Όταν η δράση δεν πριμοδοτείται από την αντίδραση

γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη

Παπασταύρου Λίντα
Όταν η δράση δεν πριμοδοτείται από την αντίδραση

Το σημαντικό αστρολογικό γεγονός του μήνα, είναι η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, που άρχισε από εχθές 24/1 και θα σταματήσει στις 13/4/2012.

Το γεγονός αυτό έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, εφόσον η Παρθένος σχετίζεται με εργασιακά θέματα και θέματα υγείας.

Οι μέρες και οι μήνες που ακολουθούν πλήττουν τον τομέα της υγείας και της εργασίας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, που οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμα και τις γάζες της κατάκλισης, επειδή τις υπερβαίνουν.

Όσο για το εργασιακό, όλοι βλέπουμε καθημερινά τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τις απανωτές αλλαγές στα εργασιακά καθεστώτα.

Ας πούμε λοιπόν πως όλο αυτό, εμπεριέχεται στο γενικότερο δυσμενές πλανητικό κλίμα για την Ελλάδα, αποτελώντας και μέρος της ενεργοποίησης συγκεκριμένων θέσεων και όψεων.

Σε προσωπικό επίπεδο όμως, η ανάδρομη κίνηση του Άρη σημαίνει πως σταματά να εκπέμπει ισχυρά δράση και ενέργεια, αποδυναμώνοντας τη δραστηριότητα.

Σημαίνει πως οι επιθυμίες μας αποκτούν μια διαστρεβλωμένη εικόνα, σαν να κοιτάζουν σε έναν παραμορφωτικό καθρέφτη.

Οι πράξεις μας δεν έχουν συγχρονισμό και είναι ακατάλληλες ως προς τις επιδιώξεις μας.

Μοιάζουμε σαν ποδοσφαιριστές που παίρνουν τελικά τη μπάλα, αλλά μπερδεύονται, χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην σκοράρουν.

Επιπλέον, ο εκνευρισμός, η επιθετικότητα και η εσωτερική ένταση, την κλωτσάνε πρόχειρα και απερίσκεπτα.

Οι δραστηριότητές μας έχουν την τάση να πηγαίνουν πίσω, από την άποψη πως ναι μεν ξεκινάμε κάτι, αλλά δεν θα έρχεται εις πέρας στον φυσιολογικό χρόνο.

Καθυστερήσεις, λάθη, απροσεξίες, εμπόδια, είτε δικά μας είτε άλλων, θα μας διατηρούν σε ένα εξοντωτικό πήγαινε – έλα.

Τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις γίνονται ακραία, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Είτε βιώνουμε μια καταπίεση, με αναστολές φόβο και ατολμία, είτε ξεσπάμε την οργή μας φανερά και αμετανόητα, προκαλώντας και τους άλλους να ανταποδώσουν.

Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε με τον ανάδρομο Άρη, είναι πως η επιθυμία για δράση εξακολουθεί να υπάρχει, είναι όμως άμετρη, απρόβλεπτη και παλεύει με λάθος αντιδράσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved