Μια «παράξενη», ιδιαίτερα παρορμητική, Πανσέληνος

Γράφει ο Δρ. Χρήστος Παΐζης

Μια «παράξενη», ιδιαίτερα παρορμητική, Πανσέληνος

Στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας έχουμε μία αινιγματική Πανσέληνο που σίγουρα πρέπει να την προσέξουν ιδιαίτερα όλοι οι αστρολογούντες. Γίνεται κι αυτή σε αναιρετικές μοίρες όπως όλες οι τελευταίες Πανσέληνοι (από τον Οκτώβρη μέχρι τώρα) αλλά έχει κάποιες αξιοπρόσεκτες ιδιομορφίες:

 

-Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή με τις συντεταγμένες των Αθηνών, όλες οι «γωνίες» (οι ακμές 1ου, 4ου, 7ου και 10ου οίκου) είναι στην κρίσιμη μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

 

-Ο εκκεντρικός Ουρανός ενεργοποιεί και τα τέσσερα σημεία με σκληρές όψεις.

-Οκτώ από τα δέκα «κλασικά» ουράνια σώματα είναι σε γωνιακούς οίκους και σε παρορμητικά ζώδια, κάτι που δείχνει ταχύτητα και ιδιαίτερο δυναμισμό.

-Ο Άρης και ο Κρόνος έχουν ακριβέστατη αντίθεση μεταξύ τους και στο Μεσοδιάστημα Ουρανού-Άρη (μεσοδιάστημα επεμβάσεων, ξαφνικών γεγονότων, συνήθως ιδιαίτερα εκρηκτικών) βρίσκεται ο Πλούτωνας.

-Ο Ερμής εμπλέκεται με Άρη, Κρόνο αλλά... και με Ποσειδώνα (με όψη 45ο).

fool_moon_editorial

 

Νομίζουμε πως η Πανσέληνος αυτή θα λειτουργήσει ιδιαίτερα «πυροδοτικά» και θα φέρει στην επιφάνεια δυναμικές που μέχρι τώρα δεν είχαν ιδιαίτερα εκδηλωθεί στην Ελληνική πραγματικότητα.

Οι γωνιακοί άξονες του ωροσκοπίου της Πανσελήνου σε μηδενικές μοίρες δείχνουν ένα «γύρισμα» του κοντέρ μέσα σε ένα πλαίσιο αποδόμησης (Άρης-Κρόνος) και κρίση (μιας και οι μηδενικές είναι πάντα κρίσιμες μοίρες).

Με το μάτι ...γαρίδα λοιπόν, θα δούμε πως θα εκδηλωθεί αυτή η δυναμική. Άλλωστε «Κυριακή -δηλαδή Δευτέρα- κοντή γιορτή»...

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved