Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 19° 25' 49" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 20° 29' 09" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 12° 24' 43" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 00° 27' 12" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 25° 05' 11" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 22' 59" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 22° 05' 35" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 51' 24" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 56' 12" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 49' 19" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 17° 46' 25" ΤΑΥΡΟΣ R

Οι ελλείψεις στην αστρολογική πρόβλεψη

γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Οι ελλείψεις στην αστρολογική πρόβλεψη


Η περίφημη φράση του Βολταίρου πως όλα είναι σχετικά, γίνεται έμβλημα αυτής της αναφοράς, προσπαθώντας να επισημάνω τη σημασία μιας γενικής καθημερινής πρόβλεψης και την προσπάθεια πρόβλεψης και ερμηνείας, ενός αστρολογικού χάρτη.

Επειδή το αναμάσημα είναι κάτι που δυσκολεύει τη διαδικασία χώνεψης του νου μας, θα προσπαθήσω να κάνω την ανάγνωση, εύπεπτη συνταγή αφομοίωσης.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για την εγκυρότητα των καθημερινών προβλέψεων, ακόμα και για τις αναφορές στους πλανήτες που αλλάζουν ζώδιο και επηρεάζουν, όπως αυτό το διάστημα ο Δίας από το ζώδιο του Κριού, ή ο Κρόνος από το ζώδιο του Ζυγού.

Αναρωτιούνται πώς επηρεάζουν, ακούνε πως κάποιοι είναι ευνοημένοι, ενώ άλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους άτυχους.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει δεδομένη εύνοια για εκείνους που έχουν τον Δία στο ζώδιό τους, ούτε δεδομένη ατυχία για όσους έχουν τον Κρόνο.

Η αλήθεια είναι επίσης πως οι γενικότητες στέκονται και έχουν αξία, μόνο σαν γενικότητες, όσο δηλαδή τους επιτρέπει το δυναμικό τους.

Μία όψη από μόνη της δεν μπορεί να συνθέσει αποτέλεσμα, ούτε ακόμα και ένα πέρασμα από έναν οίκο. Μπορεί να δώσει ενδείξεις και κατευθύνσεις, όχι όμως να γίνει και η κινητήριος δύναμη, ούτε ο σταθερός φωτεινός σηματοδότης, παρά μόνο εκείνος που αναβοσβήνει.

Επίσης αν ένα ζώδιο θεωρείται πιστό όπως ο Ταύρος, μπορεί να αποδειχθεί το πιο άπιστο, αν ο κάτοχος του ζωδίου, διαθέτει μία Αφροδίτη ή έναν Άρη στους Διδύμους και όψεις φευγάτες.

Αυτό σημαίνει πως η απόπειρα να περιγράψουμε τα ζώδια σαν Πηνελόπες, ή σαν Μεσαλίνες, μοιάζει σαν να προσπαθούμε να διακρίνουμε μια φιγούρα, από ένα θολό ματάκι μιας εξώπορτας.

Η σαφής ερώτηση που θα ειπωθεί από τον ενδιαφερόμενο προς τον μελετητή της αστρολογίας, προσδοκεί μια σαφή απάντηση, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει κανείς, πόσο δύσκολο είναι αυτό, σε σχέση με εκείνα που δυνάμεθα να γνωρίζουμε για την αστρολογία, χωρίς αυτό να ορίζει τον καλό ή τον κακό αστρολόγο.

Η αστρολογία είναι ένας ανεξερεύνητος κόσμος που όσα έχουν εξερευνηθεί, υπόκεινται στην ικανότητα, στη διαίσθηση και στην εμπειρία του ασχολούμενου.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η πρόβλεψη είναι σαφέστατη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό δεν αναιρεί την ελλιπή γνώση μας ως προς το μέγεθος της αστρολογίας.

Οι καθημερινές προβλέψεις λοιπόν, έχουν υπόσταση και βάση, εφόσον για παράδειγμα η Σελήνη που μας επηρεάζει άμεσα, κινείται κάθε μέρα σχηματίζοντας όψεις και επιρροές, αλλά εκείνος που αναρωτιέται αστρολογικά, δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε αυτές.

Μια πρόβλεψη όπως και αν γίνεται, πρέπει να είναι προϊόν σύνθεσης και όχι μεμονωμένα κλισαρίσματα, συνταιριασμένα παρεούλα, σε σελίδες περιοδικών και βιβλίων.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved