Η σύνδεση της Πρωτομαγιάς με τους πλανήτες – Καλή Πρωτομαγιά!

Το όνομά της που προέρχεται από τον μήνα Μάιο «Mayo», που στην αρχαιότητα του έδιναν μεταφυσικές ιδιότητες.

Η σύνδεση της Πρωτομαγιάς με τους πλανήτες – Καλή Πρωτομαγιά!

Είναι ίσως η πιο πολύκροτη αργία, εφόσον τον παγανιστικό της χαρακτήρα έχει επισκιάσει ο εορτασμός του εργατικού κινήματος, με κόκκινες φορεσιές και σημαίες, που λικνίζονται σαν παπαρούνες στον άνεμο.

Το όνομά της που προέρχεται από τον μήνα Μάιο «Mayo», που στην αρχαιότητα του έδιναν μεταφυσικές ιδιότητες.

Η πρωτομαγιά είναι Ταύρος και ως εκ τούτου προτρέπει για απόδραση στην ύπαιθρο συνοδεία φαγητού και κρασιού.

Η Σελήνη αποτελεί τον συμβολικό της ρόλο, που είναι το μάζεμα λουλουδιών και το πλέξιμο του μαγιάτικου στεφανιού που κρεμάμε στις πόρτες μας για προστασία του σπιτιού.

Ο Ερμής αναλαμβάνει να μας θυμίσει τους στίχους του Σαββόπουλου «Μέσα απ' τη ζέστα του σφαγείου και με στεφάνια δροσερά, θ' ανταμωθούμε μια τρελή πρωτομαγιά» και να μας φέρει στο νου την παγανιστική σημασία του παρελθόντος.

Η Αφροδίτη παίρνει το ρόλο της ψυχαγωγικής ομορφιάς, παρακινώντας μας σε τραγούδια, γλέντι, χορό και φιλήδονες αισθήσεις, προσφέροντας μαργαρίτες με μετρημένα τα φύλλα στο ρήμα «μ' αγαπά».

Ο Άρης πυροδοτεί τη δράση, υπενθυμίζοντας πως είναι ημέρα πάλης και αγώνων, ενώ ο Δίας την ευλογεί σαν μια μαγική γιορτή, στην οποία η φύση βρίσκεται στο απόγειο της ανθοφορίας και της γονιμότητας.

Ο Κρόνος διατηρεί σε όλον τον κόσμο την εθιμοτυπική χροιά της διατηρώντας τις παραδόσεις, ενώ ο Ουρανός σηματοδοτεί την αντίδραση, την επανάσταση και το σοσιαλιστικό της ιδεώδες.

Ο Ποσειδώνας συμβολίζει την ουτοπία μιας ρομαντικής έξαρσης, φέρνοντας στο νου την εποχή των παιδιών των λουλουδιών, ενώ ο Πλούτωνας αναγεννά θαμμένες επιθυμίες, μέσα από τις μυρωδιές της ολάνθιστης φύσης.

Καλή πρωτομαγιά και μην παραλείψετε να φέρετε γούρι στη ζωή και στα ερωτικά σας, φτιάχνοντας ή ακουμπώντας ένα μαγιόξυλο!

Μαγιόξυλο: Πράσινο κλαδί, που μόλις έχει πετάξει φύλλα. Το τυλίγουμε με χρωματιστές κορδέλες και πάνω του κρεμάμε λουλούδια, καρπούς και μικρά φλασκιά με γλυκό κρασί, λάδι και μέλι. Συμβολίζει τη γονιμότητα και την καρποφορία, την ευημερία, την υγεία και την ευτυχία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved