Το Εγώ, η προσωπικότητα, η συνείδηση και οι συμπεριφορές μας

γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Παπασταύρου Λίντα
Το Εγώ, η προσωπικότητα, η συνείδηση και οι συμπεριφορές μας

Το "Εγώ" σε σχέση με την προσωπικότητα, διατηρεί μια εσωτερική φωνή που έχει δικό της κώδικα, πέρα από τη φαινομενική της διάσταση.
Οι πράξεις μας, οι συνήθειές μας, η συμπεριφορά μας έχουν να κάνουν με το "Εγώ" μας που σε ένα ωροσκόπιο συμβολίζεται από τον Ήλιο.

Η ψυχή με ένα μαγνητικό τρόπο, στέλνει ρεύματα επικοινωνίας στην προσωπικότητα, με σκοπό εκείνη να τα αφομοιώσει και να τα εξελίξει. Η προσωπικότητα σε ένα ωροσκόπιο συμβολίζεται από τη Σελήνη.
Αν κάποιος είναι οξύθυμος και εριστικός και το "εγώ" του θυμώνει εύκολα, η προσωπικότητα μπορεί να το κατευνάσει ή και να διατηρήσει το θυμό.

Η θέση και οι όψεις του Άρη έχουν μεγάλη σημασία γι’ αυτό και οι όψεις του Ήλιου και της Σελήνης με τον Άρη, αναδεικνύουν τις συμπεριφορές μας, τις γλυκαίνουν ή τις σκληραγωγούν.
Το κατά πόσοι και ποιοί άνθρωποι μπορούν να αφουγκραστούν την εσωτερική τους φωνή, κρίνεται από τις όψεις Ήλιου – Σελήνης, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους πλανήτες.

Αναρωτιόμαστε «τι σκοπό έχει να απαρνηθεί κάποιος τις απολαύσεις της ζωής».
Χρειάζεται ένας διαχωρισμός για το τι σημαίνουν για τον καθένα οι απολαύσεις της ζωής.

Ο ρόλος της Αφροδίτης και του Δία, σε αυτό το σημείο, είναι πολύ καθοριστικός καθώς και ο άξονας 2ου – 8ου οίκων.
Για κάποιον μπορεί να είναι ο πρωινός καφές και το τσιγάρο του. Για άλλον η καθημερινή άσκηση Yoga. Για έναν άλλον ο διαλογισμός στην ανατολή και στη δύση του Ηλίου.

Για άλλον η διείσδυση στο sex και η δοκιμή όλων των σεξουαλικών διαστροφών.
Κάποιος άλλος απολαμβάνει να αλλάζει αυτοκίνητα, άλλος να συλλέγει τηλεκάρτες.
Εκείνο που πρέπει να διαχωριστεί είναι η ποιότητα της απόλαυσης. Έχει σημασία το πως κάνουμε κάτι και γιατί. Η θέση και οι όψεις του Ερμή σε ένα ωροσκόπιο, μπορεί να μας δώσει αυτή την εικόνα.


Ότι κι αν κάνουμε όμως χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με κάποια εσωτερική εστία διότι αυτό το νήμα μας κρατάει σε μία ισορροπία. Η θέση και οι όψεις του Ποσειδώνα μπορούν να καθορίσουν το σημείο της εστίας, ακόμα και αν αυτό είναι ευάλωτο και τρωτό.

Οι καλλιτέχνες έχουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ισχυρό Ποσειδώνα, που συμβολίζει αυτή την εσωτερική εστία. Ακόμα και οι παραπλανήσεις και οι εξαρτήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν οι δυσμενείς όψεις του, μπορεί να οδηγήσουν σε μια μελλοντική αυτό-λύτρωση.


Το "εγώ του εγκληματία με το "εγώ" της Μητέρας Τερέζας είναι εκ διαμέτρου διαφορετικά.
Για να αποκτήσει κάποιος δύναμη χρειάζεται να τιθασεύσει και να πειθαρχήσει τις επιθυμίες του. Η δύναμη που δίνει γενικά ο Πλούτωνας σε ένα τετράγωνο με τον Άρη είναι η αποδυνάμωση, παρόλη τη δυνατή ενέργεια που εκλύει η όψη.

Υπάρχουν άνθρωποι εγκρατείς και άλλοι που είναι ασυμβίβαστοι δηλώνοντάς το με εκκεντρικές συμπεριφορές. Ο Κρόνος και ο Ουρανός βρίσκονται πίσω από αυτές.
Η εγκράτεια όμως δεν είναι μια παθολογική απάρνηση. Όλα φαίνονται καθαρά, αρκεί να έχουμε καθαρότητα μέσα μας. Τα ανοιχτά μάτια, δεν σημαίνει πως βλέπουν όλα το ίδιο.

Η κατανόηση των αστρολογικών μας θέσεων και όψεων, αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο, στο οποίο η γραφή είναι πάντα αντιφατική, ακριβώς γιατί ο μόχθος προς την εξέλιξη περνά μέσα από τις ιδιότητες όλων των πλανητών των οποίων οι διεργασίες είναι ποικίλες αλλά πάντα αλληλένδετες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved