Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς: Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιούν για να εξουσιάσουν τους άλλους

Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες...

Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς: Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιούν για να εξουσιάσουν τους άλλους

Όλα τα ζώδια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν ανάγκη από προσωπική δύναμη και θέλουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους να υλοποιούνται μέσα στο περιβάλλον τους. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, άλλα με άμεσο τρόπο κι άλλα με έμμεσο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων. Ο καθένας λοιπόν με τον τρόπο του χρησιμοποιεί ορισμένες μεθόδους προκειμένου να τα καταφέρει.

Ποιες τακτικές χρησιμοποιούν τα ζώδια του Νερού;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πίσω από το ευαίσθητο και εύθραστο βλέμμα τους, οι Καρκίνοι είναι πολύ απαιτητικοί συναισθηματικά και μπορούν να φτάσουν στο σημείο να δυναστεύουν τους άλλους με τα συναισθήματά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν λένε άμεσα αυτό που θέλουν και περιμένουν από τους άλλους να το καταλάβουν και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να το ικανοποιήσουν. Αυτό το θεωρούν ένδειξη αγάπης και κατανόησης των συναισθηματικών τους αναγκών. Αν ο άλλος δεν καταλάβει την επιθυμία τους τότε αισθάνονται πολύ πληγωμένοι. Έτσι, μπορούν να γίνουν πολύ εγωκεντρικοί.

Σε καθοδηγούν με τον τρόπο τους για να κάνεις αυτό που θέλουν. Κανείς δεν χειρίζεται καλύτερα από τον Καρκίνο τον συναισθηματικό εκβιασμό και την δημιουργία ενοχών. Η γκρίνια, τα παράπονα ή ακόμα και το κλάμα είναι συνηθισμένες αντιδράσεις τους, αλλά, αν χρειαστεί, μπορούν να καταφύγουν και στον ρόλο του μάρτυρα. Θα σου πουν τι σου προσφέρουν καθημερινά και τι θυσίες έχουν κάνει για σένα, ώστε στο τέλος να αισθάνεσαι αχάριστος και εγωιστής που δεν ικανοποιείς την επιθυμία τους. Αυτή την τακτική δεν την ακολουθούν μόνο για να εκπληρώνουν τις δικές τους ανάγκες αλλά και για να εμποδίσουν τον άλλο να ικανοποιήσει τις δικές του, αν έτσι νιώθουν ότι ξεφεύγει από την συναισθηματική τους εξάρτηση.

Σε ακραίες περιπτώσεις, οι Καρκίνοι μπορούν ακόμα και να καταφύγουν σε υστερικές αντιδράσεις. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανύπαρκτα προβλήματα υγείας και να παρουσιάζουν στον άλλο ότι όπου να 'ναι πεθαίνουν (κι ακόμα χειρότερα ότι ο άλλος τους σκοτώνει) για να πάρουν αυτό που θέλουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι άμεσα εξουσιαστικός όχι μόνο γιατί δεν του αρέσει η υποκρισία και η προσποίηση αλλά γιατί αυτή είναι η άμυνά του απέναντι σ’ ένα βαθύ και ευάλωτο συναισθηματικό κόσμο. Ο Σκορπιός όμως αντιπαθεί την αδυναμία κι έτσι θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού του και της ζωής του, ασκώντας μεγάλη αυτοπειθαρχία. Γι’ αυτόν, ο έλεγχος και η εξουσία δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι αλλά υπαρξιακή ανάγκη. Όταν χάνει τον έλεγχο αισθάνεται ότι κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι και το χάος.

Για να μπορεί όμως να ασκεί απόλυτο έλεγχο στην ζωή του πρέπει να ελέγχει και το περιβάλλον του. Κάθε ανεξάρτητη κίνηση κάποιου άλλου είναι ένας αστάθμητος παράγοντας για τον Σκορπιό που μπορεί να απειλήσει να ανατρέψει τον δικό του έλεγχο στην ζωή του. Έτσι, φτάνει στο σημείο να ελέγχει τους γύρω του. Όλα πρέπει να είναι όπως τα θέλει. Είναι γνωστές οι εμμονές του και η επιμονή του στους στόχους του. Όταν θέλει κάτι, μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα ακόμα και στα άκρα με τους άλλους κι αυτό φυσικά συνεπάγεται απώλειες για όλους. Τελικά, ο Σκορπιός για να προστατέψει τον δικό του ευάλωτο ψυχικό κόσμο φτάνει στο σημείο να πληγώνει τα συναισθήματα των άλλων.

ΙΧΘΥΣ

Όταν βάλεις στην ζωή σου ένα Ιχθύ, τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ζεις μέσα στην ασάφεια, την αβεβαιότητα, την αοριστία και σε τέτοια ρευστότητα που δεν ξέρεις πια πού πατάς. Σε κατανοεί και σου συγχωρεί τα πάντα, σε σημείο που να γίνεται αυτοκαταστροφικός. Στην προσπάθειά σου να βάλεις όρια και ένα σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια σου ή έστω να τον προστατέψεις από την αυτακαταστροφικότητά του, αντιλαμβάνεσαι ότι την πάτησες. Τώρα εσύ είσαι ο θύτης και αυτός το θύμα.

Όπως κι ο Καρκίνος, έτσι κι ο Ιχθύς θα υιοθετήσει τον ρόλο του μάρτυρα, που αντέχει και ανέχεται τα πάντα από σένα χωρίς να ζητά τίποτε. Ο ρόλος του μάρτυρα όμως είναι η μεγαλύτερη εξουσία πάνω στους άλλους γιατί η τόση κατανόηση και συγχώρεση, που θα σου δείξει, σε κάνει να νιώθεις κακός και να αισθάνεσαι ενοχές για τον εαυτό σου και την συμπεριφορά σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει είτε να βγάλεις τη σαδιστική σου πλευρά είτε να χάσεις εντελώς και τα αβγά και τα πασχάλια. Γιατί μέσα σε σχέσεις σαδισμού – μαζοχισμού, ποιος μπορεί να πει πραγματικά ποιος ελέγχει το παιχνίδι, ο σαδιστής ή ο μαζοχιστής; Το θύμα ή ο θύτης;

Διάβασε επίσης: Αφροδίτη στον Τοξότη: Ξέρεις τι δείχνει για σένα;

Τα 4 ζώδια που δεν αντέχουν με τίποτα την αλήθεια

Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος: Δεν διαφέρουν και τόσο όσο μπορεί να πιστεύεις...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved