Αστρολογικά παράλογα… και πράσινα άλογα

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικά παράλογα… και πράσινα άλογα

Τελικά, ημέρα με την ημέρα δεν παύω να διαπιστώνω πως η Αστρολογία είναι ένα μεγαλειώδες εργαλείο. Κι όσο νωρίτερα το κατανοήσουν κάποιοι, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς (αλλά και για την ίδια την Αστρολογία).

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα έρχεται να βγάλει στην επιφάνεια όλη την παθογένεια του συστήματος αποδεικνύοντας πως τα πάντα κινούνται κατά την Συμπαντική θέληση.

Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη τα πράγματα αλλάζουν γιατί ουσιαστικά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν μια υπέροχη μυρωδιά με essence δολαρίου. Το υπέροχο είναι πως αυτή η χώρα επιβιώνει μέσα από διαδοχικά θαύματα όπως έλεγε και ο μέγιστος Καζαντζάκης. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από το αξίωμα πως 37 χρόνια κυβερνητικής απραξίας και συνάμα ρεμούλας οι Έλληνες αποδεικνύουν πως μπορούν να μεγαλουργούν έστω και με πενιχρά μέσα. Μην είναι ο Χείρωνας στην 2η μοίρα του Ταύρου που έχει η Ελλάδα στον χάρτη του 1830, μην είναι η φαντασία και η ξεχωριστή διάνοια;

Ο Hades είναι στον 2ο οίκο της Ελλάδας που φέρνει αλλαγές στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. Ο Ποσειδώνας εισέρχεται στους Ιχθείς δείχνοντας πως η πύλη του Παραδείσου είναι στον πάτο του καζανιού της Κολάσεως. Οι δοκιμασίες είναι που σφυρηλατούν τον χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούτο Σαουδικής Αραβίας, δημόσιες υπηρεσίες –Κολομβίας, κυβέρνηση Σομαλίας και κοινοβούλιο που γίνεται της ανωμαλίας. Αλλά μην νομίζετε πως και στο εξωτερικό είναι καλύτερα. Στην Γερμανία η Μέρκελ είναι ένας ΓΑΠ που δεν σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας, όταν κάνει την ανάγκη της. Μιας και όλο το κουμάντο το κάνει ο Wolfgang Schauble που είναι ο Βενιζέλος της Γερμανίας αλλά τροχήλατος.

Στον αντίποδα ο Σαρκοζί βλέπει πως με τα ποσοστά που έχει περισσότερες πιθανότητες έχει να μετακομίσει στα Ηλύσια πεδία των Αρχαίων Ελλήνων παρά να παραμείνει στην Προεδρική κατοικία στην Avenue des Champs-Elysees.

Ο δε πρόεδρος Obama και η χωρά του χρωστούν σε όσους φορούν παπούτσια και η εκλογή του φαντάζει με ανέκδοτο με τον Τοτό… αλλά στο πιο φιμέ.

Ο Ουρανός στον Κριό φωνάζει Allons enfants de laPatrie αλλά ο Ποσειδώνας (οσονούπω) από τους Ιχθείς αναζητά την συλλογικότητα για να βρει ο άνθρωπος τις ρίζες του. Έτσι βρίσκεται και η ισορροπία Nash που λέει πως «το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται, όταν ο καθένας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του αλλά και για το σύνολο». Άραγε είναι τυχαία η επανάσταση όλων των γηγενών απέναντι στους μετανάστες;

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω φέρνει την πτώση αυτοκρατοριών, προσπάθεια ανάδειξης άλλων αλλά είναι κι αυτό που λέμε ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Μια προσπάθεια όπου οι ισχυροί γίνονται πιο ισχυροί και οι αδύναμοι πιο αδύναμοι. Οι εχθροί της Αστρολογίας περιμένουν στην γωνία (και μέσα στους εχθρούς είναι και άτομα που έχουν ενασχόληση με την Αστρολογία) και δημιουργούν «περίεργες συμμαχίες» αλλά δυστυχώς όπως λένε και οι Γερμανοί «Gegen Dummheit ist kein Kraut gewachsen» δηλαδή «δεν υπάρχει κανένα βότανο κατά της βλακείας».

Παραμένω εθελούσια βέβαιος πως υπάρχει Ειμαρμένη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved