Επτάστερη Αστρολογία!

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Παπασταύρου Λίντα
Επτάστερη Αστρολογία!

Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ο αριθμός «επτά» ως αμήτωρ και παρθένος συνδέεται άμεσα με την γέννηση της Αθηνάς -της θεάς της Σοφίας- από το κεφάλι του Δία. Και τα πράγματα ήρθαν έτσι που αυτή η συμβολική βρήκε την τέλεια εφαρμογή της μέσα από μια καταπληκτική «συμπαντική συνωμοσία», που περιέβαλε ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά εκδοτικά δεδομένα εγχείρημα.

Μέχρι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μια επίσημη παρουσίαση-πρόταση βιβλίων αστρολογικού περιεχομένου ήταν ένα εκδοτικό ταμπού, που επιτέλους έσπασε.

Και με αυτήν την πρωτοβουλία, η Αστρολογία επισφραγίζει πλέον την θέση της ανάμεσα στις σύγχρονες τέχνες και επιστήμες, όχι σαν πτωχός συγγενής αλλά ως μια Σταχτοπούτα που μετέτρεψε την κολοκύθα της σε λαμπερή άμαξα.

Σε μια λιτή αλλά και μεστή σε πνευματική ουσία τελετή, που κόσμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος, γνωστοί αστρολόγοι και πολλοί φίλοι, παρουσιάστηκαν την περασμένη Δευτέρα επτά βιβλία με θέμα τους τις κοσμικές επιρροές, την Αστρολογία και την εσωτερική Σοφία.

Επτά βιβλία

Στον πολυχώρο «7»

Οδός Αργυροπούλου 7

Στις 28/11/2011. Άθροισμα 16, δηλαδή 1+6 =7!

Πρώτο και καλύτερο το βιβλίο της κ Γιαννακοπούλου «Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας», ένα must για τους μελετητές της αστρολογικής παράδοσης, που άλλαξε σχήμα, ώστε να διαβάζεται ...παντού!

Εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη η κ Γιαννακοπούλου, αφού αναφέρθηκε λιτά στο βιβλίο της παρέδωσε με σπουδή την σκυτάλη στους υπόλοιπους δημιουργούς.

Η κ Νία Θεοφανίδου παρουσίασε με την σειρά της το έργο «Ταρό για όλους», το οποίο συνοδεύεται από 78 πρωτότυπες κάρτες, ειδικά σχεδιασμένες και ένα ταμπλό ριξίματος. Τα Ταρό είναι ίσως η Εσωτερική τέχνη με την μεγαλύτερη συγγένεια προς την Αστρολογία, αφού η φιλοσοφία και η τεχνική τους «ακουμπάει» πάνω σε θεμελιώδη αστρολογικά αξιώματα.

Τα «Ερωτικά μαθήματα Αστρολογίας» της κ Κόντη είναι μια έκδοση που επιχειρεί να διαφωτίσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα αστρολογικά default του έρωτα, αφήνοντας πίσω τα απλοϊκά ζωδιακά κλισέ του τύπου «ο Κριός ταιριάζει με τον Λέοντα».

Η Βασιλική Κόντη μέσα από την πολυετή επαφή της με το κοινό έχει αποκτήσει μια τεράστια εμπειρία σε ερωτικά και σεξουαλικά θέματα και καταθέτει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις γνώσεις-προτάσεις της. Όσοι πιστοί «μαθητές» προσέλθετε!

Οι «Αστρολογικές αναμνήσεις στο boudoir» της κ Σαλωνίκη είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της Αστρολογίας, δοσμένο με την ιδιαίτερη πέννα της συγγραφέως και πασπαλισμένο με την glamorous λάμψη των celebrities.

Συγκινημένη η Κατερίνα μας, αναφέρθηκε στην αμεσότητα του βιβλίου της που μεταφέρει πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος στο σήμερα, προσωπικά όμως κράτησα το αθώο της σάστισμα απέναντι σε ένα κοινό που την χειροκρότησε θερμά.

Τα «Ανθολογήματα της Witte Lehre Technik» του γνωστού μας Karl Heinz Ottinger δίνουν με κατανοητό τρόπο την... high tec εκδοχή της σύγχρονης Αστρολογίας, μέσα από το πρίσμα της Uranian.

Φυσικά, ο Karl... δεν εμφανίστηκε συντηρώντας τον μύθο του, ωστόσο η «εξ απορρήτων» συνεργάτιδα του κ Κυριακή Χατζηκώστα ήταν απόλυτα διαφωτιστική αναφερόμενη στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις που είχαν προβλεφθεί σε ανύποπτο χρόνο, έτσι με μια ...εξίσωση!

Όσο για τα δικά μου βιβλία, το πρώτο που έχω να παρατηρήσω είναι πως η... σαμπάνια ήταν υπέροχη!

Την «Αστρολογία του 21ου αιώνα» θα την συνέστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους τους θιασώτες της Αστρολογίας -παλιούς και νέους- γιατί επεξεργάζεται τον παραδοσιακό αστρολογικό κορμό με μια πολύ φρέσκια -ενίοτε και ...αιρετική- οπτική και δίνει το έναυσμα για ερωτήματα που ενεργοποιούν την προσωπική μας «μηχανή αναζήτησης».

Το δε «Σταυροδρόμι της Αστρολογίας» που περιγράφει παραδειγματικά τους βασικούς άξονες της σύνθεσης τροπικού και αστρικού ζωδιακού, είναι σίγουρα για τους λίγο πιο «ψαγμένους» αστρολογικά αναγνώστες, αφού πέραν της σκανδαλώδους οπτικής του, περιέχει πολλούς «ακατανόητους κύκλους», δηλαδή ...ωροσκόπια!

Επτά νέα αστέρια έλαμψαν λοιπόν στον εκδοτικό ουρανό της Ερεχθηίδος με σκοπό να φωτίσουν τον νου αλλά και την καρδιά, αφού είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Επτά νέες πνοές που εμφυσούν στην ελληνική βιβλιογραφία τα «καινά δαιμόνια» της Αστρολογίας και των Ταρό, περιβάλλοντας τα συνάμα με κύρος και σοβαρότητα.

Εντός των προσεχών ημερών, θα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε και τα επτά βιβλία από το e-shop του astrology.

17_parousiasi_vivlion_astrologias
7128__28112011
12_parousiasi_vivlion_astrologias
20_parousiasi_vivlion_astrologias_DESPOINA_GIANNAKOPOULOU
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved