Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 09° 17' 27" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 19° 12' 05" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 14° 21' 47" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 02° 57' 51" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 09° 46' 24" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 05° 35' 16" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 33' 16" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 57' 33" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 31' 26" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 35' 00" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 49' 42" ΤΑΥΡΟΣ R

Οι 4 λέξεις που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

Σκέψου προσεκτικά, προτού τις ξεστομίσεις!

Οι 4 λέξεις που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

Ακόμη και τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια, χάνοντας τον έλεγχο, ίσως ανταλλάξουν κουβέντες που θα προκαλέσουν στενοχώρια, δυσαρέσκεια ή θυμό, ιδιαίτερα αν ειπωθεί κάτι που θα θεωρηθεί αδικαιολόγητο ή άδικο. Λογικό είναι κάποιος από τους δύο να θυμώσει και να πει το οτιδήποτε, για το οποίο ενδεχομένως μετά να μετανιώσει, αλλά να μην μπορεί να το «πάρει πίσω».

Παρακάτω, θα βρεις 4 λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε καβγάδες και προκαλούν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Θα εκπλαγείς διαπιστώνοντας πόσο συχνά, τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου, τις χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν να τις αποφύγετε, λοιπόν και να τις αντικαταστήσετε με κάποιες άλλες, λιγότερο «ερεθιστικές». Είναι εύκολο να ελέγξεις τα νεύρα σου; Όχι βέβαια! Γι’ αυτό πριν «πετάξεις» αυθόρμητα ό,τι σου έρχεται, βρες ένα τρόπο να ηρεμήσεις!

1. «Πρέπει»

Όταν λες «πρέπει» ή «δεν πρέπει», κατευθείαν το άλλο άτομο το εκλαμβάνει σαν καθοδήγηση. Ότι εσύ είσαι ανώτερος/η, μία αρχή που έχει χρέος να υπακούει και γνωρίζεις τα πάντα, οπότε οφείλει να πορεύεται σύμφωνα με τις δικές σου οδηγίες. Άρα δεν είστε ισότιμα μέλη της σχέσης, αφού ο ένας δίνει την εντολή κι ο άλλος την «εκτελεί», χωρίς να έχει γνώμη.

Αντικατάστησέ το με τη φράση: «Θα ήθελα πραγματικά να...» πχ «Θα ήθελα πραγματικά να ερχόσουν μαζί μου»

 

2. «Εσύ»

Πόσες φορές δεν έχεις πει εμφατικά τη συγκεκριμένη λέξη; «Εσύ κάνεις του κεφαλιού σου», «Εσύ είπες», «Εσύ έκανες»... Άρα; «Εσύ φταις»! Συνήθως τη χρησιμοποιείς γιατί αισθάνεσαι ότι το άλλο πρόσωπο δεν υπολογίζει τη γνώμη σου ή σε υποτιμά και σε παραγκωνίζει, δρώντας αυτόβουλα. Τι κάνεις λοιπόν; Το καταδικάζεις και να του «κουνάς το δάχτυλο». Αν μάλιστα γίνεται μετά από μια λανθασμένη του ενέργεια, για την οποία νιώθει ήδη συναισθηματικά ευάλωτο ή σε άμυνα, το ερμηνεύει αυτόματα ως κατηγορία.

Αντικατάστησέ το με τη φράση: «Νιώθω σαν ...» ή «Όταν συμβαίνει αυτό, αισθάνομαι ...» πχ «Νιώθω σαν να μην με υπολογίζεις, όταν...»

 

3. «Θέλω»

Η αυτόματη απάντηση που θα έρθει από το άλλο άτομο είναι: «Κι εγώ θέλω...». Είναι λογικό, ως ένα σημείο, να υπάρχουν απαιτήσεις από τις δύο πλευρές, το θέμα είναι πώς εκφράζονται και πόσο γίνεται να ικανοποιηθούν. Σίγουρα κάποιος/α δεν είναι υποχρεωμένος/η να κάνει όλα τα χατίρια του/ης άλλου/ης. Όταν ζητάς κάτι επιτακτικά, προκαλείς αρνητική αντίδραση, ενώ αν το παρουσιάσεις σαν μια επιθυμία σου, που θα ήθελες να υλοποιηθεί, έχει άλλο αντίκτυπο.

Αντικατάστησέ το με τη φράση: «Ξέρεις; Θα ήθελα να...» ή «Θα μου άρεσε πολύ, αν...» πχ «Θα ήθελα να πηγαίναμε ένα ταξίδι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον».

 

4. «Περίμενα»

Σχεδόν όλοι έχουν ένα «σχέδιο» στο κεφάλι τους, μια ιδέα ή ένα καλούπι για το πώς θα έπρεπε να είναι η σχέση τους και περιμένουν την άλλη πλευρά να ανταποκριθεί πλήρως. Μπορεί να έχεις πολλά κοινά με κάποιον/α, όμως, υπάρχει περίπτωση να έχει άλλες προσδοκίες από σένα, οπότε, εκ των πραγμάτων, δε γίνεται να ακολουθήσει στο δικό σου μοντέλο. Όταν χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη φράση «Περίμενα ότι ...» είναι σαν να λες έμμεσα στο άλλο άτομο δεν είναι όπως πίστευες αρχικά κι έχει αποτύχει.

Αντικατάστησέ το με τη φράση: «Είχα την αίσθηση ή την εντύπωση ότι...» πχ «Είχα την εντύπωση ότι σου άρεσε η μεγάλη οικογένεια»

Διάβασε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τις ερωτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια.

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved