«Ω γλυκύ μου έαρ»

γράφει η Πόπη Βασσάλου
Παπασταύρου Λίντα
«Ω γλυκύ μου έαρ»

Μπορεί φαινομενικά να μην έχει έρθει η άνοιξη ακόμα, αλλά είναι πια δίπλα μας ξεκινώντας ένας καινούριος κύκλος ζωής της φύσης, Τον ερχομό της άνοιξης σηματοδοτεί η εαρινή ισημερία η οποία επίσημα ξεκινά την 21η Μαρτίου με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Κριού. Μ’ αυτήν την μαρτιάτικη πρωτοχρονιά, οι ρυθμοί σταδιακά θ’ αλλάξουν κι αυτό θα είναι ιδιαίτερα εμφανές γύρω μας, αφού τα πάντα πάνω στη γη ξυπνούν και ξεπροβάλλουν δειλά από το χειμωνιάτικο ύπνο. Ακόμα κι η μέρα με τη νύχτα μοιράζονται δίκαια, μεταβάλλοντας ευχάριστα τη διάθεση, έστω κι αν κάποιοι, μπορεί να βιώνουν δυσκολίες στην ιδιωτική τους ζωή. Για όλους όμως υπάρχει τρόπος, ώστε να προετοιμαστούμε να δεχθούμε όχι μόνο τη φυσική ανάταση αλλά και την προσωπική, που επιβάλλει τούτη η όμορφη εποχή.

Η πιο σημαντική αστρολογική όψη αυτής της μέρας είναι η σύνοδος Ήλιου/Ουρανού που θα επηρεάσει σε διαφορετικό επίπεδο, πρώτα όλους όσους έχουν γεννηθεί την πρώτη μέρα των παρορμητικών ζωδίων και σε διαφορετικούς τομείς στη ζωής τους και λιγότερο τους υπόλοιπους.

Πιθανόν για τους Κριούς αυτή η άνοιξη να είναι ιδιαίτερη, ριζοσπαστική, ενθουσιώδης, για τους Καρκίνους απρόβλεπτη με μπόλικη ανησυχία, για τους Ζυγούς ανατρεπτική στον τομέα των σχέσεων και για στους Αιγόκερους να προκαλέσει αναταραχές σε οικογενειακό επίπεδο.

Σημαντικό όμως είναι, ξέχωρα από τις όψεις και τις αστρολογικές τάσεις, ο καθένας να λάβει υπόψη του, ότι ξεκινά μια καινούρια εποχή, που ο χειμωνιάτικος περιορισμός εγκαταλείπεται, η νωθρότητα κατακτιέται από τη δράση και η προετοιμασία για συναισθηματική ή φυσική αναζωογόνηση είναι στο χέρι του καθενός.

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας, ότι μπορείτε να βιώσετε το θαύμα της αναζωογόνησης της φύσης με όλες σας τις αισθήσεις και να είστε σίγουροι, ότι ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να κάνετε άλματα κι αλλαγές, τουλάχιστον μετατρέψτε τις αναποδιές, το βόλεμα ή τα παράπονα, σε ελπίδες ότι όλα θα καλυτερεύσουν, ότι θα ξεκολλήσετε από τελματώδεις καταστάσεις, ότι θα χαμογελάσετε, θα αγαπήσετε, θα ερωτευθείτε.

Δείτε τα όλα από εκείνη την οπτική γωνία που δεν τολμήσατε, δείτε τα όλα από την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Εξάλλου η ίδια η ζωή είναι ένα παιχνίδι κι όσο δυσάρεστο μπορεί μερικές φορές να φαίνεται, δεν παύει να είναι το συναρπαστικότερο!!!

Καλή άνοιξη!!!!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved