Πως τέλος πάντων λειτουργεί αυτό το γενέθλιο;

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου
Πως τέλος πάντων λειτουργεί αυτό το γενέθλιο;

Όλα είναι θέμα γενεθλίου ωροσκοπίου.

Οι πλανητικές διελεύσεις και οι πρόοδοι είναι ουσιαστικά αυτά που πυροδοτούν τα γεγονότα της ζωής μας.

Τα παραπάνω γενικόλογα είναι η πάγια και ...στανταρισμένη απάντηση σε ερωτήματα του τύπου «γιατί μου συνέβη αυτό;» ή σε ακόμη πιο προχωρημένες διαπιστώσεις όπως «πέρασε ο Δίας και δεν μου έφερε τίποτα!»

Όμως αυτό το έρμο το κοινό, που δεν κοιμάται και ξυπνάει με τον Robert Hand στο προσκεφάλι του, θα ήθελε ίσως να μάθει κάτι παραπάνω. Γιατί ναι μεν όλα είναι θέμα γενεθλίου αλλά πως τέλος πάντων λειτουργεί αυτό το γενέθλιο;

Ο γενέθλιος χάρτης είναι ένας οδηγός για την ζωή μας και τις δυνατότητες μας. Μάλιστα... Θεωρώ σωστή αυτή την άποψη άλλα αν το δούμε λιγάκι σε μια πιο εμπράγματη κατάσταση, Και εγώ έχω ένα Seat Cupra που άνετα πιάνει τα διακόσια αλλά αμφιβάλλω εάν στα χέρια μου έχει ξεπεράσει τα εκατόν τριάντα-και αυτά στην Εθνική Οδό.

Για να ακουμπήσεις ή και γιατί όχι να τα ξεπεράσεις τα εκάστοτε όρια θα πρέπει να προκύψουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Ακόμα και το τεστ DNA κληρονομικότητας των παθήσεων δείχνει τις τάσεις αλλά δεν υπογράφει de facto την υγεία ή την ασθένεια σου. Θα σου δείξουν την πιθανότητα.

Πολλοί δε αστρολόγοι ξεχνούν, μέσα στην υπέρ-πληροφόρηση και τη φούρια των πιεστικών πελατειακών απαιτήσεων, τα βασικά αυτά που έμαθαν στα πρώτα τους βήματα. Την αλληλουχία που υπάρχει μεταξύ του τετράπτυχου Πλανήτες -Ζώδια- Οίκοι-Όψεις.

Και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σας δώσω μια πρόγευση για το πως λειτουργεί η Αστρολογία.

Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε πως οι πλανήτες ή γενικότερα τα ουράνια σώματα είναι ουσιαστικά οι τάσεις, τα κίνητρα και γιατί όχι ακόμα και οι ανάγκες.

Στη συνέχεια της μελέτης-αναζήτησης προχωράμε στα ζώδια όπου είναι ο χώρος που διαδικασίες, οι ανάγκες , τα κίνητρα και οι ανάγκες θα μας υποδείξουν τον τρόπο που θα διοχετευθούν αυτές οι διαδικασίες, τα κίνητρα και οι ανάγκες.

Οι οίκοι , με την σειρά τους θα μας δείξουν τον χώρο δηλαδή την περιοχή δράσης κι εκδηλώσεις των διαδικασιών, των κινήτρων και των αναγκών.

Τέλος οι όψεις δείχνουν την ποιότητα κι την ποικιλία το πως θα αφομοιώσουν όλες αυτές τις ενέργειες.

Πάμε στα πιο δύσκολα τώρα...

Έτσι εάν για παράδειγμα έχω στο γενέθλιο χάρτη μου ένα τετράγωνο Σελήνης – Πλούτωνα με την Σελήνη στον 4ο οίκο και τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο (Σελήνη στον Ζυγό -Πλούτωνας στον Αιγόκερω) πως θα το ερμηνεύσω;

Ανατρέχω στο λυσάρι για να θυμηθώ τις βασικές έννοιες. Ξεσκονίζω Φρόιντ, Γιουγκ, βάζω και λίγο διαίσθηση και το φαγητό είναι έτοιμο!

Η Σελήνη παρά του ότι είναι στον 4ο οίκο (θέση κυριαρχίας) είναι στο ζώδιο του Ζυγού όπου δείχνει πως το άτομο έχει καταβολές (4ος οίκος) να προσέχει την εικόνα του και το τι θα πουν οι άλλοι (Ζυγός). Έτσι η σχέση με τους άλλους είναι προβληματική και πονάει (Πλούτωνας στον 7ο οίκο) και έχει ηττοπάθεια από άτομα που έχουν εξουσία (Πλούτωνας στον Αιγόκερω).

Εάν ο Πλούτωνας είναι το παράγωγο ελάττωμα η Σελήνη είναι η αδυναμία που «μεταβιβάστηκε» στο άτομο. Προφανώς το άτομο φοβούμενο την απόρριψη ή μια μοιραία εγκατάλειψη απομονώνεται. Άλλωστε ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο περιγράφεται από τους στίχους:

Πιο καλή η μοναξιά
από σένα που δεν φτάνω
μια σε βρίσκω μια σε χάνω
πιο καλή η μοναξιά

Να ‘ταν πέτρα η μοναξιά
σκαλοπάτι να τ’ ανέβεις
να χαθείς στη λησμονιά
για να μη σε δω που φεύγεις

Και να γίνεσαι καπνός
σαν τσιγάρο που τελειώνει
τώρα πια θα είσαι μόνη
και θα είμαι μοναχός

Ελπίζω να σας βοήθησα. Θα συνεχίσω από το πάντα φιλόξενο μετερίζι του astrology.gr με νέα παραδείγματα άλλα και τρόπους ερμηνείας, είτε σε μορφή αρθρογραφίας, είτε ως μαθήματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved