Αστρολογική Εφημερία από 5 έως 8/10

Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι είναι οι βασικοί αποδέκτες

Αστρολογική Εφημερία από 5 έως 8/10


Ο Κρόνος, ο Δίας αλλά και η Αφροδίτη είναι τα κεντρικά πρόσωπα της ουράνιας παράστασης, αυτής της εβδομάδας και εξαιρουμένων των συναισθηματικών υποθέσεων που μάλλον πρόκειται να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, για τα υπόλοιπα θέματα ισχύει το «πιεστική αρχή με θετικό φινάλε».

Σε πρώτη φάση ο Κρόνος αναλαμβάνει να «συνετίσει» τον Ερμή και μαζί με αυτόν κι ...εμάς. Η σύνοδος των δύο πλανητών πριμοδοτεί την τήρηση του τυπικού και των κανόνων -συχνά με ...εκνευριστικό τρόπο- ακριβώς για να διασφαλίσει πως όλα είναι οκ. Είναι γνωστό ότι η όψη συμβάλλει σε καθυστερήσεις και εμπλοκές, από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί όλα αυτά να αποδειχθούν εξόχως προστατευτικά στην συνέχεια των εξελίξεων.

Θα χρειαστεί λοιπόν η υπομονή και η κατανόηση μας, ιδιαίτερα σε υποθέσεις όπου τα παζάρια και οι συμβιβασμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Και εφόσον πετύχουμε να τα βρούμε με τον εκάστοτε ...Προκρούστη, η ανταμοιβή μας θα είναι ουσιαστική, αφού σε περίπτωση οποιασδήποτε συμφωνίας-συμβολαίου η αρχή του Κρόνου είναι «ότι γράφει, δεν ξεγράφει»!

Αντίθετα, μια στάση «αέρα πατέρα» είναι δύσκολο να περάσει από την κρισσάρα του Κρόνου, ο οποίος αρέσκεται πάντα να δικαιώνει τις σύννομες διαδικασίες ή τους άοκνους και υπεύθυνους εργάτες και να «τιμωρεί» τους επιπόλαιους. Κατ’ επέκταση αν διαπιστώσουμε ότι «κάτι» μας φράζει το δρόμο, θα πρέπει μάλλον να ανατρέξουμε στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν για να τσεκάρουμε τι κάναμε λάθος και πως μπορούμε να το διορθώσουμε.

Ως κριτής και υπεύθυνος του ζωδιακού «πειθαρχικού», είναι έτσι κι αλλιώς επιφορτισμένος με το να επιβάλλει την τάξη, κάνοντας τις εύκολες λύσεις του «τύπου δούλεψε εσύ κι εγώ θα αμειφθώ» να φαντάζουν μακρινό όνειρο.

Η όψη είναι κατάλληλη για λεπτομερείς εργασίες, για αρχειοθέτηση, τακτοποίηση και γενικότερα ότι χρειάζεται «ψείρισμα». Ενώ όμως σε σχέση με τις εσωστρεφείς δραστηριότητες του Ερμή τα πάει μια χαρά, στις πιο εξωστρεφείς (ταξίδια, συνομιλίες κλπ) έχει την τάση να γίνεται ...κουραστικός με τις διαρκείς του αναιρέσεις και τον πολύ περισσότερο χρόνο που μας ζητά.

Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι είναι οι βασικοί αποδέκτες της ενέργειας του Κρόνου, ενώ στο στόχαστρο του ενδέχεται να βρεθούν άμεσα και οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) των τελευταίων 4-6 ημερών.

Μετά τον Κρόνο, που είναι αλήθεια πως γρήγορα θα ...χάσει τον Ερμή από τα μάτια του (ο μπαγαμπόντης του ζωδιακού είναι αυτήν την περίοδο ταχύτατος), αναλαμβάνει δράση ο Δίας, δημιουργώντας μάλιστα όχι απλές τάσεις ή ψυχολογικές ...υποτάσεις αλλά ενθαρρυντικές καταστάσεις που παραπέμπουν στην ανάπτυξη και την ευόδωση των στόχων..

Η αντίθεση του (ως αστρικός) με τον Ήλιο, την Παρασκευή και το Σάββατο, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε το καλύτερο, συμπεριλαμβανομένων και των εύκολων λύσεων που στο προηγούμενο διάστημα ο Κρόνος απέτρεψε.

Από αυτήν την άποψη, το συγκεκριμένο διήμερο προσφέρεται για επεκτάσεις, αγορές, ενάρξεις και φυσικά για ...χάρες, με τα οκτώ από τα δώδεκα ζώδια να διεκδικούν μερίδιο από τις επιτυχίες, με κάποια από αυτά να είναι ...πρώτο τραπέζι πίστα!. Και εννοώ τους Κριούς, τους Ταύρους, τους Ζυγούς και τους Σκορπιούς.

Από όλο το concept του Δία φαίνεται να εξαιρούνται τα μεταβλητά, που όμως μπορούν σε κάθε περίπτωση να εισπράξουν όσα επιτρέπει ο προσωπικός γενέθλιος χάρτης τους.

Την Παρασκευή σχηματίζεται με ακρίβεια και μια ακόμη «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στον αστρικό Ήλιο και την τροπική Δήμητρα, μια όψη που παραπέμπει σε συμφωνίες-συναντήσεις υψηλού επιπέδου, έχοντας ένα ιδιαίτερα θετικό άγγιγμα σε οτιδήποτε αποσκοπεί στην αποδοχή του από το κοινό.

Ο μεγάλος ...μπελάς στα τέλη της εβδομάδας, είναι η Αφροδίτη κι όχι βέβαια επειδή η «ωραία» του ζωδιακού αποφάσισε να το γυρίσει από αρνάκι σε στρίγκλα. Το γνωστό δίδυμο της ...συμφοράς, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα αποπειραθούν να την «αλαλιάσουν», δημιουργώντας αναπόφευκτες εμπλοκές στις διαπροσωπικές σχέσεις. Φυσικά το «καμπανάκι» κτυπά περισσότερο για όσες ή όσους θεωρούν πως έχουν δέσει τον γάιδαρο τους, αφού είτε θα βρεθούν προ εκπλήξεων, είτε θα διαπιστώσουν πως το «μοντελάκι» τους δεν έχει και πολύ πέραση.

Αντίθετα, οι λάτρεις της περιπέτειας αναμένεται να ενθουσιαστούν με τις πρωτόγνωρες ή παθιασμένες εμπειρίες που σκαρώνουν στην πλάτη της Αφροδίτης ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Και πάλι τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, με τους Ζυγούς ...επικεφαλής καλούνται να ελιχθούν ανάμεσα στον παράδεισο μιας δημιουργικής χειραφέτησης και την κόλαση των εμμονών τους.

Το μόνο σκοτεινό σημείο που μένει να διευκρινιστεί εμπράκτως είναι το αν το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και τον τροπικό Πλούτωνα που σχηματίζεται με ακρίβεια το Σάββατο, θα πλήξει καίρια την αισιοδοξία μας βγάζοντας στον αφρό «σκιερά» πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις που σίγουρα δεν είναι παίξε-γέλασε.

8_oct
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved