Αστρολόγοι σε δράση - Τα βίντεο του Συνεδρίου

γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολόγοι σε δράση - Τα βίντεο του Συνεδρίου

Θα ξεκινήσω με τον γλαφυρό χαρακτηρισμό μιας άλλης εποχής για τους αστρολόγους, που ανέφερε η σεβαστή δασκάλα μου Γιώτα Καλογερά μιλώντας στο Α΄ Συνέδριο Ελλήνων Αστρολόγων

Για όλους, είπε, ήμουν μια μάγο-καφετζού!

Έτσι αντιμετώπιζε και δυστυχώς το κάνει ακόμη μια μερίδα του κοινού τους αστρολόγους, ανεξάρτητα με το αν προστρέχει σε αυτούς με την πρώτη ευκαιρία.

Και από μια άποψη αυτό δείχνει φυσιολογικό, όταν η αστρολογική κοινότητα στην Ελλάδα δεν είναι οριοθετημένη από τους εκούσιους ή ακούσιους καταχραστές του ονόματος της Αστρολογίας.

Η αναβάθμιση της Αστρολογίας, τόσο στην ουσία της όσο και σε σχέση με την προς τα έξω εικόνα της ήταν το κυριότερο κίνητρο του συλλόγου «Πάμε Αστρολογία» για την διοργάνωση του συνεδρίου στο Δαΐς.

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στα πολύ ειδικά θέματα -σαν αυτά που συμπεριλαμβάνονται σε συνέδρια του εξωτερικού- και σε εκείνα που θα μπορούσε να παρακολουθήσει με σχετική άνεση και ένα κοινό που δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένο με την αστρολογική γλώσσα και τους συμβολισμούς της.

Παρακολουθώντας λοιπόν κανείς τις εισηγήσεις του Συνεδρίου, μπορεί να κριτικάρει, να επιδοκιμάσει ή ακόμη και να αδιαφορήσει για κάποιες από αυτές, σε όλες τις περιπτώσεις όμως θα συνειδητοποιήσει πως η Αστρολογία απέχει παρασάγγας από αυτό το «σκουπίδι» που υποτίθεται πως είναι, ακόμη και για διαπρεπείς διανοούμενους που όμως στο συγκεκριμένο θέμα, επιτρέψτε μου να πω ότι έχουν μαύρα μεσάνυχτα!

Και για του λόγου το αληθές δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε σε βίντεο μια-μια τις εισηγήσεις αλλά και τα όσα διαμείφθηκαν στα τρία πάνελ του Συνεδρίου, με θέμα τις σχέσεις, την Ελλάδα και το 2012, πατώντας το ακόλουθο link.

www.pameastrologia.gr/live-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf/

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved