Αντέχει ένας Σκορπιός να είναι το... 3ο πρόσωπο της σχέσης;

Τι συμβαίνει όταν ένας Σκορπιός βρίσκεται σε παράλληλη σχέση;

Αντέχει ένας Σκορπιός να είναι το... 3ο πρόσωπο της σχέσης;

Ο Σκορπιός σε συνδυασμό με τον 8ο οίκο, συμβολίζουν πέρα από τη λίμπιντο, το σεξ, το αίσθημα της κτήσης και την παράλληλη ερωτική σχέση. Μια τέτοια σχέση είναι μυστική και περικλείεται από έντονα συναισθήματα πάθους, ζήλιας, κτητικότητας και ακατανίκητης ερωτικής ορμής στοιχεία που είναι άμεσα συνυφασμένα με τον κυβερνήτη του Σκορπιού, τον Πλούτωνα.

Ας δούμε πώς αντιδρά ο Σκορπιός ως τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση

Έτυχε ή μήπως έπεσε θύμα.. των περιστάσεων;

Πολύ συχνά ένας Σκορπιός τραβά όπως ο μαγνήτης το σίδηρο, τους «δεσμευμένους». Το μυστηριώδες ύφος τους και συνάμα το σεξαπίλ τους αποτελούν συχνά - πυκνά θέλγητρα για ένα πρόσωπο ήδη σε σχέση διότι αισθάνεται ότι αυτά τα στοιχεία του μπορούν να του προσφέρουν μια σεξουαλική σχέση που θα διατηρηθεί μυστική. Παράλληλα, στο DNA των Σκορπιών είναι καταγεγραμμένο το συναίσθημα της αρπαγής, της εγκατάλειψης και της απώλειας και ως εκ τούτου και οι ίδιοι μπορεί να γοητευθούν από άτομα που δεν είναι συνεχώς διαθέσιμα (μένουν μακριά, εργάζονται πολύ, έχουν άλλες προτεραιότητες), αναβιώνοντας σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο την συνεχή αίσθηση της στέρησης και της αποκοπής από τον άλλο που σιωπηρά έχουν «διδαχτεί» ότι είναι μέρος της ζωής τους. Της μοίρας τα παιχνίδια οι Σκορπιοί δεν τα φοβούνται αλλά ως επί το πλείστον σε πρώτη φάση δεν διαλέγουν συνειδητά αυτούς που αγαπάνε. Ύστερα βέβαια όλα εξελίσσονται βάσει ενός προδιαγεγραμμένου σεναρίου.

Όταν τα... «σκάνε» τα νέα!

Ο Σκορπιός από τη φύση του καχύποπτος διαθέτει το χάρισμα της διαίσθησης και της διερευνητικής ικανότητας. Ως εκ τούτου, πέρα από το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα διαβάσει στο βλέμμα και στις κινήσεις του συντρόφου του ότι κάτι τρέχει, δε θα διστάσει να γίνει ντετέκτιβ, να βάλει κοριούς και να κατασκοπεύσει μέχρι να αποκαλύψει τι δεν πάει καλά. Όταν οι υποψίες του επιβεβαιωθούν ξεκινά ένα ταξίδι καθόδου για το Σκορπιού που ο πόνος, ο φόβος, ο θυμός και το πένθος γίνονται ένα κουβάρι που κάνουν την κατάσταση πολύπλοκή σαν τον υπόγειο λαβύρινθο στον οποίο βυθίζεται. Θα τα βάλει με τον εαυτό του και θα αυτομαστιγωθεί με διάφορους τρόπους που έχασε τον έλεγχο, το μέσο που του προσφέρει την προστασία από το πόνο και το βαρύ συναίσθημα της απώλειας. Κάποια στιγμή αναμφισβήτητα θα στραφεί και προς το πρόσωπο που εξαιτίας του έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Μπορεί να πονάει, να ζηλεύει, να μη θέλει να το χάσει αλλά αλλοίμονο του. Από τη στιγμή που έβαλε στην καρδιά του ένα πρόσωπο που απεδείχθη ότι εκείνο του έπαιζε πίσω από την πλάτη του τέτοιο παιχνίδι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει είναι να πάει εθελοντής στο Αφγανιστάν ή στη λεγεώνα των ξένων. Εδώ δεν συγχωρεί τον εαυτό του φανταστείτε τι έχει να γίνει με την πέτρα του σκανδάλου. «Δεύτε τον τελευταίο ασπασμό».

Το «σύνδρομο» της καταστροφής

Ο Σκορπιός είναι επίμονος και διαθέτει τέτοια ακλόνητη θέληση που θα πολεμήσει μέχρι τέλους για την αποκλειστικότητα της καρδιάς του άλλου προσώπου. Θα καταστρώσει στρατηγικό σχέδιο και θα χτυπήσει στην αχίλλειο πτέρνα του άλλου προκειμένου να τον καταλάβει. Αν και η μοναξιά είναι χαραγμένη στον πυρήνα της ύπαρξης του και μπορεί να την αντέξει ωστόσο η διαδικασία ενός χωρισμού ανακινεί συναισθήματα βαθύ πόνου που θα κάνει τα πάντα για να μη τα ζήσει. Μια από τις συνήθη αντιμετωπίσεις των άλλων είναι η επίθεση. Εξάλλου, συχνά το μότο του είναι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Ένας Σκορπιός φεύγει τότε ή όταν ξέρει πως η καρδιά του άλλου προσώπου θα ματώσει από πόνο όπως η δική του. Ο Σκορπιός έχει μια μανία με τον έλεγχο, είναι το προστατευτικό του κάλυμμα, ως εκ τούτου μπορεί να επιλέξει να φερθεί στον άλλο όπως του φέρθηκε δηλαδή να αναπαράγει τον πόνο γιατί έτσι πιστεύει ότι θα βρεθεί σε θέση ισχύος. Στην πραγματικότητα η επιθετικότητα του δεν είναι παρά ένας καταστροφικός τρόπος για να αντιμετωπίσει το φόβο απέναντι στην αδυναμία και τη ντροπή που γεννά το αίσθημα της «κακοποίησης» που αισθάνεται ότι υπέστη από τον άλλο και τον πόνο και την απελπισία που γεννά το ενδεχόμενο της συναισθηματικής απώλειας. Συχνά, δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα. Σε περίπτωση που το άλλο πρόσωπο του ζητήσει να τον έχει «καβάτζα», τότε δεν αποκλείεται ακόμα και να του απαντήσει «θα φροντίσω να βρω και εγώ κάποιον άλλο να γίνουμε κουαρτέτο». Απειλώντας η σχέση από δεσμός να γίνει καρέ πρέφα ή δηλωτής, αντισταθμίζει με το ίδιο νόμισμα τα πληγωμένα του αισθήματα, γινόμενος από ανήμπορο θύμα, μέγας εξουσιαστής.

Σφήνα ανάμεσα σε δύο γίνεται;

Ένα μέρος του τρίτου πρόσωπου Σκορπιού επιθυμεί την επαφή και θέλει την αφοσίωση και ένα άλλο περιμένει την μοναξιά και την απώλεια ως εκ τούτου δεν ψάχνει για σύντροφο που είναι ικανός για μια μόνιμη σχέση αλλά τον τραβούν εκείνοι που τον κάνουν να αισθανθεί ως ένα βαθμό αφοσίωση αλλά για τους οποίους δεν είναι σίγουρος ότι θα μείνουν σταθερά μαζί του. Η επιλογή συντρόφου που είναι δεσμευμένος, από τη μια δημιουργεί την πρόκληση να κερδίσει την σταθερή αγάπη του και από την άλλη εξασφαλίζει το γεγονός ότι θα νιώθει επί της ουσίας μόνος. Η σχέση θυμίζει το τρενάκι του ιλίγγου που τρέχει σε ξέφρενο ρυθμό που βρίσκεται μεταξύ μιας κατάσταση πάθους και το χείλος της καταστροφής. Η ζήλια και το αίσθημα της ιδιοκτησίας συχνά συνοδεύουν τη σχέση όπως και η υπερβολική προσκόλληση στοιχεία που καλλιεργούν και συνάμα διατηρούν ζωντανή την πιθανότητα ότι το άλλο πρόσωπο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χαθεί από τη ζωή του.

Γιατί επιλέγει το σύντροφο κάποιου άλλου;

Η απάντηση λοιπόν γιατί επιλέγει το σύντροφο του άλλου είναι ότι ο Σκορπιός συνδέεται στενά με το αρχέτυπο της απώλειας (που ο άνθρωπος προσπαθεί να αποτρέψει με όλη του τη δύναμη αλλά είναι αυτή που θα σημάνει τη στροφή της ζωής του και θα του επιτρέψει να μεγαλώσει και να ωριμάσει ψυχολογικά) και ως εκ τούτου ασυνείδητα οδηγείται στην καταναγκαστική επανάληψη της. Συχνά από νωρίς αναγκάζεται να αποχωριστεί κάποιον σημαντικό άλλο ή να χάσει κάτι σημαντικό (όπως την αθωότητα, την προστασία, την αφοσίωση) και μέσα του πιστεύει ότι είναι καταδικασμένος να βιώνει ένα επαναλαμβανόμενο κύκλο αρχή - τέλους στη ζωή του. Η επιλογή λοιπόν ενός δεσμευμένου συντρόφου σε ασυνείδητο επίπεδο προδικάζει ότι θα αναβιώσει την απώλεια ή θα την «νικήσει», παίρνοντας κάτι από κάποιον άλλο. Σε συνειδητό επίπεδο πρόκειται για ένα ακατανίκητο πάθος που δεν μπορούν να ελέγξουν, μια μάχη που πρέπει να δώσουν για να πετύχουν τη βαθιά ολοκληρωτική ψυχή τε και σώματι ένωση.

Πώς κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα

Οι άπειρες δυνατότητες διείσδυσης και εισχώρησης που διαθέτει του επιτρέπουν να «διαβάσει» ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση και να λειτουργήσει άμεσα και με άκρα μυστικότητα. Το ότι υπάρχει κάποιο χάσμα (σεξουαλικό, συναισθηματικό, επικοινωνιακό) μέσα στη σχέση αποτελεί την αφορμή για να πάρει πράσινο φως από τον πύργο ελέγχου. Πολύ απλά λοιπόν ακολουθεί το «είδα φως και μπήκα». Συγχρόνως, αυτό που τον μαγνητίζει περισσότερο είναι ότι παρά το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το εν λόγω ζευγάρι συνεχίζουν να είναι μαζί. Είτε λοιπόν βλέπει έναν στενό συναισθηματικό δεσμό στον οποίο θέλει απεγνωσμένα να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο είτε βλέπει μια σταθερότητα σε πρακτικό επίπεδο που τον κάνει να ελπίζει σε μια μόνιμη σχέση . Συχνά ο Σκορπιός γνωρίζει καλά τον «αντίπαλο» του ή μπορεί να επιδιώξει να τον μάθει για να τον ψυχογραφήσει. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι (πχ δεν μπορούν να κάνουν παιδί, δεν υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση, κάποιος από τους δύο δεν είναι αποδεκτός από τα πεθερικά, η σύζυγος τον περιμένει με το μπλάστρι κάθε βράδυ, μιλά σαν τη Λωξάντρα όταν φώναζε τον Ταρνανά) αποτελεί την ευκαιρία του για να τον προσεγγίσει, να τον κατανοήσει και να περιπλέξει τον ιστό της αράχνης στον οποίο θα μπουν και οι δύο. Το ασυναγώνιστο ερωτικό του ταμπεραμέντο και η αριστοτεχνική του μαεστρία στα ερωτικά παιχνίδια, αρκούν για να δεθούν στενά. Ξέρει να κρατά σε ερωτική ετοιμότητα τον παρτενέρ του και σαν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, να του προσφέρει ψυχική ικανοποίηση και σωματικές απολαύσεις ικανές να κάνουν τον άλλο να αποτάξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ευτυχία που κόβεται στα τρία ή από ρόλο αναπληρωτή σε αυτό του πρωταγωνιστή;

Ο ρόλος αναπληρωτή δεν ταιριάζει στον Σκορπιό. Στο παιχνίδι αυτό τα παίζει όλα για όλα και μοναδικός του στόχου είναι η κατάκτηση του επάθλου, δηλαδή η εξασφάλιση της αποκλειστικής αγάπης και της απόλυτης αφοσίωσης. Ο μόνος λόγος για να αποφασίσει να φύγει, αν και πάλι όχι εξ ολοκλήρου, είναι η εμφάνιση ενός άλλου προσώπου που θα υπόσχεται πίστη, σταθερότητα, υποταγή και άσβηστο ερωτικό πάθος. Ακόμα και να φύγει θα επιστρέφει ή θα διατηρεί επαφή γιατί υπάρχει κάτι ανεξήγητο που τους δένει και γιατί δεν θέλει να αισθανθεί ότι θα απολέσει το ενδιαφέρον, την αγάπη, την εκτίμηση ή το σεβασμό του. Ως γνήσιος Σκορπιός θα δώσει γη και ύδωρ και συγχρόνως θα πάρει αυτά που δικαιούται.

Τι λέει και τι εννοεί

Δεν μπαίνω ποτέ ανάμεσα σε δυο = Για σένα θα κάνω μια εξαίρεση.

Τι ρόλο παίζω στη ζωή σου; = Πότε θα φύγεις από τη σχέση σου;

Αν βρω κάποιον άλλο, θα σου αρέσει; = Σε βλέπω να παίρνεις, πόδι αν το συνεχίσεις.

Τι, εγώ φταίω; Πάω να φύγω! = Πιάσε με, αν μπορείς.

Σε αγαπώ, όμως θέλω περισσότερο χρόνο από σένα = Εκεί που... καίγομαι πολύ, θέλω να νιώσω το φιλί...

Δεν διεκδικώ τίποτα, θέλω μόνο εσένα = Τα σπίτια και οι καταθέσεις θα ακολουθήσουν.

Σου δίνω διορία τρεις μήνες για να αποφασίσεις τι θα κάνεις = Έχεις τρεις μήνες ζωής.

Μάθε πώς αντιδρούν όλα τα ζώδια όταν βρίσκονται σε παράλληλη σχέση

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved