Δευτέρα 29 Μαίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 07° 37' 19" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 25° 13' 42" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 12° 58' 05" ΤΑΥΡΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 22° 49' 28" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 04° 55' 35" ΛΕΩΝ
ΔΙΑΣ - 02° 47' 45" ΤΑΥΡΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 53' 55" ΙΧΘΥΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 02' 49" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 27° 24' 01" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 00° 11' 33" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 03° 33' 44" ΤΑΥΡΟΣ

Εσείς, εγώ και η Αστρο-χαρτο-γραφία

Γράφει ο Urania lab
Εσείς, εγώ και η Αστρο-χαρτο-γραφία

Πολλές φορές με ερωτούν, τι μου πρόσφερε η Αστρολογία. Μία απάντηση τους δίνω εδώ και 10 χρόνια. Μου έδωσε την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μια επανάσταση, να είμαι πιονιέρος της και πιστός της μέχρι σήμερα. Είμαι από αυτούς που έζησαν την επανάσταση της πληροφορικής και του διαδικτύου στο… κορμί τους. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η προσωπική μου περιπέτεια με τον κλάδο της Αστρο-χαρτο-γραφίας άρχισε το 1977, όταν ο αμερικάνος αστρολόγος Jim Lewis τιμήθηκε  από την διεθνή αστρολογική κοινότητα με το βραβείο Mark Edward Jones για την έρευνα του γύρω από την έκφραση των πλανητών σε όλο των πλανήτη, μέσω του ατομικού ωροσκοπίου.

Έψαξα, έμαθα για την Αστρο-χαρτο-γραφία, που έλυνε προβλήματα στο χώρο της Κοσμικής Αστρολογίας καθώς επίσης και αινίγματα της Ιατρικής Αστρολογίας. Όταν κατάλαβα την φιλοσοφία της, βρήκα κάποιους αλγορίθμους για τον υπολογισμό των θέσεων των πλανητών στους γωνιακούς οίκους σε όλη την γη. Ο πρώτος χάρτης Αστρο-χαρτο-γραφίας, φυσικά χειροποίητος, μου πήρε τρεις ημέρες για να τον σχεδιάσω. Ήμουν υπερήφανος που ήξερα, επιτέλους, την έκφραση των πλανητών του ατομικού ωροσκοπίου μου  σε όλη την υφήλιο. Έτσι ανακάλυψα, γιατί είχα εμμονές με διάφορες χώρες, ενώ άλλες μου προξενούσαν αποστροφή.

Τα χρόνια πέρασαν και το 1981 παρουσιάστηκε στην αγορά ο πρώτος προσιτός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο διάσημος Spectrum. Ήμουν από τους πρώτους που τον αγόρασαν τότε, με απώτερο σκοπό να φτιάξω μια μηχανογραφημένη έκδοση της Αστρο-χαρτο-γραφίας. Είχα πολλούς πολλούς φίλους που ήξεραν προγραμματισμό και πίστευα, ότι θα με βοηθούσαν να φτιάξω ένα αστρολογικό πρόγραμμα. Αλλά δυστυχώς αυτοί ήξεραν προγραμματισμό αλλά όχι αστρολογία. Δεν υπήρχε μια κοινή γλώσσα συνεννόησης, έτσι το φιλόδοξο σχέδιο ναυάγησε. Αποφάσισα να μάθω την γλώσσα προγραμματισμού BASIC με σκοπό να το φτιάξω μόνο μου το πρόγραμμα. Μετά  από ένα χρόνο μελέτης και πρακτικής, άρχισα να δομώ το αστρολογικό πρόγραμμα. Βέβαια η ακρίβεια των υπολογισμών για τους αργούς πλανήτες ήταν μια μοίρα, γιατί οι αλγόριθμοι  δεν ήσαν τόσο ακριβείς, αλλά παρ’ όλα συνέχισα την προσπάθεια. Με την πρώτη επιστροφή του Κρόνου μου, το πρόγραμμα ήταν έτοιμο.

Το πρώτο ωροσκόπιο που έκανα ήταν το παππού μου, για να λύσω το μυστήριο της μετανάστευσης του στην Αμερική, μέσω Νάπολης. Οι πλανήτες Ερμής και Κρόνος μου έδωσαν την λύση στο μυστήριο.

Ο σχεδιασμός κάθε χάρτη, χειροποίητος βέβαια, μου έπαιρνε πλέον μόνο μία ώρα. Οι προγραμματιστικές μου ικανότητες με βοήθησαν να φτιάξω ένα άλλο αστρολογικό πρόγραμμα με σκοπό να υπολογίζω τις αστροδίνες, μια μαθηματική απεικόνιση της δύναμης πλανητών, οίκων και όψεων, μια χρονοβόρα εργασία, που με το χέρι κάποιος ήθελε τουλάχιστον 12 ώρες υπολογισμών!

Το 1986 αγοράζω τον πρώτο μου PC. Τα αστρολογικά προγράμματα που είχα φτιάξει, ήταν δύσκολα να περάσουν στους καινούργιους υπολογιστές, γιατί ήθελαν πολλές μετατροπές. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω πλέον έτοιμα αστρολογικά προγράμματα, που είχαν και μεγαλύτερη ακρίβεια στους υπολογισμούς. Βέβαια άρχισα να μαθαίνω την γλώσσα προγραμματισμού Pascal και την Clipper. Αυτές οι δύο γλώσσες, μου έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξω βάσεις αστρολογικών δεδομένων, χρήσιμες για τις έρευνες στους κλάδους της Ιατρικής και Χρηματιστηριακής Αστρολογίας. Το πρόγραμμα που έφτιαξα  ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10 με βοήθησε στην έρευνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συνυπογραφή μου στην έκδοση του βιβλίου «Χρηματιστηριακή Αστρολογία». Πλέον στην δουλειά μου είχα πλήρη μηχανοργάνωση, η οποία είχε αναπτυχθεί από εμένα.

Νέα πρόκληση παρουσιάστηκε το 1989, όταν κυκλοφόρησε το Atari Portofolio, ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη 4 ιντσών και μνήμη 128ΚΒ. Έκανα ένα αστρολογικό πρόγραμμα  για τις θέσεις των πλανητών του 20ου αιώνα , έτσι είχα την ευκαιρία να κάνω ωροσκόπια ακόμη και στην παραλία!

Από το 1990 κυκλοφόρησαν πλήρη προγράμματα Αστρο-χαρτο-γραφίας, τα οποία και χρησιμοποιώ. Ο προγραμματισμός όμως μου έμεινε. Άρχισα

Να μαθαίνω την γλώσσα της τεχνικής νοημοσύνης, Prolog, με σκοπό να φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα έκανε ερμηνεία  Ιατρικού ωροσκοπίου. Βέβαια οι πηγές ελάχιστες και οι άνθρωποι που ήξεραν αυτή την γλώσσα μετρημένοι στα δάκτυλα. Μέσω των BBS, τον πρόγονο του διαδικτύου, μπόρεσα να βρω κάποιες πληροφορίες που με βοήθησαν. Το πρόγραμμα πήρε σχεδόν 3 χρόνια ανάπτυξης, αλλά δεν είχα τα αποτελέσματα που ήθελα. Όμως η χαρά της δημιουργίας ήταν μεγάλη.

Παράλληλα το διαδίκτυο άρχισε να γίνεται προσιτό στους Έλληνες, γύρω το 1993. Άρχισα να μαθαίνω την γλώσσα προγραμματισμού του Internet. Μετά από πολλές προσπάθειες απέκτησα την πρώτη μου αστρολογική ιστοσελίδα το 1995. Από τότε είμαι ενεργός στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα μου  έδωσε την ευκαιρία να έλθω, επιτέλους, σε επαφή με την διεθνή αστρολογική κοινότητα και να έχω ανταλλαγές απόψεων σε διάφορα αστρολογικά θέματα, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

Πιστεύω μέσα από την ενότητα Αστρο-χαρτο-γραφία να σας δώσω μια δυνατή γεύση για τις δυνατότητες αυτού του σχετικά νέου κλάδου της Αστρολογίας.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved