Πότε θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές;

Τι λέει η Αστρολογία για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών;

Πότε θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές;

Πολλά γράφονται και ακούγονται για την κυβερνητική συνοχή και την πιθανότητα να έχουμε σύντομα εκλογές. Οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις για το πολιτικό μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης δίνουν και παίρνουν, τι λέει όμως η Αστρολογία για όλα αυτά;

Η Δήμητρα, μαζί με τον Ουρανό εκτός των άλλων αποτελούν το δίδυμο των άμεσα... πολιτικοποιημένων πλανητών και γι’ αυτό οι μεταβολές στην κίνησή τους αλλά και οι όψεις που σχηματίζουν μπορεί να είναι άκρως ενδεικτικές για τις πολιτικές εξελίξεις.

Για παράδειγμα, πέρυσι τέτοιες μέρες η Δήμητρα «γύρισε» από ανάδρομη σε ορθόδρομη, με συνέπεια να «απελευθερωθούν» οι πολιτικές διεργασίες και να πέσει τελικά η κυβέρνηση Γ Παπανδρέου, μετά από μήνες παλινδρομήσεων και προβληματισμού. Ακόμη οι εκλογές του Μαΐου έγιναν μετά από μια Νέα Σελήνη, όπου τα Φώτα έκαναν σύνοδο με τη Δήμητρα και all together στην αστρική εκδοχή τους σύνοδο με τον Ουρανό. Αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τόσο την κ Κόντη, όσο κι εμένα να διατυπώσουμε (στην εκπομπή «Έχεις άστρο»), εγκαίρως από την αρχή του έτους, την εκτίμηση πως «εκλογές θα έχουμε τον Μάιο» και όχι τον Φεβρουάριο, όπως ήταν τότε η γενική αίσθηση.

Φυσικά, δεν εξαρτώνται όλα από δύο ή τρεις δείκτες. Στην Πολιτική Αστρολογία υπάρχουν αρκετά ακόμη «κρίσιμα» μεγέθη πέρα από τη Δήμητρα ή τον Ουρανό, όπως για παράδειγμα οι εκλείψεις και οι εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες που προκύπτουν από τις διελεύσεις ή τις προόδους στο χάρτη ενός κράτους. Ωστόσο, φαίνεται πως το δίδυμο Δήμητρας-Ουρανού έχει μια ξεχωριστή «εκλογική» δυναμική, όταν εμπλέκεται με τα Φώτα και μια αστρολογική υπόθεση με βάση αυτούς τους συγκεκριμένους δείκτες δείχνει να έχει βάση.

Επιτρέψτε μου την παράθεση κάποιων δεδομένων σε σχέση με τη θέση και τις όψεις της Δήμητρας στον χάρτη της Νέας Σελήνης πριν από πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνοντας πως η επιρροή κάθε Νέας Σελήνης κρατάει για περίπου τριάντα ημέρες, μέχρι δηλαδή την επόμενη της σειράς.

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2007: Η τροπική Δήμητρα στον 5ο οίκο σε «κρυφό» τ-τετράγωνο με τα αστρικά Φώτα και τον αστρικό Ουρανό.

Εκλογές Οκτωβρίου 2009: Η αστρική Δήμητρα στον 5ο οίκο σε «κρυφή» σύνοδο με τα Φώτα και τον Κρόνο και σε επίσης «κρυφή» αντίθεση με τον Ουρανό.

Εκλογές Μαΐου 2012: Η τροπική Δήμητρα στον 11ο οίκο σε σύνοδο με τα Φώτα και ως αστρική σε «κρυφή» σύνοδο με τον τροπικό Ουρανό.

Στις εκλογές του Ιουνίου πάντως δεν είχαμε αντίστοιχες ενδείξεις στην Νέα Σελήνη αλλά στην Πανσέληνο που προηγήθηκε των εκλογών και μάλιστα με έναν «περίεργο» τρόπο. Η τροπική Δήμητρα ήταν στον 9ο οίκο σε «κρυφή» σύνοδο με τον Ήλιο (και σε αντίθεση με τη Σελήνη, φυσικά), ενώ τα Φώτα σχημάτιζαν παράλληλα ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό.

Εδώ ίσως θα πρέπει να προσμετρηθεί η ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής δύο εκλογικών αναμετρήσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από την άλλη πλευρά όμως κάποια ερωτηματικά προς διερεύνηση παραμένουν.

Όσον αφορά στην παρούσα φάση, έχει σημασία πως η Δήμητρα έχει πλέον ανάδρομη φορά, πηγαίνοντας από τον Καρκίνο προς τους Διδύμους.

Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μια αναθεώρηση ή συμπλήρωση πολιτικών αποφάσεων που πάρθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και την εμφάνιση πολιτικών παραγόντων που για κάποιους λόγους είχαν μπει στο περιθώριο. Τα ανάλογα ισχύουν και σε σχέση με την επαναφορά ενός πρότερου μοντέλου διακυβέρνησης, μικρής διάρκειας, που θα επιστρατευθεί ως μια προσωρινή λύση στα αδιέξοδα.

Αν τύχει και προκηρυχθούν εκλογές στο διάστημα που είναι ανάδρομη (μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου) θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μια «καθαρή» κυβέρνηση.

Ας δούμε τώρα τα δεδομένα στους χάρτες της Νέας Σελήνης των επόμενων μηνών, σημειώνοντας εξ αρχής την πληροφορία που μπορεί να ενδιαφέρει:

Σε πολλά από τα επόμενα φεγγάρια υπάρχει εμπλοκή της Δήμητρας, είτε με τα Φώτα, είτε με τον Ουρανό, ωστόσο μόνο σε δύο από αυτά φαίνεται πως το όλο σχήμα είναι πλήρες.

Συγκεκριμένα, στην Νέα Σελήνη του Απριλίου και την Νέα Σελήνη του Ιουλίου. Κι αν για την πρώτη υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με την εκλογική δυναμική της, για τη δεύτερη εκείνο που μπορώ να σημειώσω είναι απλά, ότι αν την «σκαπουλάρουμε» την Άνοιξη, πάμε για εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Με βάση αυτή τη φορά τη λογική, η 14η Ιουλίου (Κυριακή) δείχνει η πιθανότερη ημέρα για τη διεξαγωγή τους, με δεύτερη επιλογή την 21η Ιουλίου, μια ημέρα με συμβολικό περιεχόμενο αφού στις 23/7 κλείνουν 39 χρόνια από την Μεταπολίτευση.

Όλα αυτά βέβαια αν μείνουμε στην αξιολόγηση των δεδομένων που θέλουν και τους τρεις δείκτες (Δήμητρα, Φώτα, Ουρανός) να συνδυάζονται. Γιατί αν αρκούν μόνον οι δύο, όπως θα διαπιστώσετε οι εκλογικές «ευκαιρίες» είναι διαρκείς, ξεκινώντας μάλιστα από τον Νοέμβριο!

Νέα Σελήνη Νοεμβρίου: Η Δήμητρα στον 11ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό.

Εδώ έχουμε μια σαφή ένδειξη πολιτικών ανατροπών και ακροτήτων, ωστόσο οι δύο πλανήτες δεν συνδέονται με τα Φώτα.

Νέα Σελήνη 13ης Δεκεμβρίου: Η Δήμητρα στον 5ο οίκο, σε αντίθεση με τα Φώτα.

Εδώ έχουμε μια από τις «ύποπτες» ενδείξεις που παραπέμπουν στην πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών, λείπει όμως η συμμετοχή του Ουρανού.

Νέα Σελήνη 11ης Ιανουαρίου: Η Δήμητρα στον 10ο οίκο, σε τρίγωνο με τα Φώτα, που βρίσκονται στον 5ο οίκο.

Σχετικά «αδύναμες» οι ενδείξεις, παραπέμπουν περισσότερο σε πολιτικές διεργασίες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου (3 και 4/2 βρίσκεται σε «στάση»), η Δήμητρα επανέρχεται σε ορθή φορά, δίνοντας στις πολιτικές εξελίξεις μια νέα ώθηση.

Νέα Σελήνη 10ης Φεβρουαρίου: Η αστρική Δήμητρα στον 2ο οίκο σε τετράγωνο με τα Φώτα, που βρίσκονται στον 11ο οίκο.

Νέα Σελήνη 11ης Μαρτίου: Τα Φώτα στον 5ο οίκο σε τετράγωνο με την Δήμητρα στον 8ο οίκο.

Σε αμφότερες, ο Ουρανός λάμπει πάλι δια της απουσίας του.

Νέα Σελήνη 10ης Απριλίου: Η Δήμητρα στον 12ο οίκο, σε ανοικτό τετράγωνο με τον Ουρανό (ανοχή 7 μοίρες) και σε τετράγωνο με τα Φώτα στην αστρική τους εκδοχή (ανοχή 5 μοίρες).

Εδώ συγκεντρώνονται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διεξαγωγή εκλογών, προβληματίζει ωστόσο η σχετικά μεγάλη ανοχή των όψεων και το ότι η Δήμητρα είναι μεν «κρίκος» ανάμεσα στα Φώτα και τον Ουρανό αλλά οι δύο τελευταίοι δείκτες δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ανάλογες ενδείξεις, υπάρχουν στην τρέχουσα Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου και βέβαια από αυτήν την άποψη δεν είναι τυχαίες οι πολιτικές αναταράξεις των ημερών, ούτε και οι διαρροές περί «διεξαγωγής εκλογών», που αιωρούνται μετά τις διαφοροποιήσεις στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Νέα Σελήνη 10ης Μαΐου: Η Δήμητρα στον 5ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό.

Εδώ έχουμε πάλι μια ισχυρή ένδειξη πολιτικών αναταραχών και ανατροπών, η συμμετοχή μάλιστα του Δία στο όλο σχήμα προοιωνίζει κάτι «μεγάλο», τόσο σε σχέση με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, όσο και σε σχέση με τις αντιδράσεις του λαού.

Νέα Σελήνη 8ης Ιουνίου: Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη εμπλοκή των τριών δεικτών.

Νέα Σελήνη 8ης Ιουλίου: Η αστρική Δήμητρα στον 11ο οίκο, σε σύνοδο με τα Φώτα και σε τετράγωνο με τον τροπικό Ουρανό.

Εδώ έχουμε... τζακ ποτ, αφού οι τρεις δείκτες είναι άπαντες παρόντες!

Από εκεί και ύστερα θα «μετρήσουν» οι επί μέρους ενδείξεις σε σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδος, οι οποίες δεν λείπουν.

Συγκεκριμένα, στο secondary, ο προοδευμένος Ερμής θα είναι στις 13 και 55΄ του Λέοντα προσεγγίζοντας την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδος, ενώ η προοδευμένη Σελήνη θα είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδος. Κι όλα αυτά στον άξονα 4ου-10ου οίκου, ο οποίος συνοπτικά αναφέρεται στο δίπολο λαός-κυβέρνηση.

Επιπλέον, στον ετήσιο χάρτη της Ελλάδος για το 2013 περιγράφεται μια εξαιρετικά ηχηρή ανατροπή των ισορροπιών σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του πολιτικού φορέα που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Μένει να δούμε αν, τι και πως θα επαληθευτεί σε αυτήν την αστρολογική υπόθεση.






©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved