Εποχές και ζώδια

Γράφει η Τίνα Ζαχαριάδου
Παπασταύρου Λίντα
Εποχές και ζώδια

Ένα από τα πρώτα αστρολογικά μου μαθήματα ήταν τα ζώδια και η άμεση σχέση τους, τόσο με την εποχολογία όσο και με τον ίδιο τον άνθρωπο. Ξεκινώντας από τον παρορμητικό Κριό και την εαρινή ισημερία στις 21/3, σκεφτείτε πως έχουμε ένα μωράκι το οποίο γεννιέται, παίρνει την πρώτη του πνοή, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, την Άνοιξη. Το μωράκι αυτό στην συνέχεια πρέπει να το θρέψουμε, να του δώσουμε ασφάλεια και σταθερότητα, κάτι που δίνεται με το ζώδιο του Ταύρου που είναι και το ζώδιο που σταθεροποιεί την Άνοιξη, τα πάντα έχουν πρασινίσει. Στην πορεία το μωράκι μας αρχίζει να αντιλαμβάνεται, να κινείται περισσότερο και γενικά να μεταβάλλεται όπως η εποχή, το θερμόμετρο σταδιακά να ανεβαίνει με το ζώδιο του μεταβλητού Δίδυμου.

Με το ζώδιο του παρορμητικού Καρκίνου αφήνουμε την Άνοιξη για να μπούμε στο καλοκαίρι, τα πρώτα θερινά μπάνια έχουν αρχίσει, ενώ το μωράκι μας για τα πρώτα χρόνια της ζωής του και μέσα από την όποια αντίληψη έχει αποκτήσει, αποζητά την τρυφερότητα, τα χάδια και την στοργή της μανούλας και της οικογενείας του, αφού εκείνη την περίοδο αρχίζει να χτίζει την προσωπικότητά του. Με την είσοδο του Ήλιου στον Λέοντα σταθεροποιείται το καλοκαίρι, το θερμόμετρο αγγίζει τα ύψη, ενώ το παιδί μας μαθαίνει να εκδηλώνει το Εγώ του μέσα από το παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την μάθηση, την δημιουργία αλλά και …τον έρωτα. Με το ζώδιο της Παρθένου αρχίζει να μεταβάλλεται η εποχή, τα μελτέμια κάνουν την εμφάνιση τους και για το παιδί μας που πλέον έχει ενηλικιωθεί, φτάνει η στιγμή που πρέπει να μάθει να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα από την εργασία.

Φτάνοντας ο Ήλιος στο ζώδιο του παρορμητικού Ζυγού η φύση αρχίζει να γκριζάρει, το Φθινόπωρο έχει φτάσει, το ίδιο και τα πρωτοβρόχια ενώ για το ενήλικο παιδί μας, φτάνει η εποχή που πρέπει να μάθει να ζει και να συνεργάζεται με τους άλλους. Τι ποιο φυσικό από το να παντρευτεί αφού μέσα από τον γάμο θα μάθει να μοιράζεται τον εαυτό του. Ο γάμος του σταθεροποιείται με τον Σκορπιό μέσα από την απόλυτη ταύτιση ψυχής και σάρκας ενώ έχουμε φτάσει στην εποχή που το Φθινόπωρο έχει πλέον σταθεροποιηθεί. Με το ζώδιο του Τοξότη αρχίζει το κρύο να κάνει αισθητά την παρουσία του ενώ ένα βήμα πριν από την περίοδο του γήρατος, το αλλοτινό μωράκι μας, περνώντας μέσα από όλα αυτά τα στάδια διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, φιλοσοφώντας την ζωή.

Φτάνοντας στον Χειμώνα και στον Αιγόκερω το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από ψυχρό ενώ παρόμοια ψυχρότητα μπορεί να δείξει στα αρχικά στάδια το γήρατος το παιδί μας, προκειμένου να αποκομίσει τους καρπούς των κόπων του μέσα από την κοινωνική και επαγγελματική του καταξίωση. Στην πορεία, οι στόχοι του σταθεροποιούνται ενώ παράλληλα σχετίζονται με τα κοινά μιας και μετά την προσωπική του καταξίωση, οι σκοποί του έχουν άμεση σχέση με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο δε Χειμώνας έχει για τα καλά σταθεροποιηθεί με το ζώδιο του Υδροχόου, φορώντας τα άσπρα του ρούχα. Με το ζώδιο των Ιχθύων ολοκληρώνονται οι εποχές, η φύση για ακόμη μια φορά αρχίζει να μεταβάλλεται για να υποδεχτεί την Άνοιξη και έναν νέο κύκλο εποχών. Για το μωρό μας, ενήλικα, μεσήλικα και πλέον γηραιό άνθρωπο, ολοκληρώνεται ο κύκλος της ζωής, ενώ βρισκόμενος μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας, παραπαίει σε δυο κόσμους…

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση πως μιλάμε συμβολικά και ένα δεύτερο, πως βρισκόμαστε στο Βόρειο ημισφαίριο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved