Η αστρική διάσταση μιας εντυπωσιακής Πανσελήνου

H Πανσέληνος της 30ης Σεπτεμβρίου έρχεται για να μας θυμίσει πως τίποτε δεν είναι σίγουρο σε αυτόν τον κόσμο και ιδιαίτερα εκείνα που τελικά δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας.
Η αστρική διάσταση μιας εντυπωσιακής Πανσελήνου

Την Κυριακή το πρωί στις 6:18΄:36΄΄ ακριβώς σχηματίζεται με ακρίβεια η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, για την οποία έχουν ήδη λεχθεί και γραφτεί πολλά στους αστρολογικούς κύκλους, αφού σε αυτήν συμμετέχουν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Και όπως... συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις δεν λείπουν οι «τρομοκρατικού» τύπου αναφορές σε ποικίλες ενδεχόμενες καταστροφές, που όλο προφητεύονται και (σχεδόν) ποτέ δεν γίνονται!

Σύμφωνα με τα γραφόμενα κάποιων... περισπούδαστων και επίμονων καταστροφολόγων, ο κόσμος θα έπρεπε να είχε ήδη καταστραφεί καμιά εκατοστή φορές, φαίνεται όμως πως οι κοσμικές δυνάμεις δεν... υποκύπτουν! Η υπόθεση μου θυμίζει την γνωστή ιστορία του βοσκού που κάθε τρεις και λίγο φώναζε «λύκος, λύκος!» κι όταν εν τέλει εμφανίστηκε ο λύκος κανείς πλέον δεν τον πίστευε.

Αν και δεν είμαι ψυχίατρος, υποψιάζομαι πως κάποιοι υποφέρουν από ένα παράδοξο εμμονικό σύνδρομο με τις καταστροφές, φοβούμενοι πως, όταν συμβεί μια από δαύτες, δεν θα την έχουν προβλέψει. Και δεν τους ρίχνω άδικο, αφού εδώ η πείρα μου λέει πως, αν αρχίσουν να εκτιμούν τις καταστάσεις πιο αισιόδοξα, τότε θα αρχίσουν όντως να συμβαίνουν διάφορα δεινά. Οπότε, οι συγκεκριμένοι... καλώς πράττουν!

Επί της ουσίας δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που οι δύο μεγάλοι ανατροπείς της πλανητικής οικογένειας μας δηλώνουν το παρόν στις εξελίξεις, οι οποίες βέβαια κάτω από την επιρροή τους είναι πάντα ενδιαφέρουσες και κινούνται στην κατεύθυνση μιας αποδόμησης των μέχρι τώρα ισορροπιών, με σκοπό να κτιστούν οι νέες. Οι αποκαλύψεις κρυφών παραμέτρων αλλάζουν το τοπίο και σε όσους αρέσει!

Και η Πανσέληνος της 30ης Σεπτεμβρίου έρχεται για να μας θυμίσει πως τίποτε δεν είναι σίγουρο σε αυτόν τον κόσμο και ιδιαίτερα εκείνα που τελικά δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας.

Γιατί η πρότερη πορεία και οι επιλογές μας είναι αυτές που ανάβουν το πράσινο φως για να συμβεί το άλφα ή το βήτα κι αν βέβαια έχουμε ξεστρατίσει από την αλήθεια μας, το σύμπαν μας επαναφέρει -έστω και βίαια- στον ορθό για μας δρόμο, όπως έγραψα και στο «Αστρολογικό δελτίο» της περασμένης Τετάρτης:

«Εξ άλλου στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κάθε βίαιη ανατροπή των δεδομένων μας δεν είναι παρά μια φιλική χείρα βοηθείας που τείνει το σύμπαν προς το μέρος μας, εισακούοντας τις δικές μας ενδόμυχες εντολές-ευχές.

Τι κι αν τις ξεχάσαμε, τι κι αν τις θάψαμε κάτω από τόνους «πρέπει» και συμβιβασμών;»

Στον τροπικό ζωδιακό η Πανσέληνος γίνεται στις 7 και 22΄ του άξονα Κριού-Ζυγού, ωστόσο εδώ θα ασχοληθούμε με την αστρική της διάσταση που «σημαδεύει» τον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και συγκεκριμένα την 13η μοίρα των δύο ζωδίων.

Αν έχετε εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες των αστρικών επιρροών, θα γνωρίζετε ήδη πως ενεργοποιούν μόνον την περιοχή που συμβαίνουν και όχι όλο το ζώδιο.

Έτσι λοιπόν τηρώντας μια ανοχή ασφαλείας 2-3 μοιρών, μπορούμε να πούμε ότι οι Παρθένοι και οι Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους από την 11η έως την 15η μοίρα, είναι κι εκείνοι που επηρεάζονται άμεσα και περισσότερο από την συγκεκριμένη Πανσέληνο.

Μαζί τους ακολουθούν και οι εκπρόσωποι των άλλων δύο μεταβλητών ζωδίων, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες που έχουν επίσης τον Ήλιο τους σε αυτές τις μοίρες.

Όσον αφορά το είδος της επιρροής, εξαρτάται βέβαια από τα δεδομένα του κάθε γενέθλιου χάρτη αλλά σε κάθε περίπτωση μια Πανσέληνος έχει ένα ειδικό συναισθηματικό βάρος και λειτουργεί υπερθετικά ως προς την έκφραση -είτε την δική μας, είτε των άλλων- αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα μιας κατάστασης. Ουσιαστικά δηλαδή λειτουργεί σαν ένα κοσμικό ρολόι που σημαίνει την ώρα που «θα βγει ο κούκος», ανεξάρτητα με το αν αυτός είναι... φάλτσος ή καλλίφωνος!

Πάντως, πέρα από τον «συναγερμό» που σημαίνει για όσες ή όσους εκ των μεταβλητών ζωδίων δέχονται άμεσα την επιρροή της και ακολουθώντας έναν γενικό «μπούσουλα», μπορούμε να πούμε πως για το σύνολο των Παρθένων και των Ιχθύων θα αναδειχθούν κυρίως θέματα σχέσεων και συνεργασιών, με κάποιους από τους εκπροσώπους των δύο ζωδίων να τρώνε και μια «σφυριά» έμπνευσης, που αλλάζει τα δεδομένα ως προς τις βασικές προτεραιότητες και κατευθύνσεις της ζωής τους.

Για τους Διδύμους και τους Τοξότες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στις οικογενειακές αλλά και τις επαγγελματικές υποθέσεις τους, ιδίως σε σχέση με πρόσωπα που συνδέονται με αυτές. Μια αναστάτωση είναι πιθανή αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνο που αξίζει να σταθούν δεν είναι οι αφορμές αλλά τα αίτια που κρύβονται πίσω τους.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζώδια, οι Κριοί και οι Ζυγοί θα έχουν τις δικές τους αφορμές, ώστε να ρίξουν το βάρος σε θέματα υγιεινής και διατροφής, ενώ δεν θα λείψουν και οι ανατροπές σε εργασιακά θέματα.

Το πεδίο των εξελίξεων για τους Ταύρους και τους Σκορπιούς είναι οι ερωτικές και φιλικές σχέσεις, όπου αναμένεται μια... αλλαγή φρουράς ή τουλάχιστον ένα... «παιχνίδισμα»! Έστω κι αν αυτό αποδειχθεί προσωρινό, θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσουν τα πεπραγμένα τους, εντοπίζοντας όλα αυτά που «τους πάνε» αλλά κι εκείνα που δεν αντέχουν.

Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι καλούνται με τη σειρά τους να αναθεωρήσουν μέρος της οικονομικής πολιτικής τους, είτε επειδή τα «κουκιά» δεν βγαίνουν πια, είτε λόγω μιας διαφορετικής αναγκαιότητας που προκύπτει. Και για τους δύο πάντως, οι σπατάλες είναι στο πρόγραμμα, ιδίως αν προκύψουν έκτακτα έσοδα.

Τέλος, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερα ζωηρή καθημερινότητα με τις μετακινήσεις, τη «χαρτούρα» και τις επαφές με γνωστούς ή συγγενείς να κλέβουν το χρόνο και συχνά την... ηρεμία τους! Τα κινητά και τα pc ενδέχεται να πάρουν φωτιά (αρκεί βέβαια να... λειτουργούν και να μην πέσουν θύματα της Σεληνιακής κυκλοθυμίας), ενώ η δημοσιοποίηση πληροφοριών που τους αφορούν-ενδιαφέρουν είναι σε θέση να αλλάξει πολλά στις προτεραιότητες τους.

Επιστρέφοντας, στην «στοχευμένη» δράση της Πανσελήνου, ανάλογη μπορεί να είναι η δυναμική της και για όσες ή όσους έχουν σημαντικούς δείκτες (πλανήτες ή σημεία) σε αυτές τις ευαίσθητες μοίρες (11η έως 15η των μεταβλητών ζωδίων) αλλά και σε εκείνες που υποδεικνύουν ο αστρικός Ωροσκόπος και το αστρικό Μεσουράνημα της Πανσελήνου.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος «πέφτει» στις 29 και 58΄ του Λέοντα, ενώ το Μεσουράνημα στις 29 και 12΄ του Ταύρου. Όμως οι τιμές αυτές έχουν μια σχετική απόκλιση στις περιοχές που βρίσκονται είτε δυτικά είτε ανατολικά του νοητού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Για παράδειγμα, οι αντίστοιχες τιμές Ωροσκόπου και Μεσουρανήματος, για την προς δυσμάς Πάτρα είναι κατά τι μικρότερες (28 και 23΄ Λέοντα και 27 και 23΄ Ταύρου), ενώ για την προς ανατολάς Χίο είναι λίγο πιο μπροστά (1 και 57΄ Παρθένου και 1 και 1 και 26΄ Διδύμων).

Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ και στην συλλογική διάσταση της επιρροής αυτής της Πανσελήνου, η οποία έχει την τάση να αναστατώσει τον μικρόκοσμο (από τους ιούς μέχρι τις λεπτές ηλεκτρονικές συνάψεις και τα... νετρίνα) αλλά και να θέσει επιτακτικά την αναζήτηση εφαρμογών που συνδυάζουν την χρησιμότητα και την καλαισθησία.

Φυσικά «παίζουν» και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες (παροχή βοήθειας σε πάσχοντες ή αδύναμους) αλλά ίσως η απλούστερη εκδοχή ενός «τραμπαλίσματος» ανάμεσα στην φύση της Παρθένου και των Ιχθύων είναι η εναλλαγή εντατικής εργασίας και ύπνου.

Με δεδομένη πάντως την σχέση του άξονα Ιχθύων-Παρθένου με τα θέματα υγείας, είναι σκόπιμο να προφυλαχθούμε από μια ενδεχόμενη έκθεση σε μικρόβια που μπορούν να μετατρέψουν προσωρινά την καθημερινότητα μας σε ένα... επεισόδιο της σειράς «Γενικό Νοσοκομείο»! Παράλληλα, βέβαια έχουμε το δικαίωμα να εντρυφήσουμε σε κάθε είδος εναλλακτικής θεραπείας, είτε πιεζόμαστε από την ανάγκη, είτε όχι.

Επιπλέον η αναζήτηση μιας «Εσωτερικής γνώσης» ή των «αόρατων» ψυχικών δεδομένων που κρύβονται πίσω από εξωτερικά συμπτώματα-φαινόμενα, μπορεί να μας δώσει μια πληρέστερη εικόνα για τα «πώς» και τα «γιατί», που διέπουν τις ζωές μας.

Η αποκωδικοποίηση του αγνώστου μπορεί να αποτυπωθεί και μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες (από μια παράσταση, μέχρι την έκφραση μιας προσωπικής έμπνευσης), που δεν είναι παρά η έκφραση της επαφής μας με το προσωπικό ή συλλογικό ασυνείδητο. Γι' αυτό και η συμμετοχή σε αυτές είναι μια από τις καλύτερες ιδέες που θα μπορούσαμε να έχουμε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved