Το παιχνίδι της Ζωής

γράφει η Ρένα Κολιοπάνου
Παπασταύρου Λίντα
Το παιχνίδι της Ζωής

Οικονομική κρίση, εκρήξεις πυρηνικών αντιδραστήρων, φονικό τσουνάμι, ισχυροί σεισμοί…. και το μόνο που θέλεις είναι να κλείσεις την τηλεόραση, να κλείσεις τα αυτιά σου και να εξαφανιστούν όλα ως δια μαγείας , σαν να μην έγιναν ,σαν να μην τα είδες , σαν να μην τα άκουσες. Όμως δεν γίνεται. Τρυπώνουν εκεί κάθε μέρα στο μυαλό σου και σου κλέβουν στιγμές από την πολύτιμη σου ζωή.

Είναι άνοιξη και το μόνο που θέλεις είναι να πας μια βόλτα στο πάρκο και να γευτείς τον ηλιο και την φύση. Αλλά, αν αδιαφορήσω εγώ, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι, δυστυχώς, το νόημα που κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά θα περάσει απαρατήρητο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μέλη μια ομάδας μαζί με άλλες 6,9 δισεκατομμύρια ψυχές. Είμαστε η ομάδα της γης. Έχουμε περάσει πολλά κι ελπίζω ακόμη περισσότερα. Άλλοτε όμορφα, άλλοτε άσχημα. Έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο και πολύ σημαντικό ρολό να διαδραματίσουμε. Είναι εξίσου σημαντικός οποιοσδήποτε ρόλος παίζει ο καθένας συμπαίκτης μας στην ομάδα της γης. Και σε όλους μας δόθηκε αλληγορικά και ένα χάρισμα για να εκπληρώσουμε αυτήν την αποστολή μας:

Στον Κριό δόθηκε το δώρο της Δημιουργίας. Να ξεκινά κάτι από την αρχή, να παίρνει πρωτοβουλίες εκεί που οι άλλοι διστάζουν και να έχει το θάρρος να υπερπήδα τα εμπόδια.

Στον Ταύρο η δύναμη να είναι παραγωγικός. Να παίρνει το σπόρο της Δημιουργίας και να τον εκμεταλλεύεται υπομονετικά για την επιβίωση, τόσο την δική του όσο και των άλλων.

Στους Διδύμους το χάρισμα της διανόησης. Την επιδεξιότητα και την περιέργεια να βρίσκει τις απαντήσεις γύρω του.

Στον Καρκίνο το δώρο να είναι συναισθηματικός. Να μεταφέρει την τρυφερότητα και την προστατευτικότητα του σε μια αγκαλιά που τους περικλείει όλους σαν μια μεγάλη Γήινη οικογένεια.

Στο Λέοντα την δυνατότητα να λάμπει το φως της Δημιουργίας. Να γίνεται κανάλι φωτός και να ζεσταίνει τους συνάνθρωπους του .

Στην Παρθένο την ικανότητα να κρίνει λογικά. Και βλέποντας τις ατέλειες γύρω της να μπορεί να τις διορθώνει .

Στο Ζυγό την αίσθηση της δικαιοσύνης. Να αναγνωρίζει την ομορφιά στους ανθρώπους και να προάγει την ισορροπία στις ανθρώπινες σχέσεις.

Στο Σκορπιό το χάρισμα της διορατικότητας. Μέσα από τη διαίσθηση να έρχεται σε επαφή με τα κατωτέρα ένστικτα και επιθυμίες του ανθρώπου και να τους μεταμορφώνει σε κανάλια φωτός.

Στον Τοξότη το δώρο της αισιοδοξίας. Να ανακαλύπτει τους ορίζοντες της ανθρώπινης ύπαρξης και να σκορπά το γέλιο στις δύσκολες στιγμές.

Στον Αιγόκερω την δυνατότητα να φτιάξει γερές βάσεις που θα αντέχουν στον χρόνο. Να εργαστεί με υπομονή και υπευθυνότητα .

Στον Υδροχόο το χάρισμα της ελευθερίας. Να θέτει τον εαυτό του, χωρίς προσωπικά οφέλη στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Και στους Ιχθύες το δώρο της Πιστής. Μέσα από τον πόνο των ανθρώπων να ανακαλύπτει το μυστήριο της ζωής και με την φιλευσπλαχνία του να τους δώσει το όραμα για μια πιο όμορφη συμβίωση στον πλανήτη γη.

Όλοι λοιπόν είμαστε ένα κύτταρο του σύμπαντος μας. Όλοι συμβάλλουμε με τον τρόπο μας κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας απέναντι στην ανθρώπινη οικογένεια και το ποιοι είμαστε. Κάθε δράση που παίρνουμε και κάθε σκέψη που κάνουμε έχει τον αντίκτυπο της πάνω στην ομάδα της γης. Αν δούμε το μεγαλείο μέσα μας, θα το δούμε και στους άλλους. Αν πάλι δούμε τα λάθη των άλλων, τότε θα δούμε και τα δικά μας. Δεν νομίζω ότι είναι καιρός για μοιρολατρίες και ψευδαισθήσεις. Είμαστε όλοι στην ομάδα και είμαστε όλοι στο παιχνίδι της ζωής. Αρκεί να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι σε αυτό.

Πως παίζετε το παιχνίδι; Δεσμευόμαστε για το γενικότερο καλό. Να είμαστε αληθινοί και να ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για τους γύρω μας. Έτσι, ακόμη και στις πιο δύσκολες και σκοτεινές στιγμές θα νιώθουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι γύρω μας για να μας υποστηρίζουν και ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας. Είναι η στιγμή που μπορούμε να προχωρήσουμε την ομάδα μπροστά. Το παιχνίδι δεν τέλειωσε! Είστε μέσα;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved