Οι κοσμικές επιρροές κι εμείς

Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Παπασταύρου Λίντα
Οι κοσμικές επιρροές κι εμείς

Πιθανά οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ανθρώπους που λένε ότι δεν τους επηρεάζουν οι αστρολογικές όψεις και διελεύσεις. Κάποιοι από αυτούς δεν αναγνωρίζουν την αστρολογία και τη διακωμωδούν, ενώ όσοι την αναγνωρίζουν, αναρωτιούνται.

Οι πλανητικές επιρροές όμως, εξαρτώνται από κάποιους βασικούς παράγοντες που οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν είτε δέχονται την αστρολογία, είτε όχι.

Ο πρώτος παράγοντας έχει να κάνει με τις παράλληλες επιρροές των διελεύσεων σε ένα ωροσκόπιο.

Για παράδειγμα το πέρασμα της Αφροδίτης ή του Δία από τον 7ο οίκο (γάμος – συνεργασίες) ενός ωροσκοπίου ή η σύνοδος με τον κυβερνήτη του οίκου, μπορεί να μην φέρει την προσδοκώμενη χαρά, γιατί το ίδιο διάστημα κάποια άλλη (ισχυρή) όψη θα δημιουργεί μία αντίθετη επιρροή.

Το τι θα επικρατήσει εξαρτάται από έναν δεύτερο παράγοντα, ο οποίος καθορίζεται από την προσωπική συμπεριφορά και διαχείριση του καθενός, δημιουργώντας τις συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά οι εκάστοτε πλανητικές επιρροές.

Για παράδειγμα το πέρασμα του Δία από τον δεύτερο οίκο των οικονομικών απολαβών, δεν μπορεί να αποφέρει χρήματα αν ήδη χρωστάμε μεγάλα ποσά, παρά το ότι μπορεί να βοηθήσει στην διαδικασία εξόφλησης.

Ο τρίτος βασικός παράγοντας είναι η καρμική «ταυτότητα» του καθενός, που δυσχεραίνει ή διευκολύνει την εξέλιξη.

Πέρα από τον πρώτο παράγοντα με τις παράλληλες διελεύσεις, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο, που αφορά την εξέλιξή μας.

Αν λοιπόν μία θετική διέλευση δεν υποκλίθηκε στα πόδια μας και υπερίσχυσε η δύσκολη, (αρνητική διέλευση δεν υπάρχει, όλα γίνονται για το καλό μας), σημαίνει πως πρέπει να πάρουμε ένα ακόμα μάθημα, όπως ισχύει στο δεύτερο παράγοντα.

Το ίδιο ισχύει και για μία δύσκολη διέλευση, όπως αυτή του Κρόνου, που μπορεί να μην επιδράσει αρνητικά, αν η κατάσταση έχει εδραιωθεί σε γερά θεμέλια και όχι σε αυταπάτες ή σε εξαναγκασμούς.

Μπορεί ο αποδέκτης αυτής της πλανητικής θέσης ή επιρροής να αισθανθεί κάποια πίεση, ή βάρος ευθυνών, δεν σημαίνει όμως πως θα έρθει η διάλυση.

Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα από δύσκολες καταστάσεις, έχουν κατανοήσει τα κακώς κείμενα έχοντας απελευθερωθεί από δεσμά, στεγανά και αδιέξοδα και μάλιστα πιο γρήγορα και πιο εύκολα από κάποιους άλλους, που ο δρόμος της κατανόησης είναι μακρύς, ίσως και αδιάβατος.

Ο χαρακτήρας και η προσωπική μας ταυτότητα είναι αποτυπωμένα στο γενέθλιο χάρτη μας αλλά χωρίς την συμβουλή του προοδευτικού ωροσκοπίου και της ηλιακής μας επιστροφής, δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα στις εκάστοτε αναζητήσεις μας.

Σαφώς εκείνος που ο Άρης στο ωροσκόπιό του έχει δυνατή θέση και ισχυρή όψη, μπορεί να διαθέτει περισσότερο σθένος ειδικά σωματικό, όπως και εκείνος με δυνατή θέση του Ερμή και θετική όψη μπορεί να ελίσσεται ευκολότερα νοητικά, το ίδιο και εκείνος που ο Ήλιος του βάλλεται από τον Κρόνο θα αισθάνεται πάντα αδικημένος και άτυχος, όμως όλα καθορίζονται από ένα συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης και μία απόλυτη σύνθεση.

Η κατανόηση μας θωρακίζει απέναντι στη δεισιδαιμονία των εκάστοτε βαριών πλανητικών επιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εκλείψεων και της Πανσελήνου.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί πως η αστρολογία έχει κάποια αξιώματα και πως αν κάποια από αυτά δεν εφαρμόζονται επακριβώς στις ζωές μας, δεν ευθύνεται η ίδια, αλλά οι δικοί μας χειρισμοί ή άλλες παράμετροι που έχουν σχέση με τα βιώματα του καθενός και τις συνθήκες ζωής μας.

Το μεταφυσικό στοιχείο που την διέπει, την κάνει να φαίνεται αναξιόπιστη στα μάτια εκείνων που σκέφτονται ορθολογιστικά, ζητώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

Είναι αλήθεια όμως πως δεν αποδεικνύονται όλα με κλάσματα και παρονομαστές και πέρα από το ορατό και το προφανές, υπάρχει και το αόρατο.

Μπορεί κάποιον να μην τον ενδιαφέρει αυτό που δεν μπορεί να δει αλλά δεν σημαίνει πως στο σύμπαν υπάρχει μόνο ότι βλέπουμε!

Η αστρολογία λοιπόν είναι οδηγός και σύμβουλος για την πορεία στη ζωή, συμβάλλει στην κατανόηση του εαυτού μας και των πράξεών μας και γίνεται ένα από τα πολλά σκαλοπάτια, που οδηγούν στο κατώφλι της αυτογνωσίας.

Μας δίνει το όπλο, αλλά μας αφήνει να βάλουμε εμείς το χέρι στην σκανδάλη.

Μας προετοιμάζει για κάποια δρώμενα και μας αφήνει έπειτα να αφουγκραστούμε μόνοι μας γύρω από αυτά.

Εν κατακλείδι ας θυμόμαστε, πως η αστρολογία δεν χάνει την αξία της, επειδή δεν αποτυπώνεται 100% επάνω στις ζωές μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved