Οι εκλείψεις του μυαλού μας

Γράφει η Ρένα Κολιοπάνου
Παπασταύρου Λίντα
Οι εκλείψεις του μυαλού μας

Ιούνιος, αρχές καλοκαιριού και όλες οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων αναμειγνύονται με το καλοκαιρινό βραδινό αεράκι. Βράδια, έπειτα από ατέλειωτο παιχνίδι στη γειτονιά, με τα γόνατα ματωμένα και τα ρούχα λερωμένα με χώματα. Θυμάμαι κάθε μέρα εξερευνούσαμε κάθε γωνιά της πόλης με τα ποδήλατα μας, γελάγαμε με την ψυχή μας σκαρώνοντας πλάκες στους περαστικούς, παραβγαίναμε στο παγωτό, ναι ναι στο παγωτό, ποιός θα φάει περισσότερο και γρηγορότερα! Ταΐζαμε τα πουλιά, τριγυρνώντας ηλιοκαμένοι και ψημένοι από την αλμύρα της θάλασσας και το βράδυ μετρούσαμε όλα τα άστρα κι ας μας έλεγαν πως θα βγάλουμε σπυράκια. Ήταν μια πρόκληση τότε!

Που να ήξερα αργότερα ότι αυτός ο έναστρος ουρανός έκρυβε τόσες διαφορετικές πτυχές που θα μου αποκαλύπτονταν σιγά-σιγά και θα γινόταν αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού, αργότερα. Βλέπετε, τότε αγνοούσα την Νέα Σελήνη, την Πανσέληνο και τις Εκλείψεις. Στο παιδικό μου μυαλό υπήρχε μόνο το φεγγάρι ως «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ».

Τρεις εκλείψεις περιέχει αυτός ο μήνας, η πρώτη -μερική έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους- έγινε την Πέμπτη στις 00:17. Στις 15 Ιουνίου στις 23:14 θα γίνει μια ολική έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη και στις αρχές του Ιουλίου, πιο συγκεκριμένα την 1η θα έχουμε μερική έκλειψη Ηλίου στις 11:40 στον Καρκίνο. Κρατήστε τις ημερομηνίες, αν και είμαι σίγουρη πως οι υπόλοιποι συνεργάτες του astrology.gr θα μεριμνήσουν, ώστε να έχετε μια πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στους ουρανούς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ήδη τα ενδιαφέροντα άρθρα «Έρχονται οι Εκλείψεις» από τον κ. Ριζόπουλο και «Φάκελος Εκλείψεις» από την κ. Κόντη, όπως βέβαια και τις προβλέψεις για την επιρροή της πρόσφατης Ηλιακής έκλειψης («Το εξπρές του μεσονυκτίου»).

Σημειώστε επίσης ότι οι εκλείψεις είναι ενεργειακά φορτισμένες ευκαιρίες για να εξελιχτούμε και να αλλάξουμε. Η Ηλιακή έκλειψη επισημαίνει κάτι νέο που μπορεί να εισβάλλει στην ζωή μας με οποιαδήποτε ιδιότητα και τα αποτελέσματα της μπορούν να κρατήσουν έως και έξι μήνες μετά ενώ η Σεληνιακή έκλειψη τείνει να φέρει το τέλος ή την ολοκλήρωση μιας κατάστασης. Φαίνεται λοιπόν ότι κάτι μαγειρεύει το σύμπαν για εμάς αυτό το καλοκαίρι και δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην δοκιμάσουμε τις νέες γεύσεις.

Η απαισιόδοξη οπτική και ο ...πανικός δεν βοηθούν βέβαια στο να αξιοποιήσουμε τα δώρα του ουρανού. Ας βρούμε λίγο χρόνο τις ημέρες αυτές που είναι τόσο ενεργειακά φορτισμένες για να διαλογιστούμε ή να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό μας για την πορεία της ζωής μας. Η ακόμη καλυτέρα ας γράψουμε, ας διαβάσουμε, ας ταξιδέψουμε. Μία έκλειψη στους Διδύμους άλλωστε συντονίζεται με την επικοινωνία κάθε μορφής όπως και με την συγγραφή. Είναι ευκαιρία τέτοιες ημέρες να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε, τι είναι αυτό που αισθανόμαστε πως μας λείπει από την ζωή μας; Είναι αυτό που αισθανόμαστε και αυτά που σκεφτόμαστε η αλήθεια μας; Μήπως χρειαζόμαστε μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, στο ποιοί είμαστε και ποια είναι η θέση μας στο σύμπαν;

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε, όταν έχουμε το «γνώθι σ’ αυτόν». Η αυτογνωσία γίνεται τρομακτική, μόνο όταν δεν έχουμε συμπόνια για τον εαυτό μας.

Κατά τη διάρκεια των εκλείψεων μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για τον τρόπο που σκεπτόμαστε και λαμβάνουμε τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την δράση μας.

Ας τις δούμε λοιπόν με άλλο μάτι, σαν μια πυξίδα που μας δείχνει το δρόμο μας μέσα από το σκοτάδι, ώστε να προχωρήσουμε μέσα από τα θαύματα και τις κακουχίες της ζωής.

Ίσως τελικά τα αθώα παιδικά μάτια και η ανόθευτη, καθαρή ψυχή που κοίταζε τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό να είναι και το μόνο που χρειαζόμαστε για να υπερβούμε τον «σκοτεινό» χαρακτήρα των εκλείψεων και να τις δούμε με άλλη ματιά.

Σας αφήνω προς το παρόν. Έχω να μετρήσω πολλά αστέρια απόψε- κι ας βγάλω σπυράκια στα χέρια μου!

Καλό μήνα εκλείψεων να έχουμε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved