Fast food astrology

γράφει η Βασιλική Κόντη
Παπασταύρου Λίντα
Fast food astrology

Δεν υπάρχει χειρότερο για κάποιον που του αρέσει να μελετά Αστρολογία, είτε είναι επαγγελματίας, είτε όχι, από το να κάθεται μεταξύ άλλων σε όποια κοινωνική εκδήλωση και να αρχίζουν οι ερωτήσεις τύπου: «Αχ πείτε μου, γιατί τα Ταυράκια ταλαιπωρούμαστε τόσο; Αφού λένε ότι είναι η χρονιά μας...» ή ακόμα χειρότερα (γιατί έτσι στα γενικά, κάτι μπορείς να πεις...) «Ο φίλος μου είναι Κριός ( περαστικά σας) κι εγώ Ιχθύς (και μη χειρότερα) ταιριάζουμε; Λέμε να επισημοποιήσουμε φέτος...» (Παναγία μου!)

Και να κοιτάς με χαμόγελο μεν, αλλά μέσα σου να βράζεις δε, γιατί πρέπει να εξηγήσεις ακόμα μια φορά ότι πρώτον δεν κοιτάς κρυστάλλινη σφαίρα, ώστε να δώσεις ατάκα κι επιτόπου σοβαρή γνώμη και άποψη για όλους τους Ταύρους του πλανήτη -ενδεχομένως και του γαλαξία και δεύτερον είσαι εκεί για να μιλήσεις για κάτι άλλο εκτός από αυτό που κάνεις όλη μέρα-συχνά και νύχτα.

Και προπάντων για να μπορέσεις να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάνε πρέπει μεταξύ τυρού και αχλαδιού να ‘χεις πρόχειρο και έναν υπολογιστή, αφιερώνοντας όσα λεπτά ή ώρες χρειαστούν για την ικανοποίηση των συνδαιτυμόνων.

Την τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό (δηλαδή χθες) σε γνωστότατο ταχυφαγείο και εν μέσω εκατοντάδων αλαλαζόντων μικρών παιδιών, ήταν με μια κυρία που ανησυχούσε αν θα κάνει 2ο παιδί στη ζωή της. Από απελπισία έσκυψα το κεφάλι κι έφυγα τρέχοντας, μην προλάβει να με ρωτήσει κι αν θα παντρευτεί πάλι (γνώριζα ότι ήταν διαζευγμένη), που με τη σειρά του θα σήμαινε τουλάχιστον μια ώρα αστρολογικής ...δουλείας και καρατόμησης του ελεύθερου χρόνου μου. Εκείνη βέβαια όχι μόνον δεν θα είχε ιδέα για το δράμα αλλά θα απαιτούσε κιόλας μια εμπεριστατωμένη απάντηση, λόγω φυσικά της κοινωνικής μας γνωριμίας (τα παιδιά μας είναι συμμαθητές).

Γι’ αυτό παιδιά θυμηθείτε: Όταν βλέπετε γιατρό, μην του αρχίζετε το τροπάριο «έχω έναν πόνο εδώ κι έναν εκεί», ειδικά αν είναι χειρουργός... Που ξέρετε, ομοιοπαθής ων, μπορεί να ‘χει πρόχειρο το νυστέρι...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved