Τι μπορεί να προβλέψει τελικά η Αστρολογία;

γράφει ο Β. Παπαδολιάς
Παπασταύρου Λίντα
Τι μπορεί να προβλέψει τελικά η Αστρολογία;

Στο Μεσαίωνα οι Αστρολόγοι προέβλεπαν τις αλλαγές του καιρού. Κάτι σαν τα σημερινά μερομήνια. Μου φαντάζει πολύ ρομαντικό αλλά και πολύ ενδιαφέρον να προσπαθούσαμε να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο. Ίσως θα έπρεπε να ξαναγυρίσουμε σ’ εκείνη την εποχή και να λέμε:

«Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται ο Δίας μπαίνει στον Κριό. Ο καιρός αναμένεται να γιορτάσει την είσοδο του πλανήτη στο ζώδιο της φωτιάς με μια πρόωρη άνοιξη. Οι αλκυονίδες μέρες του Ιανουαρίου είναι ότι καλύτερο για να υποδεχθούν την είσοδο του Δία στο τολμηρό και θαρραλέο ζώδιο του Κριού.»

Τι μπορούμε τελικά να προβλέψουμε με την αστρολογία; Ποδοσφαιρικούς αγώνες; Αριθμούς Λόττο; Το πότε θα πρέπει να ζευγαρώσει το σκυλάκι μας; Ή τι ώρα να πάμε στο κέντρο το βράδυ;

Όσο και αν είναι γοητευτική η ιδέα μίας αστρολογίας που τα διέπει και τα διαπερνά όλα, η προσκόλληση ή η υπερβολική προσήλωση σε αυτήν οδηγεί σε εξάρτηση. Η αστρολογία θα πρέπει να μας βοηθά όταν η λογική δεν επαρκεί. Κι όχι να αντικαθιστά την καθημερινή κοινή λογική. Η αστρολογία είναι βοήθημα όχι άλλοθι, για να μη σκεφτόμαστε ή να μην έχουμε ατομικές ευθύνες.

Στη σελίδα που βρίσκεστε εμείς δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ναι, υπάρχουν και τα κοσμικά θέματα της αστρολογίας, αυτά που θα διαβάσει κανείς σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, αλλά αστρολογία δεν είναι μόνο αυτά. Αστρολογία είναι και η σκέψη, η εμβάθυνση στα φαινόμενα, προσωπικά και πολιτικά, η αναγνώριση παραγόντων στο χαρακτήρα και της σχέσεις επωνύμων που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά, η αστρολογική δημοσιογραφία.

Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να σας τα προσφέρουμε. Για να έχει όποιος από σας επισκέπτεται τη σελίδα μας μία σφαιρική άποψη για την Αστρολογία. Και γιατί αισθανόμαστε και ευθύνη απέναντι στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει.

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και από Δευτέρα με το Δία στον Κριό πλέον.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved