Νίκος Γκάλης: Το παγκόσμιο μπάσκετ υποκλίθηκε στον Έλληνα «Θεό»

Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας - Ο σπουδαιότερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μπήκε στο Naismith Basketball Hall of Fame - Έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε

Νίκος Γκάλης: Το παγκόσμιο μπάσκετ υποκλίθηκε στον Έλληνα «Θεό»

Το όνομα του ζωντανού θρύλου του ελληνικού αθλητισμού πέρασε στην μπασκετική «αιωνιότητα» και φιγουράρει πλέον μεταξύ των κορυφαίων στο Μουσείο του μπάσκετ που βρίσκεται στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

Ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία.

«Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ.

«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου -όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved