Τετάρτη 31 Μαίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 09° 28' 29" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 19° 17' 38" ΖΥΓΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 14° 54' 48" ΤΑΥΡΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 24° 44' 50" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 06° 02' 38" ΛΕΩΝ
ΔΙΑΣ - 03° 12' 54" ΤΑΥΡΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 57' 25" ΙΧΘΥΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 09' 16" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 27° 25' 58" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 00° 10' 05" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 03° 36' 43" ΤΑΥΡΟΣ

Αστρολογικό Συνέδριο - Πως θα έρθετε στο Δαΐς

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Αστρολογικό Συνέδριο - Πως θα έρθετε στο Δαΐς

Τελευταία εβδομάδα πριν το διήμερο Αστρολογικό συνέδριο στο πολιτιστικό κέντρο Δαΐς και η προσπάθεια συνεχίζεται με ολοένα και πιο θετικά δείγματα, τόσο σε επίπεδο ανταπόκρισης του κοινού, όσο και σε σχέση με τους αναζητητές της γνώσης με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε.

Η εμπειρία της συμμετοχής του συλλόγου Πάμε Αστρολογία με περίπτερο στην έκθεση «Ανθρώπολις» στο ΕΚΕΠ έδειξε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη συνοδοιπόροι στο μονοπάτι που οδηγεί σε μια αναβαθμισμένη Αστρολογία που έχει σαν κέντρο της τον Άνθρωπο. Κι αυτό βέβαια είναι ένας πολύ καλός οιωνός για μελλοντικές συνεργασίες σε ένα πιο ολιστικό πλαίσιο ικανό να φιλοξενήσει από την εσωτερική φιλοσοφία μέχρι τα σύγχρονα βιοενεργειακά ρεύματα.

Μοιραστήκαμε ακόμη την αγωνία του κοινού για την οικονομική δυσπραγία, τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και σε προσωπικό επίπεδο τις τάσεις, τις προοπτικές και την διαφορετικότητα μας όπως προκύπτουν από τον γενέθλιο χάρτη μας.

Σε κάθε περίπτωση εισπράξαμε θετική ενέργεια, απαραίτητη σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, που εν μέσω μιας γενικής κρίσης υψώνει το ανάστημα της Ελληνικής Αστρολογίας.

Συζητώντας με τους επισκέπτες στο «Ανθρώπολις» διαπιστώσαμε ότι στο σύνολο τους γνώριζαν το  Δαΐς, το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει με επιτυχία ανάλογες εκθέσεις.

Γνωρίζουμε ωστόσο πως υπάρχουν πολλοί ακόμη που δεν είχαν αυτήν την εμπειρία και στο κάτω-κάτω δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν το ...κατά που πέφτουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Γι’ αυτό με την αναγκαία επισήμανση πως στην διάθεση των επισκεπτών θα υπάρχει το άνετο parking του Δαΐς σας δίνουμε και έναν πλήρη οδηγό για όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φθάσετε στο Συνεδριακό κέντρο, με αυτοκίνητο ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ επιλέγοντας το tab «Οδηγίες πρόσβασης»

http://cultural.daiscenter.gr/gr/access-directions

Τα βάρη μιας τέτοιας διοργάνωσης δεν είναι και λίγα, ξεκινώντας από τις ευθύνες μας απέναντι σε σας που θα συμμετέχετε και φθάνοντας μέχρι το ...σύνηθες αγκάθι των οικονομικών.

Θα επαναλάβω ότι το επίπεδο των εισηγήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό, καλύπτοντας ταυτόχρονα από τις δύσκολες απαιτήσεις των εσωτεριστών μέχρι τια απλές απορίες ενός κοινού που δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένο με την αστρολογική γλώσσα και τους αποσυμβολισμούς της. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα μας ως σύλλογος «Πάμε Αστρολογία» και επειδή ο παράγοντας τύχη έχει μια μόνον μικρή συμμετοχή σε αυτό σκοπεύουμε να το κερδίσουμε.

Το δεύτερο στοίχημα είναι βέβαια η συμμετοχή σας. Μια συμμετοχή που είναι συνυφασμένη και με το κόστος του συνεδρίου. Κι εδώ επειδή όπως έχουμε ξαναγράψει «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» -πολύ περισσότερο που κάποιοι «καλοθελητές» έχουν ήδη δημοσιεύσει κακόβουλα σχόλια περί «αρπαχτής»- οφείλουμε ως σύλλογος να επισημάνουμε ξανά την πραγματική οικονομική διάσταση του συνεδρίου.

Το οργανωτικό κόστος, εξαιρουμένου του catering, είναι περίπου 10.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την ενοικίαση της αίθουσας, την γραμματειακή υποστήριξη, τις εκτυπώσεις των φακέλων-μπάνερς του συνεδρίου και την αμοιβή της διοργανώτριας εταιρείας.

Θα μπορούσαμε βέβαια να τα αποφύγουμε όλα αυτά κάνοντας μια «μάζωξη» σε έναν χώρο χαμηλών απαιτήσεων, όπου οι συμμετέχοντες θα ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να έχουν καν την δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς παρακολούθησης. Εξ άλλου, το αναλόγιο και οι προβολές των στοιχείων σε γιγαντοοθόνη είναι περιττά, όταν κανείς δεν βλέπει παρά την κόμμωση των προκαθήμενων του. Και σε μια τέτοια περίπτωση αντί για την πολυτέλεια της Γραμματείας θα αρκούσαν 2-3 γεροδεμένοι ταξιθέτες συν το πολύ-πολύ και οι τροχονόμοι που θα μοίραζαν τις κλήσεις για το παράνομο παρκάρισμα. Θα μπορούσαμε ακόμη να αποφύγουμε τον συνεδριακό φάκελο λέγοντας να φέρει ο καθένας από το σπίτι σου χαρτί και στυλό -σιγά το πράγμα- ή να φτιάξουμε μόνοι μας τα διαφημιστικά-μπάνερς του συνεδρίου, αφού εκτός από αστρολόγοι οφείλουμε να είμαστε ΚΑΙ γραφίστες.

Πέρα από το ότι οι επικριτικές δημοσιεύσεις αυτού του τύπου αποκαλύπτουν -εκτός από τις κακές προθέσεις- και την ασχετοσύνη των σχολιαστών γύρω από τις απαιτήσεις ενός στοιχειωδώς σοβαρού συνεδρίου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μας αρέσει ούτε η προχειρότητα ούτε η αρπακόλλα.

Όσον αφορά το συνολικό κόστος του catering είναι κυμαινόμενο ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών. Άλλο είναι το budget για 300 συμμετοχές κι άλλο για 200 ή 400. Και το ουσιαστικό πρόβλημα μας είναι πως πρέπει να δηλώσουμε από πριν στο Δαΐς τον σωστό αριθμό συμμετοχών, ώστε να μην προκύψει μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στην προσφορά και την ζήτηση των υπηρεσιών catering.

Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε στο να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Το εισιτήριο των 80 ευρώ συγκριτικά πολύ χαμηλό, αφού αυτή είναι περίπου η μέση τιμή μιας αστρολογικής συνεδρίας, ενώ το σύνηθες κόστος παρακολούθησης ενός τρίωρου σεμιναρίου δεν πέφτει κάτω από 40-50 ευρώ. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό επιμορφωτικό μαραθώνιο καθαρής διάρκειας 15 περίπου ωρών, διανθισμένο με «φρέσκες» αστρολογικές εκδόσεις, μπουφέ, δώρα αλλά και την ουσία των συζητήσεων στους «διαδρόμους» που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά. Κι αυτές οι άτυπες «συνεδρίες» δεν είναι εύκολο να υπάρξουν σε τέτοια έκταση παρά μόνον σε ένα δρώμενο με τα χαρακτηριστικά της αρχαίας «αγοράς».

Επιπλέον, από την αρχή γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και επιθυμώντας να μην γίνουν τροχοπέδη σε ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που θα ήθελε να παρακολουθήσει το συνέδριο, θεσπίσαμε το «μισό» εισιτήριο για τους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών, όπως και το «ομαδικό» των 60 ευρώ κυρίως για τους «δια βίου» σπουδαστές της Αστρολογίας που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολές.

Η τιμή των 40 ευρώ ισχύει φυσικά και για τους ανέργους, με επίδειξη της κάρτας τους, ενώ για όσες και όσους δεν έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν και τις δύο ημέρες το κόστος συμμετοχής θα είναι 50 ευρώ.

Θα θέλαμε πολύ να έχουμε ένα ακόμη χαμηλότερο κόστος, ωστόσο η αναπόφευκτη για ένα διήμερο συνέδριο επιβάρυνση του catering το καθιστά απαγορευτικό. Είναι κάτι λιγότερο από 40 ευρώ και πιστέψτε με καλύτερη τιμή δεν γινόταν, εκτός κι αν αποφασίζαμε να σας κρατήσουμε δύο ημέρες με ...αστρολογικό νερό!

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  να μας τιμήσετε και να σας τιμήσουμε.

Τηλέφωνο συμμετοχών 2310142331 κ Ολυμπία Χριστοδουλή

Για πληροφορίες και το Πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

http://www.pameastrologia.gr/

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved