Μαστίγιο και Καρότο

Γράφει ο Γιάννης Μπαρδόπουλος
Μαστίγιο και Καρότο


Η καλοκαιρινή ραστώνη έχει ξεκινήσει, η θερμοκρασία αργά και σταθερά μας θυμίζει ότι είναι καιρός για τα μπάνια του Λαού. Εκεί που έχουν αρχίσει οι βουτιές να και τα καρότα. Σε συνέντευξη τύπου ο Τοξότης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζει την αντίθεση του και λέει όχι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «επιλεκτική χρεοκοπία» για την Ελληνική Οικονομία. Παράλληλα, η Αιγοκερίνα Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ θα μας δώσει και το δάνειο μας (5η δόση) κι όσο για την έκτη, έχει (κι άλλα μέτρα) ο κ Βενιζέλος.
Επιπλέον, από το ...πουθενά έχουμε άλλη μια δήλωση: «Δεδομένης της πλούσιας εμπορικής κληρονομιάς της στη Μεσόγειο, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων. Οι Έλληνες μετανάστες και οι απόγονοί τους έχουν καταγράψει μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά και αλλού. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά». Αυτά από στόματος του Steve Forbes.


Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε πιο πολύ σε ότι άλλο είπε ο Forbes. Θα παραπέμψω στο άρθρο του Karl Heinz Ottinger «Οι 300 του Λεωνίδα και οι σύγχρονοι πολιτικοί Εφιάλτες».
Ταυτόχρονα αλλοδαπές έγκυρες εφημερίδες ρίχνουν το φταίξιμο στους Έλληνες πολιτικούς και σε προέκταση τους ευρωπαίους που κάνουν «μαθήματα κουρέματος» στην Ελλάδα προσπαθώντας να γλιτώσουν τις τράπεζες και τις βιομηχανίες τους που κακά τα ψέματα τις έχουμε χρυσώσει. Εδώ μπορούμε να σκεφτούμε γιατί οι Γερμανοί πέτυχαν την χρυσή τους ανάπτυξη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ απλά για μια δεκαετία δεν είχε καθόλου εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν είχαν να συντηρήσουν στρατό... Έτσι πετυχαίνουν κάποια κράτη την χρυσή ανάπτυξη.


Κατά τα αλλά, τα έχουμε πει από την αρχή του έτους για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας όταν κάποιοι έλεγαν ότι το 2015 και από το 2025 θα έχουμε ξεχρεώσει. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι μας λένε ξεδιάντροπα ψέματα, που λέγονται για να πουληθούν και τα τελευταία κομμάτια από την περιουσία του Ελληνικού λαού. Με αποτέλεσμα να έχουμε «ακραίες» κοινωνικές εκδηλώσεις και βέβαια αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι μας άρχισαν τα μαθήματα δημοκρατίας. Όταν όμως ψήφιζαν το «Μακροπρόθεσμο» την είχαν ξεχάσει την δημοκρατία και νιαζόντουσαν μόνον για τις καρέκλες τους.


Επί του πρακτέου τώρα, το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι μεγαλοσχήμονες και οι εγχώριοι ομόλογοι τους μας δουλεύουν ψιλό γαζί για να προχωρήσει το ξεπούλημα ακόμη και της παροχής βασικών υπηρεσιών. Λες και δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις... Όπως με τους Αγγλικούς σιδηρόδρομους που ιδιωτικοποιήθηκαν. Με την πάροδο του χρόνου και μετά από σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων, επέστρεψαν στην αγκάλη του Αγγλικού Δημοσίου. Ή πάλι, όπως με την ύδρευση του Λονδίνου, η οποία επίσης «επεστράφη» μετά από τα πρώτα συμπτώματα χολέρας. Γεγονότα που «δεν πρέπει» να ξέρουμε. Εις υγείαν….
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved