλαίσια των γενικών προβλέψεων.

Αντίθετα, σε κοσμικό επίπεδο και όσον αφορά τα καθ’ ημάς, η κίνηση του διελαύνοντα Άρη προς την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, αναμένεται να φουντώσει τα περιστατικά έντασης και βίας, στο πνεύμα του «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Αν και οι συγκεκριμένες όψεις του «κόκκινου» πλανήτη γίνονται με ακρίβεια την Τετάρτη και την Πέμπτη, καλό είναι να έχουμε κατά νου το δελτίο «επικίνδυνων φαινομένων» που ο εν λόγω κύριος σκοπεύει να επαληθεύσει, έχοντας μάλιστα την συνδρομή ενός «κρυφού» τετραγώνου του με τον διελαύνοντα Κρόνο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάθε διαπραγμάτευση γίνεται πιο δύσκολη και τα «τύμπανα του πολέμου» ηχούν πιο δυνατά.

Όσον αφορά την κίνηση των πλανητών, την Κυριακή το πρωί (8:50 ώρα Ελλάδος) η Αφροδίτη εγκαταλείπει τον Ζυγό και μπαίνει στο ζώδιο του Σκορπιού, που παραδοσιακά θεωρείται για εκείνην ένας αφιλόξενος τόπος. Γνωρίζετε ίσως ότι είμαι πολύ σκεπτικιστής σε σχέση με τα όσα λέγονται και γράφονται για τις «κακές» θέσεις των πλανητών, αφού πιστεύω πως η κάθε μια τους έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Προτιμώ να μείνω λοιπόν στην γενική εκτίμηση πως για όσο διάστημα η «Ωραία» θα παραμείνει στο ζώδιο (μέχρι τις 2/11), οι Σκορπιοί, οι Ταύροι και σε αρκετές περιπτώσεις οι Λέοντες και οι Υδροχόοι θα μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τα «πριμ» ευκολίας της Αφροδίτης, ιδιαίτερα σε θέματα σχέσεων κοινωνικής ζωής και ...καλοπέρασης! Η αντίθεση της με τον διελαύνοντα Δία στις 14-15/10 θα είναι ίσως το pic των ευκολιών της, αρκεί φυσικά να ...ενδώσουμε στην χαλαρότητα χωρίς να θέτουμε ασφυκτικά πλαίσια και πρέπει. Ωστόσο, ο πλανήτης θα έχει και τις πολύ έντονες στιγμές του, όταν για παράδειγμα σχηματίσει το ...αναπόφευκτο τετράγωνο με τον διελαύνοντα Άρη στον Λέοντα (μετά τις 20/10).

Κλείνοντας θα πρέπει να επανέλθω στο κρυφό τετράγωνο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Κρόνο που γίνεται μεσοβδόμαδα αλλά αυτήν την φορά ανιχνεύοντας τις διαστάσεις της επιρροής του επί προσωπικού.

Η προσοχή στα σπορ, την οδήγηση και γενικότερα τον χειρισμό μηχανημάτων, είναι επιβεβλημένη, ακριβώς για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες (κυρίως τα ατυχήματα) της ενεργειακής αντιπαράθεσης των δύο πλανητών.

Θυμίζω ότι σε προσωπικό επίπεδο, η διαχείριση της κοσμικής ενέργειας μπορεί -και πρέπει- να γίνεται με δημιουργικό τρόπο, αφού τα «παράθυρα» των εφαρμογών της είναι πάντα ανοικτά. Και οι λύσεις-κλειδιά για το σχήμα Άρη-Κρόνου είναι σε πρακτικό επίπεδο η παραγωγή έργου, συνδυασμένη με σκληρή δουλειά και όσον αφορά τις σχέσεις μας με τον έξω κόσμο, η στρατηγική. Έτσι λοιπόν όλοι μας καλούμαστε να δώσουμε συμβιβαστικές λύσεις σε δύσκολα θέματα, μετατρέποντας τις αρχικές δυσκολίες σε πυλώνα των προσπαθειών μας. Η «γροθιά στο μαχαίρι» δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα!

10_oct
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved