Ερμής ανάδρομος: Σώσε την ερωτική σου ζωή

Συμβουλές για να επιβιώσει η σχέση σου

Ερμής ανάδρομος: Σώσε την ερωτική σου ζωή

Το ότι ο Ερμής γύρισε ανάδρομος στις 19 Μάιου είναι κάτι που ίσως γνωρίζεις. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις είναι ότι μέχρι τις 12 Ιουνίου μπορεί να φέρει τον όλεθρο στα ερωτικά σου, ειδικά αν δεν δώσεις προσοχή στο «τι να κάνεις» και «να μην κάνεις» κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρονικού διαστήματος.

Οφείλω να σε προειδοποιήσω λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φοράς του, οι σχέσεις, ιδιαίτερα οι ερωτικές, μπορεί να γίνουν περιέργως έξαλλες, με παρεξηγήσεις και κρίσιμα σημεία καμπής όλων των ειδών.

Για να σου φέρω ένα παράδειγμα το τι εμπειρίες θα μπορούσες να βιώσεις, σου θυμίζω την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κύριων χαρακτήρων στην κλασική ρομαντική κωμωδία του 1987, «Moonstruck». Σε αυτή την ταινία, η Loretta (Cher) την μία ημέρα κάνει έρωτα παθιασμένα με τον Ronny, (Nicholas Gage) και φαίνεται αρκετά δεκτική στο να ξεκινήσει ένα μεγάλο ειδύλλιο μαζί του. Την επόμενη μέρα όμως, όταν ο Ronny ισχυρίζεται ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, εκείνη τον χαστουκίζει και του λέει, «Λοιπόν... πρέπει να το ξεπεράσεις!».
Αυτό μια στιγμή ενδεικτική του τι προκαλεί ο ανάδρομος Ερμής σε δύο ανθρώπους, όπως τη λανθασμένη αντίληψη που τους οδηγεί σε παρανοήσεις, και τελικά καταλήγει σε μια ακατάλληλη επικοινωνία (δηλαδή ένα χαστούκι)!

Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτών των τριών εβδομάδων (μέχρι τις 12 Ιουνίου), που ο Ερμής είναι ανάδρομος, οι διανοητικές ικανότητές σου δεν θα λειτουργούν καλά στον τρόπο που αλληλεπιδράς στις κοινωνικές σχέσεις σου, ιδίως μάλιστα σε εκείνες που αφορούν σε θέματα καρδιάς. Οπότε, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην αισθηματική ζωή σου και στις ενέργειες που λαμβάνεις από τους αγαπημένους σου.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές, που θα έπρεπε να τηρήσεις με σεβασμό κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, αν θέλεις να έχεις τις λιγότερες απώλειες.

22-5-2015 mesaaa

Τι να κάνεις τώρα στις σχέσεις σου:

1. Να επαναβεβαιώσεις τους όρκους και τη δέσμευσή σου για την σύζυγο ή τον σύντροφο σου. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για μια γιορτή/συνάντηση/ραντεβού που θα επιβεβαιώνει και θα τιμήσει την αφοσίωση και την αγάπη σου για το άλλο σου μισό. Είναι θετικό, επειδή ακριβώς γιορτάζεται εκ νέου κάτι που είχε το ξεκίνημά του, όταν ο Ερμής ήταν σε ορθή φορά.

2. Να δείξεις συμπόνια και συγχώρεση προς μια πρόσφατη σχέση αγάπης που τέλειωσε, ειδικά αν έχεις ακόμα συναισθήματα. Η ανάδρομη πορεία είναι μια τέλεια στιγμή για επέλθει ειρήνη, είτε γίνει με την αποστολή στην/στον πρώην σου μια ντουζίνα τριαντάφυλλων ή μια πρόσκληση σε γεύμα. Δεσμεύσου τώρα να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο, έτσι ώστε να μπορείς να αποκτήσεις μια νέα αντίληψη που δεν είχες πριν. Ίσως αυτό μπορεί να σε οδηγήσει τελικά και στη συμφιλίωση.

3. Να πάρεις τον χρόνο για να καθίσεις με το σύντροφό σου και να επιλύσετε τις διαφορές σας. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συζητήσεις ανοιχτά τα προβλήματα ή τα επίμαχα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει ένταση μεταξύ σας. Χρησιμοποίησε μάλιστα, αυτή τη αναδρομή για να έχεις έναν ανοιχτό διάλογο, όπου ο ένας θα πρέπει να ακούσει την άποψη του άλλου. Επισημαίνω ότι, αν δεν μπορείς να φτάσεις τώρα σ' ένα συμπέρασμα/αποτέλεσμα, θα ξανακάνεις εκ νέου τη συζήτησή σας, όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει.

4. Αν είσαι ελεύθερος/η, επισκέψου ένα παλιό στέκι όπου κάποτε γνώρισες τις πιο απολαυστικές γυναίκες (ή άνδρες). Μπες στο αυτοκίνητο σου και βάλε προορισμό τα πιο φιλόξενα μέρη, όπου φλέρταρες και ίσως ξεκίνησες μια σχέση. Πέρα από τις όμορφες αναμνήσεις, μπορεί για άλλη μια φορά να σου φέρουν νέες ερωτικές στιγμές. Που ξέρεις, μπορεί να δεις ακόμα και κάποιον/α από το παρελθόν σου.

5. Να επικοινωνήσεις με τη γυναίκα (ή τον άνδρα) που βγαίνατε μήνες (ή χρόνια) πριν και ήσουν σίγουρος/η ότι ήταν «ο ένας/μια», αλλά τελικά δεν ήταν. Κάλεσε εκείνο το πρόσωπο που σε απέρριψε, επειδή το timing ήταν λάθος για να δεις τι κάνει τώρα. Με τον ανάδρομο Ερμή, μπορεί να εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις ότι το ειδύλλιο που δεν λειτούργησε τότε, θα μπορούσε να λειτουργήσει τώρα.

22-5-2015 mesaaaa

Τι να μην κάνεις τώρα στις σχέσεις σου:

1. Μην παντρευτείς κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή, (άσχετα με το ποιο είναι το κίνητρο ή πόσο ερωτευμένος είσαι). Ο ανάδρομος, είναι γνωστός για την ψυχική σύγχυση που προκαλεί στο να δεις την πλήρη εικόνα της σχέσης, πόσο μάλιστα αν είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς σοβαρά. Είναι μια στιγμή που οι υποσχέσεις βγαίνουν αβίαστα μεν, αλλά τελικά δεν τηρούνται. Το πρόβλημα είναι, ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μερικά γεγονότα και περιστάσεις που δεν ξέρεις και θα αποκαλυφθούν όταν ο Ερμής μπει σε ορθή πορεία. Περίμενε μέχρι τότε να παντρευτείς.

2. Μην χωρίσεις με το πρόσωπο που είσαι μαζί, ακόμα και αν η σχέση αυτή φαίνεται κατεστραμμένη. Είναι η λάθος στιγμή για να το κάνεις. Υπάρχει κάτι ασαφές σχετικά με την κατάστασή σας, που μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά σου. Περίμενε μέχρι η ανάδρομη πορεία να τελειώσει και στη συνέχεια, πάρε την τελική σου απόφαση. Εν τω μεταξύ, αν χρειασθεί, βρες ένα ασφαλές μέρος για να απομονωθείς, αν το έχεις ανάγκη αλλά μην ενεργήσεις. Μην αποφασίσεις ένα χωρισμό ή καθυστέρησε ένα διαζύγιο, διότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σε περισσότερες μάχες και παρεξηγήσεις, που θα σου στοιχίσουν ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά. Θα χρειαστείς το όφελος του καθαρού μυαλού που θα έρθει, όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει.

3. Μην αλλάζεις τη φύση της τρέχουσας σχέσης σου. Αυτές οι τρεις εβδομάδες είναι η λάθος στιγμή για να πας από την περιστασιακή σχέση σε «σταθερή», ή σε συμβίωση ή γάμο. Υπό την επήρεια και τη σύγχυση της οπισθοδρόμησης δεν βλέπεις ολόκληρη την εικόνα, καθώς λείπουν σημαντικά στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδιά σου.

4. Δεν θα σε συμβούλευα να βγεις ένα πρώτο ραντεβού με κάποιο καινούργιο πρόσωπο που συνάντησες. Αυτό σημαίνει ότι αν σου συστήσει ο/η φίλος/η σου ένα υπέροχο άνθρωπο ή η μητέρα σου θέλει να σου γνωρίσει το καλό παιδί ή κορίτσι του γείτονα, καθυστέρησε τη συνάντησή σας έως ότου οι τρεις εβδομάδες της οπισθοδρόμησης τελειώσουν. Τα πρώτα ραντεβού, κάτω από την επήρεια του ανάδρομου είναι γεμάτα με κακή επικοινωνία ή περίεργα δράματα που ενδεχομένως να παίζονται στο παρασκήνιο (εν αγνοία σου).

5. Μην εμπλακείς σε οποιαδήποτε σχέση με κάποιον/α που ακούγεται ανέντιμος/η ή εμφανίζεται παραπλανητικός/η. Ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων κατά τη διάρκεια αυτής της οπισθοδρόμησης, οπότε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους πιο διαβολικούς απατεώνες που έχεις γνωρίσει τα τελευταία 10 χρόνια (λέμε τώρα) που πλασάρονται με όμορφα λόγια. Θα το καταλάβεις αυτό, αν πας σ' ένα μπαρ, καθώς θα νομίζεις ότι μπήκες σε χοροεσπερίδα πωλητών. Κατά τη διάρκεια της οπισθοδρόμησης αυτής, παραμυθάδες και απατεώνες βγαίνουν όπως τα φαντάσματα και τα ξωτικά στις Απόκριες. Εδώ χρειάζεται λοιπόν ΠΡΟΣΟΧΗ και να εμπιστευτείς πάνω απ' όλα τη διαίσθησή σου.

Η καλή είδηση πάντως είναι ότι όλα αυτά τελειώνουν, όταν ο Ερμής γυρίσει σε ορθόδρομη πορεία στις 12 Ιουνίου.
Μόλις συμβεί, η σαφήνεια στην επικοινωνία θα επιστρέψει, οι σημαντικές λέξεις -απόδειξη της αγάπης- μπορούν και πάλι να εκφραστούν και θα δεις τα θέματα σου με πιο κρυστάλλινη, διάφανη ματιά. Θα έχεις μάλιστα στην διάθεσήσου σημαντικές πληροφορίες που δεν ήξερες όσο ο Ερμής ήταν ανάδρομος. Αυτή η νέα γνώση θα σε βοηθήσει τελικά στο να πάρεις μια ορθή απόφαση, όσον αφορά τις σχέσεις σου.

Καλή τύχη!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved