Είμαστε δυο – είμαστε τρεις, ο Ποσειδώνας μπήκε στους Ιχθύς

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
Παπασταύρου Λίντα
Είμαστε δυο –  είμαστε τρεις, ο Ποσειδώνας μπήκε στους Ιχθύς


Είπα να περάσω να πω και εγώ μια editorial καλημέρα.

Το editorial λοιπόν είναι για την αρθρογραφία ένα επιστέγασμα, μια αναγνώριση ας πούμε. Συνήθως, βλέποντας κείμενά μου αντιλαμβάνομαι πως, μάλλον σκέπτεστε σε μια παραλλαγή ενός ρητού που στην τελική του μορφή λέει: « Ενός γραπτού του Γερμανού μύρια κακά έρχονται».

Στην πραγματικότητα ξεχνάμε ένα πράγμα: «Πως η αστρολογική ερμηνεία (κατ’ αρχήν) και η αλήθεια (εν συνεχεία) εκπορεύονται δια μέσου της προσωπικότητας του αστρολόγου».

Έτσι για μια όψη που θα ερμηνευτεί από τον τάδε έτσι, και ο άλλος θα σου πει «έλα μωρέ σιγά τα ωά», ίσως και να έχει δίκιο.


Όμως έχουμε και καλά.

Σήμερα, πιο χαλαρός, βγάζοντας από πάνω την ευθύνη των λεγομένων για πολιτικά και οικονομικά θέματα, έχω να σας αναγγείλω χαρμόσυνα μαντάτα.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς. Μπορεί να μην σας φαίνεται και πολύ εύηχο αυτό αλλά σας λέγω πως ο Ποσειδώνας είναι παρερμηνευμένος. Από την μυθολογία ήταν ο μεγάλος looser αφού σε κάθε κόντρα και μόνος να έτρεχε θα κατέληγε τρίτος.

Ο Δίας κι ο Πλούτωνας κάνουν το 1-2 πάντα. Έτσι τα προβλήματα ξεκινούν με το ότι ο Δίας ήταν ο καλός, ο ευεργέτης ενώ ο Ποσειδώνας ήταν το αποπαίδι. Και δυστυχώς η Ιστορία γράφεται από τους νικητές.


Αν κάποιοι από εσάς προσευχηθήκατε και ζητήσατε να υπάρχει μια ελπίδα, μια χαραμάδα με φως στην άκρη του τούνελ τότε ευτυχείτε γιατί η μέρα που αναζητούσατε έφτασε.

Αν ο Ουρανός από τον Κριό προβάλει την μαχητικότητα για να υπερέχει, ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω την δύναμη του για να εξουσιάζει τότε ο Ποσειδώνας δίνει μέσα από τους Ιχθύς το Φως και την Ελπίδα.

Ο άνθρωπος θα επιστρέψει τόσο στις ρίζες του όσο και στις αξίες που είχε προτού βγάλει τα τσουράπια από τα πόδια του και φορέσει Prada και αντικαταστήσει το λεωφορείο (στάση Λυσσιατρείο, θα κατέβει κανείς;) με το Cayenne.


Έτσι ο κόσμος θα αποκτήσει όραμα, τα παιδιά θα μάθουν να μελετούν και όχι να τα αφήνουν για το «υποχρεωτικό» φροντιστήριο, οι πολυκατοικίες θα ξαναγινούν γειτονιές όπου ο ένας θα νοιάζεται για τον άλλο.

Οι παπάδες θα ξαναθυμηθούν τον σκοπό του λειτουργήματος τους, τα παιδιά θα σέβονται και αν το θελήσει και ο Θεός αυτά τα μαλθακά και «ανάξια» παιδιά θα είναι τελικά εκείνα που θα μας προσφέρουν ένα ποτήρι.


Επιπλέον, ο Ποσειδώνας θα ανασύρει αρχετυπικές αξίες, μνήμες και ιδανικά. Θα ξυπνήσει τον Εθνισμό (όχι τον εθνικισμό) που θα μας κάνει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στο όνειρο χωρίς να στερήσουμε από άλλους την ελπίδα για ζωή και επιβίωση. Απλά γιατί ο Ποσειδώνας μέσα από τους Ιχθύς θα ανασύρει όλα τα καλά μας στοιχεία.

Γιατί, ο Έλληνας έχει ΦΙΛΟΤΙΜΟ…

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved