Αστρολογία & Βούληση

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογία & Βούληση

Ακούω, διαβάζω και αφουγκράζομαι κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την ελεύθερη βούληση και θα επιθυμούσα να βάλω και εγώ την πινελιά μου σε αυτή την όμορφη συζήτηση. Θα ήθελα ευθύς εξ αρχής να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος (στο ζήτημα περί ελευθέρας βουλήσεως) μιας και εξ ορισμού το ζήτημα χωλαίνει στην απόδειξη αλλά και γιατί νομίζω πως ο κάθε διαδικτυακός αναγνώστης έχει νου και μπορεί να ξεχωρίσει τι του ταιριάζει και τι όχι.

Σκοπός μου δεν είναι να μπώ στα πολύ βαθιά νερά με έρευνες και αναλύσεις τις οποίες με χαρά θα τις κάνω κάποια άλλη στιγμή. Σκοπός μου να δώσω τροφή για σκέψη. Να δούμε και μια άλλη οπτική.

Πολλοί βλέπουν την Αστρολογία ως ένα εργαλείο αυτογνωσίας , και ασφαλώς έτσι είναι , όμως κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την αξία της πρόβλεψης. Ο άνθρωπος ως οντότητα είναι “καταδικασμένος” να ζει με βάση τους κοσμικούς ρυθμούς του Σύμπαντος μιας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Αυτό τίποτα δεν αφαιρεί από την μοναδικότητα του. Καθώς επίσης και τίποτα δεν αφαιρεί το ότι είναι δημιούργημα του Θεού.

Πολλοί ρωτούν πότε θα παντρευτώ; Με αγαπάει ο τάδε; Θα εκλεγεί τελικά το κόμμα στην εξουσία; Πως θα πάνε τα οικονομικά μου; Ερωτήσεις όπου κρύβουν την αγωνία του κόσμου να μάθει για το μέλλον του και ίσως και μια ενδόμυχη σιωπηλή παραδοχή πως ίσως κάποια πράγματα να είναι προδιαγεγραμμένα. Αυτό ασφαλώς μας βρίσκει αντίθετους μιας και πιστεύουμε πως έχουμε ελεύθερη βούληση.

Οι πλανήτες είναι οι ταπεινοί υπηρέτες του Σύμπαντος όπου δια μέσω των κινήσεων τους συμβάλουν με ένα λογικό τρόπο στην εκπλήρωση του Θείου Σχεδίου. Αυτό πιστεύω, ως ανθρώπινο ων βαθιά θρησκευόμενο μα όχι θρησκόληπτο. Διότι ο Θεός , για εσένα-για εμένα -για τον καθένα από εμάς, έχει κάποιο σχέδιο. Στην γέννηση Του Ιησού είχαμε, με βάσει τα λεγόμενα αστρονόμων , την πολλαπλή σύνοδο πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων. Είχαν μιλήσει κάποιοι για τον ερχομό ενός βασιλιά ενός άλλου πνευματικού κόσμου. Και έτσι έγινε. Οι επιστήμονες Θεολόγοι θεωρούν πως ο Ιησούς , ο Υιός του Θεού, είχε το αυτεξούσιο αλλά τελικά στην Γεσθημανή είπε “Ας γίνει Κύριε το θέλημα Σου” . Κατά την Σταύρωση Του είχαμε έκλειψη ορατή από την Ιερουσαλήμ οπού κρύφτηκε ο Ήλιος. Και όμως Αυτός αποδέχτηκε την μοίρα Του.

Παρακολουθώ τα Χρηματιστηριακά όπου γράφει ο συνεργάτης του Astrology.gr ο Κος Μπαρδόπουλος όπου με εκπληκτική επιτυχία προβλέπει πράγματα για το Χρηματιστήριο και που είναι αδύνατον να κινεί τα νήματα και τις εξελίξεις. Εκεί, που μετέχει η Ανθρώπινη μοίρα και που η Ελεύθερη Βούληση;

Θα ήταν τουλάχιστον μωροπιστία να πιστεύαμε πως οι πλανήτες “προκαλούν” τα γεγονότα. Μάλλον τα υποδεικνύουν σαν τα “ψαρόνια” να πετούν χαμηλά κατά σμήνη ξέρουν οι αγρότες πως έρχεται καταιγίδα.

«Όσο περισσότερο σκέφτομαι, τόσο περισσότερο δυο πράγματα γεμίζουν την
ψυχή μου με μεγάλο θαυμασμό και ολοένα μεγαλύτερη ευλάβεια: ο
έναστρος ουρανός από πάνω μου και ο ηθικός νόμος μέσα μου
»



E. Kant

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved