Το καλοκαίρι κόντρα στη δυσφορία μας

Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Παπασταύρου Λίντα
Το καλοκαίρι κόντρα στη δυσφορία μας

Μπαίνουμε στον πιο δημοφιλή μήνα των διακοπών, σε ένα καλοκαίρι ολοκαύτωμα, όχι μόνο σε βαθμούς Κελσίου, αλλά και σε οικονομικές μετρήσεις, επιπέδου καύσωνα.

Τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που βιώνουμε με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ειδικότερα από τις αρχές του 2010, έχουν ανατινάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα και έπεται συνέχεια.

Ο Κέρβερος που δημιουργήθηκε από τα τέρατα των εθνικών μας πεπραγμένων, είναι καιρός να μεταμορφωθεί, φρουρώντας τις νέες αξίες και καταστάσεις.

Ωστόσο ,το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι μια εποχή, που οι σκέψεις απελευθερώνονται και η συστολή αντικαθίσταται από την εξωστρέφεια.

Αυτές τις ημέρες που η ερωτόμορφη και δελεαστική Αφροδίτη μπαίνει στο Λέοντα έως τις 21 Αυγούστου, είναι ευκαιρία να αντικαταστήσουμε τα φθαρμένα μας αισθήματα, βάζοντας λάμψη στην καθημερινότητά μας, όση φυσικά δύναται ο καθένας.

Όλοι γνωρίζουμε πως οι μήνες που ακολουθούν είναι δύσκολοι, αλλά το σκυμμένο κεφάλι είναι αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων λαθών, που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Το ξεκαθάρισμα θα γίνει σαν αναπόφευκτο και αναγκαίο νομοτελειακό γεγονός.

Η παρουσία του Δία στον Ταύρο αυτή την περίοδο και ως τον επόμενο Ιούνιο σε τετράγωνο με την αντίθεση Ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας, μιλάει για την ώρα πληρωμής των χρεών που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, ενώ το τετράγωνο με τον Ουρανό της χώρας μας, φέρνει την καταιγιστική αλλαγή, που θα διαμορφώσει το μέλλον.

Το πλανητικό σκηνικό μοιάζει με μυθιστόρημα που μας συνοδεύει στις καλοκαιρινές μας διακοπές και στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η αίσθηση της λύτρωσης παραμένει ζωντανή από το τρίγωνο του Δία με τον Δία της Ελλάδας και αυτό φαίνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις, που στηρίζουν τη χώρα μας, με την Ευρωπαϊκή συμμετοχή να καλύπτει το 95% των αναπτυξιακών έργων.

Στην αναμονή των εξελίξεων που θα δρομολογήσουν μια καινούργια πραγματικότητα, ας ανοίξουμε το παράθυρο που έχει σκαφτεί μέσα μας, αφήνοντας να μπει πολύτιμο φως και αέρας.

Το καλοκαίρι μας προσφέρεται σαν ένα πολυτελές σκάφος απόδρασης, που θα ξαναγυρίσει στη μαρίνα να δεθεί. Ο σκοπός είναι να απολαύσουμε το ταξίδι, χωρίς να υπεκφύγουμε το γυρισμό. Ρουφώντας την κόκκινη γρανίτα όσο πιο αναπαυτικά μπορούμε, ας αναλογιστούμε πως οι χαυλιόδοντες των ελεφάντων, κυρτώνουν συνεχώς στις φιδίσιες αγωνίες μας.

Καλή διέξοδο σε νησιά, ρακόμελα, ώριμα σύκα, δαντελωτές ακτές, αναπαυτικές πολυθρόνες, ζουμερές φέτες καρπούζι και σιωπηλές δεήσεις στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved