Ολοένα και πιο Αγανακτισμένοι

Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Παπασταύρου Λίντα
Ολοένα και πιο Αγανακτισμένοι

Αν η ιστορική δεκαετία του 60 χαρακτηρίστηκε από την σύνοδο του Ουρανού με τον Πλούτωνα στην Παρθένο, αυτή που μόλις ξεκίνησε έχει μια ανάλογη κι ακόμη πιο έντονη σφραγίδα. Επτά τετράγωνα θα κάνουν οι δύο πλανήτες μέσα σε λίγα χρόνια, φουσκώνοντας το ποτάμι των αλλαγών και των ανατροπών. Οι αναλογίες με την εποχή των μεγάλων χειραφετήσεων υπάρχουν ήδη γύρω μας, ξεπηδώντας ως συνήθως από την γόνιμη μήτρα της Κρίσης.

Κι ενώ το Σύνταγμα θυμίζει πλέον τις διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ, το Woodstock της κατσαρόλας εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στην πιο ωραιοποιημένη κατοχή, που γνώρισε ποτέ η χώρα. Εν μέσω εκλείψεων και αναμένοντας άλλη μία την 1η Ιουλίου, ο πάντα προτρεπτικός Άρης θα κινείται έως τις αρχές Αυγούστου στους Διδύμους, δρώντας καθοριστικά στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.

Στο πέρασμά του από τον 1ο οίκο, θα πρωταγωνιστήσει σε κινητοποιήσεις, αλλά και σε κάθε είδους κινήσεις, που αφορούν πολιτικές επιλογές και ανατροπές, ειδικότερα στο σενάριο των εκλογών.

Το τρίγωνο με τον Ουρανό κυβερνήτη του μεσουρανήματος της χώρας μας, εξάπτει αυτές τις ημέρες όλο και περισσότερο την αίσθηση της απελευθέρωσης από την προκείμενη υποδούλωση του μεσοπρόθεσμου. Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα βοηθά στη συσσώρευση δυνάμεων και αντοχών, ενώ το τρίγωνο με τον Ήλιο κάνει τη δράση μια δημιουργική εναρμόνιση κατά του αντιαισθητικού κλίματος, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Το εξάγωνο με τον Κρόνο μας θέτει σε ετοιμότητα σαν εκείνη του αλόγου, που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και απαντά με δυνατή κλωτσιά. Η αντίθεση με τον Άρη της Ελλάδας που ακολουθεί, θα ξεσηκώσει μετά τις 10 Ιουλίου ακόμα και όσους πιστεύουν ακόμα στα θαύματα και στη ζωοδότηση των ξεψυχισμένων πολιτών, που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική και ηθική αφαίμαξη. Η παράλληλες όψεις συνόδου με τη Σελήνη και τετραγώνου με την Αφροδίτη, στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα κάνουν το καλοκαίρι πιο καυτό και από την αδυσώπητη έρημο, αφού η οργή θα έχει ξεπεράσει και την πιο ατάραχη υπομονή.

Ο συντονισμός θα είναι ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός με πανό την απέχθεια σε γεγονότα και πρόσωπα, που φαντάζουν στα μάτια μας σαν αναπτυσσόμενα μανιτάρια σε ταινία φρίκης, έτοιμα να μας στραγγαλίσουν.

Το πέρασμα του Άρη από τους Διδύμους αυτήν την εποχή, έρχεται σαν τορπίλη, απέναντι σε αχόρταγους τραπεζίτες, εργολαβικά κατεστημένα των ΜΜΕ, άχρηστους και ασυνείδητους πολιτικούς, από έναν καταχρεωμένο λαό που αντικρίζει πλέον τους τσολιάδες να μεταμορφώνονται σε γραφικούς σερβιτόρους μπύρας, μπροστά σε αδηφάγους Γερμανούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved