11 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ: Τιμή στην διεθνή «Ημέρα του Παιδιού»

Μια εκδήλωση που αξίζει την έμπρακτη υποστήριξη όλων μας!

11 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ: Τιμή στην διεθνή «Ημέρα του Παιδιού»

Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τόσους καλλιτέχνες μαζί και μάλιστα με ένα μάλλον συμβολικό -αλλά και ουσιαστικό ως προς το σκοπό του- εισιτήριο αξίας 5 ευρώ (τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα ανασφάλιστα παιδιά και στα παιδιά με ειδικές ικανότητες).

Ο Λέων Γρηγόρης Βαλτινός ανέλαβε την παρουσίαση του λαμπρού show με τη συμμετοχή 21 καλλιτεχνών και βέβαια δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο αντιπροσωπευτική επιλογή, αφού είναι γνωστή η σχέση του ζωδίου με τα παιδιά. Μάλιστα, ο δημοφιλής ηθοποιός έχει ακόμη πέντε (!) πλανήτες στον Λέοντα...

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ εμείς όμως στο astrology.gr έχουμε και την... επιπλέον υποχρέωση να δούμε το θέμα αστρολογικά.

Κατ’ αρχήν, φαίνεται πως οι πλανήτες υποστηρίζουν με... χίλια αυτήν την φιλανθρωπική γιορτή, αφού το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, που σχηματίζεται την ερχόμενη Τρίτη, είναι ότι πρέπει για δραστηριότητες που στοχεύουν σε μια παροχή βοήθειας προς τους αδυνάτους. Παράλληλα, βλέποντας την μεγαλύτερη εικόνα, ο Ποσειδώνας σχηματίζει κι ένα τρίγωνο με τη Δήμητρα, δίνοντας πιο μαζικές διαστάσεις σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια απλή προσωπική πράξη.

Από εκεί και ύστερα, εκείνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι μερικούς αιώνες νωρίτερα, μια ανάλογη εκδήλωση απλά... δεν θα υπήρχε!

Γιατί παρότι τα δικαιώματα των παιδιών εξακολουθούν και σήμερα να είναι ζητούμενα, ξεκινώντας από την αρχαιότητα η κατάσταση ήταν μάλλον απελπιστική, ιδιαίτερα για τα κορίτσια χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων, που πολύ συχνά οι γονείς τους τα σκότωναν! Την ίδια τύχη όμως είχαν και πολλά αγόρια εξ αιτίας της συνολικής κακομεταχείρισης τους.

Την περίοδο που ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας έκαναν τις συνόδους τους στο Λέοντα (260 έως 620 μ. Χ), μια απόφαση σταθμός της Χριστιανικής Εκκλησίας άλλαξε τα δεδομένα. Πιστοποιώντας «με τη βούλα» πως τα παιδιά έχουν κι αυτά... ψυχή, η πολιτική των δολοφονιών εγκαταλείφθηκε σταδιακά και αντικαταστάθηκε από αυτήν της εγκατάλειψης.

Κι έπρεπε να φθάσουμε στην σύγχρονη εποχή, ώστε μετά την «Παιδαγωγική Άνοιξη», που ξεκίνησε τον 18ο αιώνα, να μιλάμε πια για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σε αυτό συνέδραμαν οι συνοδικοί κύκλοι των αργών πλανητών, με πρώτο και καλύτερο αυτόν του Ποσειδώνα/Πλούτωνα, των δύο πλανητών που από το 1400 άρχισαν τις συνόδους τους στο ζώδιο των Διδύμων, διευρύνοντας τους ορίζοντες της Ανθρωπότητας και πριμοδοτώντας συνολικά τη νεολαία.

Στις αρχές του 18ου αιώνα είχαμε μια σύνοδο Ουρανού-Πλούτωνα στο Λέοντα (ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ είναι ο διαπρεπέστερος εκπρόσωπος της, ως προς τα παιδαγωγικά) και πια στον 20ο αιώνα τα διαδοχικά περάσματα από τον Λέοντα του Ποσειδώνα (1914-1929), του Πλούτωνα (1939-1956) και του Ουρανού (1956-1962), άλλαξαν για μια ακόμη φορά τη σχέση γονέων και παιδιών.

Όλα αυτά βέβαια στις Δυτικές κοινωνίες, αφού σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες πυκνό σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει την ζωή των παιδιών. Εκεί φαίνεται πως θα χρειαστούν μερικά ακόμη... πλανητικά περάσματα, μέχρι τα παιδιά να κατακτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους όχι μόνον στο ζην αλλά και το ευ ζην.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved