Συνέδριο Αστρολογίας - Μια υπόθεση καρδιάς

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Παπασταύρου Λίντα
Συνέδριο Αστρολογίας - Μια υπόθεση καρδιάς

Ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους. Και οι συγκινήσεις άφθονες... Στο αμφιθέατρο και τους διαδρόμους συναντήθηκαν και αγκαλιάστηκαν άνθρωποι που είχαν να ειδωθούν χρόνια. Άνθρωποι που διψούσαν να μοιραστούν το ενδιαφέρον τους για την Αστρολογία και βρήκαν τον παράδεισο τους, φεύγοντας με την πεποίθηση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπονται ή να κρύβονται για αυτό που αγαπάνε. Τα μαντηλάκια βγήκαν διακριτικά, τόσο πάνω στη σκηνή, όσο και κάτω από αυτήν, στα μάτια του κόσμου η έξαψη διαδέχονταν τον θαυμασμό, όχι απαραίτητα για την θεματολογία αλλά γιατί απλά έγινε πράξη αυτό που χρόνια τώρα στοίχειωνε την ζωή τη Αστρολογίας στην Ελλάδα.

Ξεκινώ συναισθηματικά γιατί τελικά αυτό το συνέδριο εξελίχθηκε -πέρα από την ουσία και το περιεχόμενο του- σε μια υπόθεση καρδιάς.

Εμείς που το στήσαμε το ξέραμε ήδη. Με την πίστη και την έξαψη ξεπεράσαμε φόβους και ανασφάλειες είτε σε σχέση με την παρουσίαση, είτε με το αιώνιο αγκάθι των οικονομικών. Στην πορεία μας προς το συνέδριο υπήρξαν πολλοί καλοί άγγελοι όπως και ...κακοί!

Πρώτος καλός άγγελος ήταν ο αγαπημένος μας πλέον Jerry Brignone, ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του Fundacion Centro Astrologico de Buenos Aires. Το καλοκαίρι που συζητούσαμε κάτω από την Ακρόπολη, δίπλα στην αρχαία αγορά, μας είπε μια φράση: «Προχωρήστε αυτοί που είστε, μην περιμένετε να γίνετε εκατό ή διακόσιοι. Αυτό θα γίνει μετά από μόνο του».

Τον ακούσαμε ξεπερνώντας την αδράνεια και την σύγχυση μιας αρνητικής παράδοσης. Έτσι έγινε ο σύλλογος, έτσι και το συνέδριο...

Ο τελευταίος καλός άγγελος ήταν η γλυκύτατη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αμαζόνες, η κ Ελένη Κοντράρου που την παραμονή του συνεδρίου διέλυσε κι αυτή με μια φράση κάθε έσχατο πανικό μας: «Είστε μικρά και σας ...κοροϊδεύουν!» μας είπε γελώντας, εννοώντας πως ένας επιμορφωτικός σύλλογος δικαιούται να δρα και να διοργανώνει συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις, χωρίς να εμπλέκεται σε φοροτεχνικές λεπτομέρειες.

Για τους κακούς αγγέλους δεν θα γράψω τίποτε άλλο παρά μόνον ότι τους ...ευχαριστούμε γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουμε ποιοί είναι και τι ρόλο παίζουν. Θα τους αγαπάμε αιωνίως γι’ αυτό, επιτρέψτε μας όμως να τηρήσουμε τις δέουσες αποστάσεις.

Επίσης, ξέρουμε πλέον όχι μόνον ότι μπορούμε αλλά και το πως θα γίνουμε καλύτεροι. Λάθη υπήρξαν. Όμως, τα εγκώμια της Γιώτας Καλογερά, του Κώστα Λεφάκη και του Περικλή Καραμηνά -τριών ανθρώπων που έχουν βιώσει στο παρελθόν όλη την ...παλιοκατάσταση και τις απίστευτες ίντριγκες -μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι ανοίξαμε έναν δρόμο που μπορεί να γίνει λεωφόρος για την Αστρολογία στην Ελλάδα... Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που δούλεψαν για να γίνει αυτό το συνέδριο, που πίστεψαν σε αυτό. Η ατμόσφαιρα και το υλικό του μας έχει σημαδέψει για πάντα και είναι η βάση μας για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους μοιράστηκαν μαζί μας την χαρά και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τα ευχαριστημένα πρόσωπα των 20χρονων και 25χρονων παιδιών ήταν για μένα το καλύτερο χειροκρότημα. Γιατί η Αστρολογία χρειάζεται τους νέους, χρειάζεται την καθαρή τους ματιά.

Δεν θα κάνω δημόσια αξιολόγηση ή κριτική των εισηγήσεων. Επιτρέψτε μου να την κρατήσω προς το παρόν διαθέσιμη μόνον για τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Εσείς όμως μπορείτε και δικαιούστε να επισημάνετε οτιδήποτε κατά την γνώμη σας θετικό ή αρνητικό. Κι αν δεν παρακολουθήσατε το συνέδριο διά ζώσης ή μέσω διαδικτύου πολύ σύντομα θα έχετε την δυνατότητα να δείτε αναρτημένα όλα τα video με τις εισηγήσεις και τα δρώμενα του συνεδρίου.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές απόψεις, αφού ο καθένας τοποθετείται από μια διαφορετική αφετηρία. Άλλη είναι η ματιά του επαγγελματία αστρολόγου, άλλη του εραστή της αστρολογίας και άλλη του απλού ...περίεργου!

Το σημαντικό για μένα είναι πως ανεξάρτητα με το αν κάποιες εισηγήσεις δεν άρεσαν -it‘s a free country- υπήρξαν για όλους 3-4 διαφορετικές για τον καθένα, που τους τράβηξαν το ενδιαφέρον και αξιολογήθηκαν πολύ κοντά στο άριστα.

Κάθε κριτική είναι φυσικά αποδεκτή, ακόμη κι αν είναι κακοπροαίρετη. Το έγραψα και πιο πάνω. Από τους καρπούς καταλαβαίνει κανείς ένα δένδρο.

Προσωπικά είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε οτιδήποτε με αφορά, είτε στο οργανωτικό κομμάτι του συνεδρίου, είτε σε σχέση με τις εισηγήσεις και την εν γένει παρουσία μου. Δεν σκοπεύω όμως να απαντήσω σε σχόλια που αναφέρονται σε άλλους εισηγητές.

Κλείνοντας, να σας διαβεβαιώσω πως η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Κι όσες ή όσοι δεν μπορέσατε να είστε κοντά μας αυτό το μαγικό Σ/Κ, ελπίζουμε να σας συναντήσουμε στα επόμενα δρώμενα του συλλόγου και σε ένα δεύτερο συνέδριο που θα διοργανώσουμε μέσα στο 2012 έχοντας πλέον την εμπειρία του πρώτου αλλά και πολύ περισσότερο χρόνο στην διάθεση μας.

Ελπίζουμε ακόμη να έρθουν κοντά μας και όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που δίστασαν να το πράξουν, έχοντας την εμπειρία του ...αμαρτωλού παρελθόντος. Όλοι οι καλοί χωράνε...

Πάμε Αστρολογία, πιο δυνατά!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved