Να ‘μαστε λοιπόν στο 2011

Γράφει η Βασιλική Κόντη

Παπασταύρου Λίντα
Να ‘μαστε λοιπόν στο 2011


Οι γιορτές ήρθαν και πέρασαν, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα ξανά τις πόρτες τους, οι ενήλικες έχουν προ πολλού επιστρέψει στα καθήκοντά τους. Και μη μου πείτε ότι έχετε ξαναδεί πολλές φορές τέτοιες γιορτές!

Τέτοιο πρωτοχρονιάτικο «ξεφάντωμα» δεν πρέπει να ‘χει δει η Αθήνα από τον πόλεμο του ‘40. Και δεν αναφέρομαι στο δέντρο που δεν στολίσαμε φέτος στο Σύνταγμα, ούτε για την τηλεόραση που δεν είχε ούτε μια καινούργια παραγωγή για να μας διασκεδάσει εφ’ όσον κανένας μας δεν είχε να διαθέσει για να πάει σε μεγάλη πίστα (αλλά ούτε και σε μικρή) αλλά για τις χιλιάδες κατσουφιασμένες φάτσες που περιφέρονταν στους δρόμους των Αθηνών που μετρούσαν πόσα μελομακάρονα βγαίνουν στο κιλό και πόσα κάστανα χωράει η γαλοπούλα για να τα πάρουν ακριβώς- πλην των άρτι αφιχθέντων λαθρομεταναστών που για κακή τους τύχη διάλεξαν τη πόλη τούτη για ένα καλύτερο αύριο.

Πώς να καλωσορίσεις έτσι μια καινούργια χρονιά; Πώς να λυπηθείς για το 2010 που έφυγε, όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι μάλλον ήταν καλύτερο απ’ αυτό που θα ‘ρθει;

Καλό μας 2011, συμπάθα μας που δεν σε υποδεχτήκαμε με τη χαρά και τις τιμές που σου αρμόζουν αλλά ειλικρινά δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μας. Ήταν τόσες οι ανασφάλειες και τα βάσανα που είχαμε να μετρήσουμε, που ξεχάσαμε να χαρούμε την έλευσή σου…

Έστω λοιπόν και καθυστερημένα ας θυμηθούμε οι Έλληνες τον ευγενικό και φιλόξενο χαρακτήρα μας και ας ευχηθούμε Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το νέον έτος, έτσι ρε παιδί μου για να ξορκίσουμε τους δαίμονες που μας κατατρώνε και κυρίως για να κάνουμε τους εχθρούς μας να ανησυχούν!

Εξ ’άλλου σαν έμπειρη παρατηρήτρια του ουρανού, θεωρώ πλέον ότι πάντα υπάρχει φως στις κατευθύνσεις που μας δίνουν τα δικά μας άστρα!

Όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει το καλό σημείο στο χάρτη μας και δεν έχουμε παρά να το ξετρυπώσουμε.

Κάποιος πλανήτης, κάποια διέλευση ή πρόοδος θα μας χαμογελάει και θα πρέπει να ‘μαστε κει να την δούμε θετικά και να την αξιοποιήσουμε θετικότερα!

Προτείνω λοιπόν, σε αυτόν τον φρέσκο διαδικτυακό τόπο που μας φιλοξενεί, να διατηρήσουμε το χιούμορ μας, την σπέσιαλ ανατρεπτική διάθεση που μας χαρακτηρίζει μεταδίδοντας γνώσεις, ειδήσεις και προπάντων την αισιοδοξία ότι ο «σοφός κυβερνά τ’ άστρα του».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved