Πού είναι η Αστρολογική Έρευνα στην Ελλάδα;

γράφει ο Β. Παπαδολιάς
Παπασταύρου Λίντα
Πού είναι η Αστρολογική Έρευνα στην Ελλάδα;

Ξεκινήσαμε μία σειρά άρθρων πρόσφατα στο site μας για τη σχέση της Αστρολογίας με τη Στατιστική. Η σειρά των άρθρων αυτό έχει σα στόχο να δείξει ότι υπάρχει δουλειά που γίνεται παγκόσμια για την στατιστική επιβεβαίωση των θεωρημάτων της Αστρολογίας. Δουλειά που με βάση τα διεθνώς αποδεκτά ακαδημαϊκά δεδομένα θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί με τα κριτήρια των ανθρωπιστικών επιστημών επιστημονική, καθώς:

- Υποστηρίζει συνήθως ένα θεώρημα τυπολογίας της ανθρώπινης συμπεριφοράς

- Διαθέτει τρόπους μέτρησης δεδομένων

- Είναι σε θέση να παράγει στατιστικό αποτέλεσμα που είτε να επιβεβαιώνει είτε να απορρίπτει το θεώρημα.

Τέτοιες έρευνες εμείς στην Ελλάδα έχουμε ακούσει να έχει κάνει μόνο ένα ζεύγος Γάλλων ονόματι Gauquelin. Δυστυχώς για μας και το μικρόκοσμο μας όμως, αυτό δε συμβαίνει. Αντίθετα από ότι νομίζουμε η αστρολογική έρευνα είναι συνεχής και διαρκής. Κάθε χρόνο για παράδειγμα στο κοινό συνέδριο σπουδαστών της Mayο School of Astrology και του LSA παρουσιάζονται τρεις με τέσσερις νέες έρευνες.

Στην Ελλάδα δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμη πίσω. Αν και βρίσκω ενθαρρυντικό το ότι μετά από καιρό θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διεθνές αστρολογικό συνέδριο στη χώρα μας με την υποστήριξη μεγάλου αστρολογικού περιοδικού, η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα. Και προπάντων χρειάζεται χρηματοδότηση. Γιατί κακά τα ψέματα, καλοί οι ρομαντισμοί, αλλά χωρίς υποδομή καθηγητών και βάσεων δεδομένων το να πάει κανείς να ανακαλύψει τον τροχό από την αρχή είναι μία χίμαιρα.

Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων αστρολογικών στοιχείων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αγγλία. Είναι το κληροδότημα του Charles Carter από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Βάσεις Δεδομένων υπάρχουν επίσης και σε άλλους οργανισμούς. Δεν είναι συνεπώς ανάγκη να εφεύρει κανείς και πάλι τον τροχό. Μπορεί σε επιχειρηματικό ή ακαδημαϊκό επίπεδο να δημιουργήσει ένα φορέα που να συνεργαστεί με μορφή σύμβασης με τις υπάρχουσες υποδομές και να διαθέσει έναντι κάποιας αμοιβής ή άλλης προσφοράς βεβαίως τα δεδομένα αυτά και στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι Έλληνες Αστρολόγοι μπορούν να διεξάγουν δικές τους έρευνες δεδομένων για πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν ειδικά την ελληνική πραγματικότητα και ενδεχομένως δεν είναι γνωστές παγκοσμίως. Το παράδειγμα έκδοσης που να αφορά τα ωροσκόπια όλων των πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης είναι ένα μόνο από αυτά.

Όλα αυτά όμως απαιτούν χρηματοδότηση. Και ελλείψει ακαδημαϊκών σχολών αστρολογίας στην Ελλάδα μόνο μεγάλοι όμιλοι, όπως ο όμιλος που φιλοξενεί αυτή τη σελίδα ή μεγάλα αστρολογικά περιοδικά μπορούν να αναλάβουν αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους εργασίες.

Άποψη μας είναι ότι είναι ανάγκη να κατευθυνθεί η Αστρολογία προς αυτή την κατεύθυνση για να αποκτήσει ένα πρόσωπο πιο σοβαρό και σε αυτή τη χώρα. Και όσο περνά από το χέρι μας αυτή τη θέση θα υποστηρίξουμε και από αυτή τη σελίδα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved