Στον λαβύρινθο της αστρολογίας

Γράφει η Βασιλική Κόντη
Παπασταύρου Λίντα
Στον λαβύρινθο της αστρολογίας

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ως νεοφώτιστη ξεφύλλιζα μανιωδώς οτιδήποτε είχε σχέση με την αστρολογία.

Παλαιότερα, στην προ www εποχή, η βασική πηγή αστρολογικών αναγνωσμάτων ήταν οι εφημερίδες και τα περιοδικά, που ανεξάρτητα με την «σοβαρότητα» τους είχαν σχεδόν όλα την ειδική στήλη τους. Αναπολώντας εκείνες τις μέρες θυμήθηκα τις αντιδράσεις που είχα διαβάζοντας το ζώδιο μου.

Αν το περιοδικό ήταν παλιό, κοιτούσα να δω αν έπεσε έξω! Αν ήταν καινούργιο το διάβαζα δυο, τρεις φορές προσπαθώντας να το συνδέσω με τη ζωή μου, να δω αν πέφτει μέσα. Αν μου έλεγε κάτι καλό, το πίστευα! Αν μου έλεγε κάτι άσχημο, το έκλεινα και το ‘βγαζα από το μυαλό μου!

Αν δεν είχα ταίρι, κοιτούσα να δω αν θα αποκτήσω, αν είχα, διάβαζα και το δικό του! Ωραίες εποχές... Ανυποψίαστες!

Στην συνέχεια ξεκίνησα τη μελέτη και έπεσα με ενθουσιασμό στους χάρτες με σκοπό αρχικά την πρόβλεψη και την επαλήθευσή της. Σε όσο πιο αρχικά στάδια βρισκόμουν τόσο πιο εύκολα, μιλούσα. Θα γίνει αυτό, εκείνο, το άλλο κλπ κλπ.

Όσο προχωρούσαν τα χρόνια και η εμπειρία, αυτό που κατάφερα είναι να μαθαίνω μεν περισσότερα, να λέω δε λιγότερα. Με το χρόνο, κάθε αστρολόγος εξελίσσεται, εμβαθύνει, ανακαλύπτει κι άλλες μεθόδους, βάζει περισσότερες παραμέτρους μέσα στην έρευνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να μιλήσει και να αποφανθεί ξεκάθαρα πριν εξετάσει διεξοδικά όλα τα δεδομένα. Και συχνά χάνεται στην ...μετάφραση.

Θα κρατήσω λοιπόν τα λόγια του Frawly: Δείτε το όσο πιο απλά γίνεται!

Θα προσπαθήσω κι εγώ να το θυμάμαι και να το τηρήσω όσο μπορώ (γιατί ...ξεχνιέμαι).

Αρκούν τρία συστήματα να επιβεβαιώσεις ένα γεγονός… Δεν χρειάζεται να χαθείς μέσα στο άπειρο πεδίο γνώσεων της Αστρολογίας για να αποφασίσεις αν είναι καλή μέρα για να αγοράσεις κινητό! Τέλος!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved