Η αστρολογία είναι βιωματική

Γράφει η Ρένα Κολιοπάνου
Παπασταύρου Λίντα
Η αστρολογία είναι βιωματική
Ο Άρης είχε πλευρίσει τον Ήλιο μου εδώ και μέρες, πράττοντας στο ακέραιο το καθήκον του... Καθώς ο τροχός πλησίαζε κοντά στο δόντι μου, έριξα μια ερευνητική ματιά στον οδοντίατρο. Χμ, δεν ξέρω πόση εμπιστοσύνη πρέπει να του έχω σκέφτηκα ,ακόμη κι αν θεωρείται ένας από τους καλυτέρους. Μόλις με άφησε, προσπέρασα ασθμαίνουσα τον Άρη και βρήκα την ευκαιρία να τον ρωτήσω, σε μια ελαφρώς άναρθρη γλώσσα:

(μετάφραση) -Αλήθεια γιατρέ μου τι ζώδιο είστε?

Με κοίταξε για λίγο περίεργα και μου απάντησε γελώντας: Αρχές Διδύμων. Ουφ..! ανακουφίστηκα προς στιγμήν, ο Ήλιος του ακουμπά ακμή 6 και 7 οίκου μου σκέφτηκα, οπότε η θα πέφτει μέσα στον οίκο της υγείας μου (6ο οίκο) η στην αρχή του 7ο οίκου που είναι καλός για συνεργασία γιατρού ασθενή.

Για αρχή, καλή μου φάνηκε, αλλά δεν ντράπηκα να προχωρήσω και στο παρασύνθημα.

-Και πότε ακριβώς γεννηθήκατε;

Με κοίταξε σαν να ήμουν η τρελή του χωριού (μήπως;...) αλλά μου απάντησε ευγενικά.


Ωραία ,σκέφτηκα, αφού τελειώσουμε θα πάω να τσεκάρω τα στοιχεία του. Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή μου και έφτιαξα τον αστρολογικό χάρτη του ένα χαμόγελο θριάμβου χαράχτηκε στα χείλη μου : Bingo! αναφώνησα. Η Αφροδίτη του ακριβώς πάνω στον Δία μου, η Σελήνη του τρίγωνο με τον Ήλιο μου και πάνω στο μεσουράνημα μου μαζί με πληθώρα άλλων θετικών όψεων.

Να μου πεις δεν το ήξερα; Χρόνια ολόκληρα, αφού πρώτα πέρασα το αρχικό στάδιο, αν δηλαδή ο Ήλιος μου ταιριάζει με τον Ήλιο ή την Σελήνη κάποιου, μπήκα στη διαδικασία της διερεύνησης για τα περαιτέρω στοιχειά του χάρτη του. Κι από τότε, στοίβα οι φάκελοι... Από τον γλυκό μανάβη της γειτονιάς, τον ταχυδρόμο που με κυνηγάει για να μου δώσει -δήθεν- τα γράμματα έως και τον τραγουδιστή ή τον συγγραφέα που μου αρέσει να ακούω ή να διαβάζω, κανείς δεν ...γλίτωσε.

Και όλοι, πέρα από το χαμόγελο τους ή τα γνώριμα χαρακτηριστικά τους, που, όπως και η ψυχολογία υποστηρίζει αναγνωρίζουμε στους ανθρώπους που μας έλκουν, είχαν κάτι παραπάνω: Μια ευδιάκριτη αστρολογική συγγένεια. Έναν αστρολογικό χάρτη που κάποια από τα στοιχεία του ταίριαζαν με τα δικά μου και έδειχναν τα σημεία επαφής μας.

Η Αστρολογία προπάντων είναι βιωματική και όσα βιβλία και να έχεις διαβάσει η σεμινάρια να έχεις παρακολουθήσει, εάν δεν έχεις παρατηρήσει τις σχέσεις με τους ανθρώπους και πως αυτές ερμηνεύονται μέσα από το πρίσμα του αστρολογικού χάρτη, τότε κινδυνεύεις να μείνεις αιωνίως μετεξεταστέος, κολλημένος στο βού (ξέρετε... α, βου, γου...) του αστρολογικού αλφαβήτου.

Έτσι, έμαθα να πλησιάζω τους ανθρώπους με το νου, έτσι έμαθα να τους βάζω στην ζωή μου και με έναν επιπλέον τρόπο από αυτόν που υπαγόρευε η καρδιά μου. Σαν ...χάρτες. Και μετά να τους παρατηρώ να αναπτύσσονται, να εκδηλώνουν καλές ή άσχημες συμπεριφορές και να βλέπω που παρεμβαίνει η ελεύθερη βούληση και πως κινούν τα νήματα στις άπειρες εκδηλώσεις της ζωής τους. Μέσα από αυτό έμαθα όμως και πως αυτοί ενεργούν πάνω μου, ποιο κομμάτι της ζωής μου μπορούν να φωτίσουν ή να συγκρουστεί μαζί τους. Μέσα από αυτό άλλωστε κάνεις και την δική σου αυτοκριτική και εντοπίζεις τα λάθη σου και τα προτερήματα σου.

Πιστεύω ότι πρέπει να μάθουμε να μελετάμε τις σχέσεις μας και να μαθαίνουμε από αυτές. Κάθε βήμα προς την εσωτερική μας βελτίωση οδηγεί σταθερά σε μια επιτυχημένη σχέση. Μάθετε τον εαυτό σας και κερδίστε την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Για σκεφτείτε το, δεν είναι δύσκολο, είναι όμως απαραίτητο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε το ρητό πως «οι σχέσεις μας είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας». Και ευτυχώς η Αστρολογία έχει τα κατάλληλα μέσα για να συμβάλλει σε αυτό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved