Διαπροσωπικές σχέσεις

Γράφει η Πόπη Βασσάλου

Διαπροσωπικές σχέσεις

Είναι σωστό κι απαραίτητο να κοιτά κάποιος μπροστά του όταν βαδίζει. Κάπου κάπου όμως είναι ανάγκη να ρίχνει και καμιά ματιά ξοπίσω του, γιατί ίσως υπάρχει κάτι που είναι τόσο καλά κρυμμένο, όμως τόσο χρήσιμο για να του υπενθυμίσει πόσες σημαντικές ήταν οι αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκε, όσον αφορά τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Αργά και χωρίς να το καταλάβει, μέσα στη λαίλαπα της σύγχρονης κοινωνίας, είτε είναι ανύπαρκτες, είτε δεν έχουν πια κανένα νόημα να εισβάλλουν σε μια ζωή, η οποία είναι περιστοιχισμένη από «χρώματα κι αρώματα» με καμία ουσία και παντελώς εφήμερες.

Μιλώ για τις αξίες που φέρουν ισορροπίες στις σχέσεις και οι οποίες έχουν ήδη διαμορφωθεί και θα διαμορφωθούν ακόμα περισσότερο αφού και η παρουσία του Κρόνου από το Ζυγό έχει ήδη πιέσει τα παρορμητικά και θα πιέσει και όλα τα υπόλοιπα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς, αλλά με κύριο γνώμονα τη συνεργασία.

Συνεργασία είναι η συγκατοίκηση, το πάρε δώσε στα οικονομικά μας, η καλή γειτονία, ο σεβασμός στην οδήγηση, η θέληση μας να δούμε τις ανάγκες του παιδιού μας όταν εκείνο είναι αντιδραστικό κι έμμεσα με τη συμπεριφορά του θέλει κάτι να μας πει, του ερωτικού συντρόφου μας που δεν έχει τα κέφια του ή δεν είναι πάντα διαθέσιμος.

Επίσης ο συνάδελφος που είναι ανάποδος ή επιθετικός, το αφεντικό που μας θέλει προσοχή και παίζει με τα νεύρα μας, ο φίλος που θα μας ακολουθήσει ή θα μας στηρίξει σε μια δύσκολη στιγμή ανιδιοτελώς, η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουμε στην ίδια την ψυχή μας να αποκοπεί από λάθη κι ενοχές του παρελθόντος και να τα χρησιμοποιήσει όχι ως δηλητήριο, αλλά ως γόνιμη εμπειρία για να γαληνέψει.

Κι επειδή βάρυνε λίγο την ατμόσφαιρα κι όλα αυτά, πρόκειται περί παρεξηγήσεων, ότι δηλαδή οι σχέσεις βάλλονται.

Δεν βάλλονται, αν ο καθένας είναι διακριτικός, συναισθηματικά συνειδητοποιημένος, με διάθεση να «προπονηθεί» για να διώξει κάθε τύπου αναστολές ή ανασφάλειες, ανεβαίνοντας στη «σκηνή» και φωνάζοντας ότι κανείς δεν είναι τέλειος.

Εξάλλου ό,τι είναι βαρετό κι ανούσιο, δε σημαίνει ότι δεν έχει να προσφέρει και μια εμπειρία.

Αποφασιστικότητα, σταθερότητα, ξεκάθαρες απόψεις, εγκατάλειψη της ιδέας «πατάω επί πτωμάτων» για να πετύχω, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια καθώς και πίστη στις εσωτερικές δυνάμεις, είναι μερικά από τα σημεία εκείνα που αξίζουν, για να ασχοληθεί οποιοσδήποτε θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved